Σκέψου το denim τζάκετ έξω από το πλαίσιο που το έχεις συνηθίσει μέχρι σήμερα. Δεν είναι πια το κομμάτι που θα περιμένει καρτερικά στη ντουλάπα για να αντικαταστήσει τα βαριά παλτό μόλις ξεκινήσουν οι πρώτες λιακάδες της άνοιξης. Είναι ένα εργαλείο που μπορεί να προσθέσει πολλούς πόντους στο layering της καθημερινότητας σου. 

Σκέψου σαν ένα ενδιάμεσο επίπεδο layering που θα προσθέσει πόντους στιλ σε ένα κλασικό outfit χωρίς να ξοδέψεις έξτρα χρήματα! Επίσης είναι πρακτικό, ειδικά για όσους κινούνται με δίκυκλο, γιατί λειτουργεί σαν ένα ενδιάμεσο “μονωτικό υλικό”.

Double Denim με Καπαρντίνα

Φόρεσε το τζιν τζάκετ σου με τζιν παντελόνι και καπαρντίνα. Η καπαρντίνα κάνει το στιλ σου λιγότερο casual και μπορεί να σε βολέψει σε όλες τις διακυμάνσεις της θερμοκρασίας μέσα στη μέρα. Μπορείς να το συνδυάσεις με ζιβάγκο ή ένα απλό πουκάμισο, χωρίς print. Προτίμησε να ολοκληρώσεις το look με brogues ή δετά δερμάτινα παπούτσια και απέφυγε τα πολύ ογκώδη sneaker. 

Denim και κοστούμι

Το denim jacket μπορεί ακόμα να παίξει και το ρόλο του γιλέκου κάτω από ένα “επαγγελματικό” κοστούμι. Φόρεσε το με ένα μόνο κουμπί κουμπωμένο για να σου δώσει το εφέ της πιο λεπτής μέσης. Μπορείς όμως να το βάλεις και πάνω από το σακάκι σου, σαν πανωφόρι για πιο χαλαρές περιστάσεις, αν θες για παράδειγμα να πας κατευθείαν για ποτά μετά το γραφείο. Ανάμεσα στις μαγικές ιδιότητες του denim είναι και το ότι λειτουργεί χρωματικά ουδέτερα. Μπορείς να το βάλεις με ό,τι χρώμα κοστούμι θες, χωρίς να φαίνεται παράτερο. 

Μην φοβάσαι τα αξεσουάρ

Το denim έχει την ικανότητα να προσγειώνει στο casual ακόμα και το πιο επίσημο oufit. Λειτουργεί, έτσι σαν το τέλειο άλλοθι για να παίξεις με εντυπωσιακά αξεσουάρ. Μπορείς έτσι να παίξεις με print στις γραβάτες, να φορέσεις oversized κασκόλ, σκουφιά ή γάντια στη θέση της ποσέτ. 

Αν θες να δεις και εντελώς real life styling με φόντο την Αθήνα, ακολούθησε με στο instagram @gabnikolaidis