Αν μας πεις Κάπτεν Αμέρικα, θα σου πούμε Σουγκλάκο. Αν μας πεις Hulk, θα σου πούμε Τρομάρα. Kι αν μας φέρεις όλους τους Avengers μαζί, θα σου δείξουμε τον Ξανθό Μάγο… και ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ!

Αυτές οι συγκρίσεις, που λες, μπορούνε να γίνονται με τις ώρες, αλλά το θέμα μας εδώ είναι άλλο και δεν έχει να κάνει ΚΑΘΟΛΟΥ με το ποιος είναι ή δεν είναι καλύτερος.

Αφορμή στάθηκαν κάτι αφίσες του Σανκάρα που συναντήσαμε στην άνοδο της Κηφισίας… (κι όμως, ο Σανκάρα εν έτει 2016 παίζει ακόμη). Γι’ αυτό και είπαμε να κάνουμε μια αναδρομή στους δικούς μας τηλεοπτικούς -και μη- Avengers σούπερ ήρωες.

Καλτίλα, αλητεία και ξανθή ταχυδακτυλουργική μαγεία…

Σουγκλάκος
Μαχητής με κοιλίτσα, μούσκουλα γεμάτα τρίχα και πάντα με μία στραβωμένη αλήτικη φάτσα πεζοδρομίου. Πειραιώτης ήταν, αφού… Ουσιαστικά μιλάμε για έναν εκ των πρωτεργατών του καλτ κινηματογράφου και του ελληνικού Wrestling, αφού τα σόου που έδινε ήταν ΥΠΕΡΦΥΣΙΚΑ και θύμιζαν αρκετά το σημερινό WWE. Για τους νεότερους ήταν ο χασάπης ο Μητσάρας από το Κων/νου και Ελένης και για τα γεροντάκια ο τιτανοτεράστιος Αποστόλης με τις λαβές θανάτου που γλεντούσαν μέχρι και τον Τρομάρα.

Βαθμός δυσκολίας: 9/10


Τρομάρας
Άλλος στα 54 του βγαίνει στη σύνταξη και άλλος μετακινεί δυο βαγόνια τρένου με τους ώμους του. Βασικά όχι ένας τυχαίος, αλλά ο μοναδικός. Ο Τρομάρας (δεν είναι παρατσούκλι, αλλά επίθετο). Και που ‘σαι γατούλη; Ένας εκ των τελευταίων -εν ζωή- λαϊκός ήρωας να ξέρεις ότι παλιότερα είχε ξεπαρκάρει με τα δόντια του 10 αυτοκίνητα. Μαζί με τους οδηγούς. Τι Avengers και κουραφέξαλα; Τρομάρα αλάναρε, δείξτους πώς γίνεται…

Βαθμός δυσκολίας: 8/10


Ξανθός μάγος
Αν υπήρχε ένας τύπος που ήξερε να φρικάρει κόσμο με τις σπλατεριές του, τότε ήταν ο Ξανθός μάγος. Έκοβε τα χέρια του με τρυπάνια, γέμιζε το σώμα του με καρφιά, χτυπούσε τα πόδια του με μπαλτά και ό, τι άλλο μπορείς να φανταστείς. Ο άνθρωπος έκοβε την κοιλιά του και την έδειχνε με καμάρι στον λαό, τι να λέμε τώρα; Εδώ υπάρχει κόσμος που ακόμα και σήμερα θεοποιεί τον Σανκάρα, δεν θα θεοποιούσε έναν ξανθό μάγο με πρόσωπο λιονταριού που γέμιζε την σκηνή με αίμα; Αληθινό αίμα;
 
Βαθμός δυσκολίας: 10/10


Σαμψών
Απ’ τους πρώτους παλαιστές του δρόμου. Είχαν περάσει από πάνω του φορτηγά, χτυπούσαν το κεφάλι του με μάρμαρα και οι πλατείες γέμιζαν ασφυκτικά για να τον δουν να μασάει πέτρες με τα δόντια του τα φαρμακερά. Χωρίς εφέ και χωρίς μαλακίες, φυσικά. Όλοι είχαμε έναν Θείο (σαν τον Μπούρα που μας πρότεινε τον Σαμψών) που κάποτε γνώρισε προσωπικά τον Σαμψών και σε ένα εξωτερικό σόου, του έσφιξε το χέρι. Άσε δηλαδή που με το πολύ μπλα μπλα οι hoaxes ειδήσεις για την πάρτη του έδιναν και έπαιρναν. Δεν έμπλεκες όμως. Σε καμία των περιπτώσεων.

Βαθμός δυσκολίας: +∞


Σανκάρα
Τώρα και με το δίκιο σου θα μας πεις, “Είστε καλά ρε μαλάκες; Είναι δυνατόν στην ίδια λίστα με Σουγκλάκο και Ξανθό μάγο να βάζετε τον ψεύτικο Σανκάρα;“. Πέρα από δυνάμεις, λοιπόν, κακήν κακώς ο τύπος αυτός μπήκε στα σπίτια μας ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ ΣΕ ΨΑΧΝΟΥΜΕ και σε κάθε του τηλεοπτική ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ ΣΕ ΨΑΧΝΟΥΜΕ -και μη- παράσταση τα κοντέρ αγωνίας έσπαγαν. Μπορεί τα περισσότερα κόλπα του να ήταν μούφα τα ‘χες ξαναδει, ωστόσο είχε τον τρόπο να στα πλασάρει πολύ κινηματογραφικά. Μάλλον γι’ αυτό η αφίσα του καμαρώνει μέχρι και σήμερα σε τοίχους και κολώνες.

Βαθμός δυσκολίας: 7/10

https://www.youtube.com/watch?v=w2y4WTg-jwI
 
Μπες στην κάλπη τώρα, επειδή το ερώτημα είναι ζόρικο!
 

Υ.Γ: Σίγουρα ξεχάσαμε αρκετούς, γι’ αυτό περιμένουμε στα σχόλιά σου τους δικούς σου Έλληνες Αvengers, μήπως κι ετοιμάσουμε και part 2. wink