Η σημερινή μέρα άλλαξε για πάντα την παγκόσμια κοινότητα του graffiti. Ο Βασίλης ο Λεβέντης, ο πιο badass και ταυτόχρονα πιο λαϊκός πολιτικός της χώρας ήρθε και τα έκανε όλα popa. Το graffiti δεν θα είναι ποτέ ίδιο μετά την αποκάλυψη ότι ο ίδιος ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων είναι ο άνθρωπος που γεμίσει όλη την Ελλάδα με την ταγκιά του κόμματος. 

Όσοι αναρωτιόμασταν πώς διάολο γίνεται να υπάρχει σε όλη τη χώρα το “Ένωση Κεντρώων” και μάλιστα γραμμένο με τον ίδιο ακριβώς γραφικό χαρακτήρα, μάθαμε την αλήθεια.

Κάποιος καλός άνθρωπος έβγαλε στη φόρα ένα underground βίντεο με τον thug πρόεδρο να χώνεται στην παρανομία για να αφήσει το στίγμα του σε κάποιον τοίχο. Για τσέκαρε μαγεία…

https://www.youtube.com/watch?v=9ArHFOt_ssg
 

Μετά από τον θόρυβο που προκάλεσε το βίντεο, ο Βασίλης Λεβέντης, ο τεράστιος αυτός γκραφιτάς μίλησε ανοιχτά για τη φάση στην Ελλάδα και έστειλε επιστολή στους νέους γκραφιτάδες για να προσφέρει λίγη από την εμπειρία του. Το Provocateur πλήρωσε μερικούς ρουφιανούς, κατάφερε να εξασφαλίσει την επιστολή σοφίας του γκραφιτά της καρδιάς μας και την παρουσιάζει σε αποκλειστικότητα. 

 

Βασίλης “The Center” Λεβέντης, 3/10/2016

Τρελέ μου…

Αρχικά πρέπει να ξέρεις ότι σε νιώθω. Ξέρω πολύ καλά πώς είναι να βρίσκεσαι στην αφάνεια και να μη σε υπολογίζει κανένας. Man, αυτός είναι ο μοναχικός δρόμος του γκραφιτά, του street artist, του ράπερ και του b boy, και πρέπει να το αποδεχτείς. Δεν είναι το ζητούμενο σου να γίνεις γνωστός. Αυτό που θέλεις είναι να ξυπνήσεις τον κόσμο, αυτό που θέλεις είναι να δείξεις πως ό,τι και να συμβεί θα είσαι εκεί μέχρι να ωριμάσουν οι συνθήκες. Κι αν οι γκραφιτάδες δεν θέλουν να κάνουν ένα οικουμενικό κρου, μια εθνική ομάδα, μην κολώσεις μαν, θα γίνει κι αυτό.

Να κάνεις τα γκραφίτι σου σαν να μην υπάρχει αύριο. Πολέμα την εξουσία. Δεν θέλω να στο παίξω πατέρας, αλλά τσέκαρε εμένα. Κάποια ζώα δεν πιστεύανε τα κομμάτια μου, τώρα θα πιστέψουν και τα ζώα. Τόσα χρόνια στην παρανομία έμαθα ένα πράγμα: “να μην εμπιστεύεσαι κανένα καργιόλη”. Ο γκραφιτάς είναι μόνος. Μέχρι το τέλος. Εγώ έκανα το λάθος. Εμπιστεύτηκα τη χαμούρα που ήταν μαζί μου για να τσεκάρει για τσαίους και αυτός με έδωσε στεγνά. Έτσι είναι μικρέ μου γκραφιτά. Παίρνεις τα toys τους νιουσκουλάδες για να τους βάλεις στη φάση κι αυτοί στη σκάνε πούστικα. Δεν πειράζει.

Μην τα παρατήσεις ποτέ. Μπορεί να σε πιάσουν οι μπάτσοι, μπορεί να σου πάρουν τα σπρέι, μπορεί να μη σε βάλουν στη βουλή. Μην απογοητεύεσαι. Συνέχισε να τους ανοίγεις τα μάτια. Να δεις που μετά από χρόνια -αν μείνεις πιστός στις ιδέες σου- θα σου δίνουν άδεια για να βάφεις και κτίρια. Μπορεί να σου ζητήσουν και τη βοήθεια σε κανένα μισοτελειωμένο κομμάτι. Μην κλείνεις πόρτες και πρόσεχε μην προσβάλλεις κανέναν με τα γκραφίτι σου και μετά ψάχνεσαι για να τα σβήσεις. Αν όντως σου συμβεί κάτι τέτοιο, θα λες ότι έχεις μετανιώσει και ήταν ένα λάθος που οφείλεται στο ότι βρισκόσουν εν βρασμώ. Ξέρω τι σου λέω…

Αν σου πουν ότι δεν το έχεις, μην μασήσεις. Αν η κάθε Αννούλα προσπαθήσει να σε σαμποτάρει μη μασήσεις. Αν σε πουν γραφικό, αν σου πουν ότι τα δικά σου τα γκραφίτι δεν είναι δύσκολα, αν σου πουν ότι δεν έχεις τις γνώσεις για να ζωγραφίσεις στον ίδιο τοίχο με αυτούς, μην κολώσεις. Θα έρθει η μέρα που θα σε παρακάλανε για μια ταγκιά δίπλα στο κομμάτι τους. Και τότε θα ελέγχεις τη φάση.

Αντί επιλόγου θέλω μονο να σου πω να προσέχεις. Όταν μεγάλος πια θα τα έχεις καταφέρει, θα σε πλησιάσουν πολλοί που το μόνο που θα θέλουν, θα είναι λίγα από τα χρώματά σου, λίγη από την τεχνική σου. Πρόσεχε μπρο.”

 

Προς όλους όσους είναι στη φάση να παίρνουν θέματα από άλλα site και να τα ποστάρουν στο δικό τους: απλά ΜΗ, ΦΤΑΝΕΙ, ΟΧΙ ΑΛΛΟ…  Τώρα, παράξενο; Τυχεροί; Έχουν βρει το νόημα της ζωής; Τελείωσαν το εργαστήρι δημοσιογραφίας; Με αυτά τα κείμενα βγάζουμε τα προς το ζην μας παίδες και ναι, περνάμε καλά. Ρωτήστε μας πρώτα πριν το copy/paste. Ευχαριστούμε προκαταβολικά heart