Κοιτά εγώ δεν έχω παντρευτεί, μην το παίζω και έξυπνος. Αλλά κάποια πραγματάκια τα ξέρω, γιατί οι φίλοι μου παντρεύονται συνέχεια, κάνουν παιδιά, κάνουν βαφτίσια και γενικά ψάχνουν βλαμμένες αφορμές για να τους πηγαίνω δώρα. Όλοι αυτοί λοιπόν, έχουν περάσει εκείνη τη δύσκολη φάση που αποφασίζεις να παντρευτείς και τσακώνεσαι με όλο τον κόσμο.

Οι φήμες λένε πως ο Μωυσής δεν παρουσίασε στους ανθρώπους τις 10 εντολές, αλλά τις 10 εντολές και τη μία πολύ μεγάλη αλήθεια. Η αλήθεια ήταν ότι τη στιγμή που αποφασίζεις να παντρευτείς, αποφασίζεις και να τσακωθείς με όλους. Γιατί; Για 5 πολύ σημαντικούς λόγους. 

Τους εξής:

Πολιτικό ή θρησκευτικό γάμο;

Πας στην καλή σου, πέφτεις στα γονατάκια, δείχνεις μονόπετρο, κορίτσι κλαίει (λέμε τώρα), εσύ κωλοχαίρεσαι, κάνετε ένα δυνατό εορταστικό σεξάκι και την επόμενη μέρα αρχίζετε να ασχολείστε με τα διαδικαστικά. Εσύ ψήνεσαι για πολιτικό γάμο, το αγαπουλίνι σου το ίδιο, οι γονείς σας όμως έχουν άλλη άποψη και κάποιος πρέπει να αρχίσει τη διαπραγμάτευση. Λες θα το κάνεις εσύ με τους δικούς σου πρώτα, που τους έχεις πάρει τον αέρα. Μπαίνεις σπίτι νταής και τσακώνεσαι κατά σειρά με μάνα, πατέρα, θεία, γιαγιά, παππού, σκύλο, φωτιστικό και μπάρμπεκιου. Το συμπέρασμα συνήθως είναι πως είσαι ένας αχάριστος μαλάκας που δεν μπορείς να κάνεις τη χάρη στη μαμάκα και τον μπαμπάκα. Το καταπίνεις και απλά ανακοινώνεις στα πεθερικά ότι θα κάνετε θρησκευτικό γάμο. Τον έχεις πιει ήδη.

Πού και πότε;

Όλα καλά. Αλλά πού θα γίνει ο γάμος. Το να γίνει απέναντι από το σπίτι σου που υπάρχει εκκλησία, μάλλον δεν παίζει ως ενδεχόμενο, οπότε αφήνεις τα συμπεθέρια να βγάλουν άκρη αφού έτσι κι αλλιώς η γνώμη σου δεν μετράει. ΜΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΗΣ ΝΥΦΗΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Ο ΓΑΜΟΣ ΣΥΜΠΕΘΕΡΑ – ΟΧΙ ΣΥΜΠΕΘΕΡΕ, ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΘΕΙΑ Η ΑΦΡΟΥΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΑΓΚΛΑΝΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ, ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ, ΑΘΗΝΑ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ. Αν τολμήσεις να πεταχτείς τρως μπινελίκια κι από τους δύο. Αλλά θα πεταχτείς γιατί για κάποιο πιστεύεις ότι πρέπει να έχεις κι εσύ λόγο στον δικό σου γάμο. Βλάκα! Θα προτείνεις κάτι πολύ λογικό, αλλά όταν η λογική περνάει έξω από το σπίτι σου, δεν γυρίζει καν να σας κοιτάξει. Αρχίζεις τα γαμωσταυρίδια έτσι για το καλό και φυσικά στο τέλος γίνεται ό,τι θέλουν όλοι οι υπόλοιποι εκτός από το ζευγάρι. 

