Το ζήτημα μαγιό είναι ένα από τα πιο σημαντικά θέματα της ανδρικής ντουλάπας. Ανεξάρτητα από το ποιος είναι ο σωματότυπος σου, από το αν έχεις αυτοπεποίθηση ή όχι, το ζήτημα της σωστής επιλογής μαγιό παίζει το μεγαλύτερο ρόλο για την εικόνα σου στην παραλία. 

Το να είσαι άνετος (και άρα με αυτοπεποίθηση) είναι το πλέον σημαντικό. Πέρα από αυτά όμως υπάρχουν και κάποια άλλα θέματα που πρέπει να εξετάσεις.

Για το λόγο αυτό ρώτησα μια expert του είδους, την Αθηνά Σκαρλατίδη, συνιδρύτρια και creative director του brand ανδρικών μαγιό Αnếr όλα όσα απασχολούν το μυαλό μου σχετικά με το θέμα “μαγιό”.

Ποιοι είναι οι τύποι μαγιό που πρέπει να έχει ένας άντρας στη ντουλάπα του;
Δεν υπάρχουν γενικοί κανόνες γιατί κάθε άντρας είναι διαφορετικός. Σε άλλους, για παράδειγμα, πάνε τα έντονα χρώματα, σε άλλους όχι. Όμως καθε αντρας δικαιούται να έχει αυτό το κομμάτι που θα τον κάνει να νιώθει άνετα μέσα, αλλά και έξω απο το νερό. Αυτό που θα τον βολέψει στο κολύμπι και στα water sports, αλλά θα τον βγάλει και ασπροπρόσωπο στο beach bar!

Ποιες είναι οι βασικές τάσεις για το καλοκαίρι του ’17;
Η βασική τάση ειναι η ίδια κάθε χρόνο: ο συνδυασμός bare feet-messy hair-αυτοπεποίθηση. Για φέτος ειδικότερα, υπάρχει μια τάση τα μαγιό να έχουν μια πιο στενή εφαρμογή. Ακόμη και τα board shorts, τύπου surf, αγκαλιάζουν το σώμα.
 

Ποια σημεία στο fit ενός μαγιό πρέπει να προσέχουμε όταν αγοράζουμε ένα μαγιό για να ξέρουμε ότι είναι το σωστό μέγεθος;
Για μένα, πρώτα απ’ όλα το μάγιο θα πρέπει να κάθεται ωραία στη μέση του άντρα. Είναι όμορφο, για παράδειγμα, να φαίνονται τα κόκκαλα της λεκάνης αν κάποιος έχει καλογυμνασμένο σώμα, αν όμως το μαγιό πίσω κατεβαίνει πολύ χαμηλά ή δεν αγκαλιάζει τη μέση το αποτέλεσμα τελικά κάθε άλλο παρά κολακευτικό θα είναι…

Επίσης, το μήκος παίζει σημαντικό ρόλο. Πριν αγοράσεις σκέψου ότι σε γενικές γραμμές ένας ψηλός άντρας μπορεί να παίξει σε περισσότερα μήκη σε αντίθεση με έναν μετρίου αναστήματος, ο οποίος καλό θα ήταν να μείνει σε μια επιλογή τύπου mid-length που “χαρίζει” πόντους στον κορμό.

Πώς θα πρέπει ένας άντρας να φροντίζει τα μαγιό του για να έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής;
Είναι δύσκολο να πείσεις τον άντρα να φροντίζει το μαγιό του. Νομίζω το πιο απλό είναι να το πλένει με κρύο νερό και ένα ήπιο απορρυπαντικό στο χέρι. Το ζεστό νερό δεν συνιστάται!

Με ποια κριτήρια σχεδιάζονται τα κομμάτια της Αnếr;
Η πρακτικότητα και η αισθητική μας οδηγούν όταν σχεδιάζουμε. Τα μαγιό μας τα έχουν τεστάρει για πολύ καιρό οι σύζυγοι, οι φίλοι και τα παιδιά μας πριν φτάσουν στα χέρια του πελάτη. 
 

Ποιο είναι το best seller κομμάτι της φετινής συλλογής;
Μέχρι στιγμής ο Χείρωνας έχει αγαπηθεί από τους περισσότερους άντρες και έχει ενθουσιάσει θα ‘λεγα, τα περισσότερα παιδιά που το έχουν δει. Η αλήθεια είναι ότι η μορφή, αλλά και η προσωπικότητα αυτού του πλάσματος ιντριγκάρει τον νου, μικρών και μεγάλων ανδρών.

Από πού προέρχονται τα υφάσματα σου; με ποια κριτήρια επιλέγονται;
Τα υφάσματά μας έρχονται από την Ιταλία. Ψάξαμε και βρήκαμε αυτά που θα είναι “ευγενικά” με το σώμα και ανθεκτικά στα στοιχεία της θάλασσας. Επίσης, τα υφάσματά μας στεγνώνουν εύκολα και υπάρχει μια λεπτομέρεια εσωτερικά, που πιστέψτε με κάνει τη διαφορά. Όταν τα φορέσετε θα με θυμηθείτε!