Οι σειρές είναι ένα περίεργο πράγμα. Σε κολλάνε, δένεσαι με τους πρωταγωνιστές, κάποιες φορές φτάνεις στο σημείο να περνάς το ίδιο δύσκολα με τους ήρωες σου.

Ποιος δεν έπεσε σε… κατάθλιψη βλέποντας το τέλος του «Breaking Bad»; Ποιος δεν σοκαρίστηκε με τον ματωμένο γάμο του «Game of Thrones»; Ποιος δεν έχει γελάσει με την τρελή παρέα του «Big Bang Theory»; Όμως κανένας από τους πρωταγωνιστές των παραπάνω σήριαλ δεν θα θέλαμε να είναι κολλητοί μας.

Όπως και να το κάνεις ξέρεις ότι ο Walter White ήταν μάγειρας ναρκωτικών και αργά ή γρήγορα δεν θα είχε καλό τέλος (άρα και εσύ). Σούπερ ο Sheldon Cooper, αλλά αν τον είχες όλη την ώρα στα πόδια σου στο τέλος θα κατέληγες στο ψυχιατρείο. Ενώ στηρίζουμε τους Stark, αλλά σε μια τέτοια μάχη για τον θρόνο δεν έχουν καμιά ελπίδα και είναι κρίμα να πας από το άδικο. Όσο για τον Sherlock; Είπαμε, δεν έχει φίλους, πως θα γινόσουν εσύ κολλητός του; Άσε που θα σε μείωνε όλη την ώρα και θα έκανε να νιώθεις κόπανος. 

Άρα ποιοι είναι αυτοί οι τηλεοπτικοί χαρακτήρες που θα ήθελες να είναι οι κολλητοί σου; Να πηγαίνεις για ποτά, να βλέπεις ταινίες, να μιλάς για γκόμενες και όλα αυτά που κάνουν οι φίλοι μεταξύ τους.

Δες 5 tv-τύπους τους οποίους θα ήθελες στη ζωή σου.

 

Tyrion Lannister

(από το Game of Thrones)

Ναι, ο νάνος του «GoT» θα ήταν ο καλύτερος κολλητός σου. Έχει λεφτά, χιούμορ, πάθος με το αλκοόλ και τις γυναίκες, σου λέει πάντα την αλήθεια -όσο σκληρή και να είναι-, ενώ έχει δείξει πως όταν τα πράγματα πάνε στραβά δεν εγκαταλείπει εύκολα. Ok, ίσως να περάσεις δύσκολα και εσύ για την πίστη σου σε αυτόν, γιατί δεν τον γουστάρει και τόσο ο πατέρας του. Αλλά η λογική λέει ότι αργά ή γρήγορα εκείνος θα πεθάνει και ο Tyrion είναι ο πιο έξυπνος της οικογένειας.

 

Mike Ehrmantraut

(από το Breaking Bad)

Λίγο μεγάλος σε ηλικία, αλλά η αλήθεια είναι ότι από αυτούς μαθαίνουμε τα καλύτερα. Δες τον σαν τον παππού σου – και έχει δείξει ότι σε αυτόν τον ρόλο είναι τέλειος.  Πρώην αστυνομικός, ιδιωτικός ερευνητής, χωμένος στα μεγάλα κόλπα, αλλά με χιούμορ ρεαλιστικό που σπάει κόκκαλα και καλή καρδιά. Τόσο καλή που δεν διστάζει να πέσει στη φωτιά για σένα αν έχεις πρόβλημα. Μόνο μην του κάνεις μαλακία. Πολλά συγχωρεί την προδοσία όμως όχι.

 

Charlie Harper

(από το Two and a Half Men)

Ρεμάλι, εκκεντρικός, πλούσιος, αλκοολικός, γκομενάκιας, μουσικός. Το ρεμάλι το είπαμε; Ναι, όλα αυτά μοιάζουν με μειονεκτήματα αν τον θέλεις για γκόμενο, αλλά για κολλητός είναι απλά τέλειος. Ποτέ δεν θα βαρεθείς (έστω κι αν την επόμενη μέρα δεν θυμάσαι τι έκανες), ποτέ δεν θα μείνεις χωρίς γυναίκα (έστω και αν ο Charlie της πληρώσει), ποτέ δεν θα μείνεις χωρίς σπίτι (εδώ ανέχεται τον ηλίθιο αδερφό του). Και έχει θέα στη θάλασσα.

 

Will McAvoy

(από το Newsroom)

Τρελός σε τέτοιο βαθμό που δεν ξέρεις τι θα του ξημερώσει. Αλλά εκπληκτικός δημοσιογράφος. Που δεν μασάει και θα τα πει χύμα και τσουβαλάτα. Κάνει τις ειδήσεις να μοιάζουν ενδιαφέρουσες. Αλλά είναι και ρομαντικός, παράλληλα. Άσε που από το μεσημέρι ανοίγει και ένα μπουκάλι. Άσε που στο τσακίρ κέφι θα βρει και τα drugs του. Πρόσθεσε σε αυτά ότι κάνει και μια δουλειά που γουστάρουμε, άρα ποτέ δεν θα ξεμέναμε από θέματα, άρα το έχουμε το πακέτο.

 

Louis C.K.

(από το Louie)

Τι αναρωτιέσαι; Ότι είναι χοντρός, άσχημος, τσαπατσούλης, μονίμως μπακούρι, με 2 παιδιά, έλλειψη αυτοπεποίθησης, μανιοκαταθλιπτικός, τον παίζει συχνά; Ε, και; Είναι απλά γαμάτος! Και έχει κορυφαίο χιούμορ.