Και ποιους θα καλέσουμε;

Είσαι αποφασισμένος. Ο γαμός θα είναι σε κλειστό κύκλο, πολύ λίγοι κοντινοί συγγενείς και μερικοί καλοί φίλοι. Με τα ζόρια 50-60 άτομα. Όσο τα σκέφτεσαι όλα αυτά, ο πατέρας σου έχει καλέσει (χωρίς να σε ρωτήσει προφανώς) μέχρι κι εκείνον τον ταρίφα που τον πήγε στην ομιλία του Αντρέα στο Σύνταγμα το 81. Τα εξηγείς όλα πολύ καθαρά αλλά κανείς δεν σε υπολογίζει. Η μανούλα σου θα καλέσει ένα σεβαστό ποσοστό συγγενών που δεν γνώρισες ποτέ απλά και μόνο επειδή “Δεν είναι σωστό, κι αυτοί μας κάλεσαν στο γάμο του παιδιού τους, και να σου πω και κάτι, είναι ανάγκη να καλέσεις όλους αυτούς από τη δουλειά σου;”. Θέλεις να τη σκοτώσεις. Αλλά δεν θα το κάνεις. Μάλλον. Και καλό είναι να μην το κάνεις. 

Μη βάλεις τη θεία πίσω πίσω!

Αν υποθέσουμε ότι έχεις περάσει τα προηγούμενα στάδια χωρίς να μπεις στη φυλακή, φτάνουμε το πιο σημαντικό κομμάτι της προετοιμασίας του γάμου. Το πού θα βάλεις να κάτσει η κυρα-Μαρία που ήρθε από την Κολοπετινίτσα για τον γάμο. Φτιάχνεις το σχεδιαγράμμα με τα ονόματα και τα τραπέζια, είναι όλα τέλεια στο μυαλό σου και την ίδια στιγμή όλο σου το σόι έχει λιποθυμήσει στα γέλια με την αφέλειά σου να νομίζεις πως θα κάτσουν όλοι όπου θέλεις εσύ. Αλλάζουν τις θέσεις, φέρνουν μπροστά τους συγγενείς, τα πεθερικά τα φέρνουν πάλι τούμπα για να βολέψουν το δικό τους σόι κι εσύ θέλεις απλά να γίνει ο γαμωγάμος χθες να τελειώνει το βασανιστήριο. Α ρε καημένε, εσύ ένα μπιτς πάρτι ήθελες για πάρτι γάμου, πώς κατάντησες έτσι; Και τώρα που τα λέμε, ΠΟΙΟΣ ΤΙΣ ΔΙΑΛΕΞΕ ΤΙΣ ΜΠΟΜΠΟΝΙΕΡΕΣ ΘΕΕ ΜΟΥ ΤΙ ΧΑΛΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΙ ΚΙΤΣΑΡΙΟ ΕΛΕΟΣ ΚΑΠΟΥ;

Ε, δεν μπορεί να μη βάλεις κλαρίνα…

“Μου είπε η μαμά να μην πληρώσουμε dj, να βάλει μουσική ο Γιωργάκης ο γιος της θείας της Γωγώς, που είναι καλός με τα κομπιούτερ”. Αν σου έχει απομείνει μία στάλα αξιοπρέπειας, δεν θα σου κάνουν κουμάντο και στη μουσική στον ΔΙΚΟ ΣΟΥ γάμο. Αν έχεις λίγη τσίπα πάνω σου, εδώ τους ακυρώνεις όλους. Υποσχέθηκες στους φίλους σου να παίξει Sepultura και να κωλοχτυπηθείτε μαζί. Μην τους προδώσεις. Ντάξει μετά θα βάλεις τα κλαρίνα και τα νησιώτικα να χορέψουν με καημό και χαρά άνθρωποι που πιθανόν θα ξαναδείς μόνο στην κηδεία τους, αλλά ντάξει, κάνε κι εσύ μια υποχώρηση. Όλο το δικό σου γίνεται. 

Άντε ρε και καλούς απογόνους. Στα βαφτίσια δεν θα τσακώνεσαι. ΧΑΑΧΑΧΧΑΧΑ!