Ας μπούμε κατευθείαν στο ψητό. Όχι γιατί δεν έχουμε να τα “χώσουμε” για την καγκουρίλα, την ποζεριά και την καταναλωτική μανία της γενιάς μας αλλά γιατί όλοι αυτοί που τότε: 

Α. Ξόδεψαν χιλιάδες για την πρώτη τους μπέμπα
Β. Χάλασαν χιλιάδες για να φτιάξουν το rallie τους
Γ. Έκαναν τη σοφή κίνηση και πήραν ένα σαπάκι, σήμερα ξέχασαν τι τράβηξε το δύσμοιρο του-του τους.

Ας δούμε τι πήγε στραβά και στο τέλος ακολουθεί και μεγάλο POLL!

1. H αεροτομή-πάσο
Το αμάξι δεν είναι (και ουδέποτε ήταν) μπαράκι και κανείς δεν περιμένει να σερβίρεις από το πορτ-μπαγκάζ. Ακόμα κι αν αυτό δεν το υπολόγισες, σίγουρα δεν υπολόγισες και την απότομη μείωση στη μεταπωλητική αξία του αυτοκινήτου που προσπάθησες να “στείλεις” μερικά χρόνια μετά. Πού να πιάσουμε στο στόμα μας και τα σχόλια του περίγυρου…

2. Καινούριο στερεοφωνικό – Παλιά ηχεία
Κλασικό θέμα ποζεριάς. Το στέρεο φαίνεται, τα ηχεία όχι. Τι θα πάρω πρώτα; Στέρεο. Όπως καταλαβαίνετε η συλλογιστική αυτή οδήγησε: 
Α. σε διαλυμένα ηχεία
Β. στον απόλυτο χλευασμό για τον “μπουκωμένο” ήχο που σερβίρε η μπακατέλα τους. Μπορούμε να πούμε πως συμβαίνει ακόμα και σήμερα… 

3. Ξεκίνημα Fast and Furious (κοινώς “ζέσταμα”)
Οι περισσότεροι πήραν αμάξι με τα λεφτά του μπαμπά, της μαμάς, το εφάπαξ ή την πρόωρη σύνταξη τους. Όπως καταλαβαίνετε κανένας δεν ενδιαφέρθηκε για προκαταρκτικά πριν καυλώσει παίξει με το κάρο του. Κάτι τέτοιο: 


4. “Χάσιμο” ταχύτητας 
Όταν είσαι νέος οδηγός το ενδεχόμενο να πέσεις από 5η σε όπισθεν δεν είναι δα και τόσο ακραίο. Σίγουρα είχες ψάξει και σε ταινίες ώστε να το βιώσεις “εμπειρικά”. Ήταν φυσικό, λοιπόν, η διάθεση αυτή να έκανε το ανέβασμα από 1η σε 4η καθημερινό φαινόμενο. 

5. Επίδειξη 
Εδώ κι αν υπάρχουν παραδείγματα. Πόσες φορές δικαιολογήθηκες σε μπάτσο, που την είχε “στήσει” στην πλατεία, για τα λάστιχα που “γλιστράνε” ή τους μαλάκες γαμάτους τους Γερμανούς που τα κάνουν πισωκίνητα; Πόσες φορές έκανες “επαναλήψεις” με το χειρόφρενο; Πολλές. Ελπίζουμε να μη χτύπησες κανέναν πεζό, κάγκουρα-πόζερε-μήτρογλου… 

6. Πλύσιμο με Fairy
Η πρώτη φορά που ρώτησες τη μάνα για wettex και κουβά ήταν για το μπανάκι του αγαπημένου σου κάρου. Όπως καταλαβαίνεις, με το Fairy που συμφέρει, όχι μόνο έκανες πέρα κάθε γυάλισμα που μπορεί να είχες περάσει το αμάξι αλλά κατέστρεφες και την επιφάνεια του. Ελπίζουμε να μην το κάνεις ακόμα. 

7. Πίεση ελαστικών 
Εδώ δεν χρειάζονται πολλά – πολλά. Για τους περισσότερους, ακόμα και σήμερα, παραμένει άγνωστη λέξη. 

8. Λαμπάκι κινητήρα 
Άναψε λαμπάκι κινητήρα; Γαμώ, τα λάδια μου είναι εντάξει. Το έχουμε ακούσει για αυτό και το λέμε. Είμαστε σίγουροι πως όλοι κουβαλούν μια γλυκιά ιστορία που ξεκινά και τελειώνει με “ένδειξη κινητήρα”.

9. Φώτα ομίχλης 
Η εποχή που αν ο έμπορος δεν στα έκανε δώρο, απλώς δεν αγόραζες το αυτοκίνητο. Ένα αξεσουάρ που ως μόνη χρησιμότητα είχε την τύφλωση των διερχόμενων οδηγών. Επίσης ήταν και είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟ (εφόσον δεν υπάρχει ομίχλη).

10. Καλώδιο μπαταρίας 
Κανένα παράδειγμα προς μίμηση. Άλλοι κατέληξαν με σπινθήρες, άλλοι με καμένα ηλεκτρικά κι άλλοι ψητοί.