Τροχόσπιτο. Ασθενοφόρο. Πυροσβεστικό. Χίπικο. Υπάρχει αυτοκίνητο που να μπορέσει να αντέξει τόσες μεταμορφώσεις δικέ μου; Κι όμως το συγκεκριμένο μπορεί, καθώς σήμερα μπορείς να το δεις γεμάτο τυπάκια να αλωνίζουν σε λαιβάρες και την ίδια ώρα να κουβαλάει ασθενείς για το νοσοκομείο. Το ‘χε πει και ο ιδιοκτήτης ξεκάθαρα “Αυτός ο τύπος αυτοκινήτου μπορεί εύκολα να χρησιμοποιηθεί σε κάθε τομέα των επιχειρήσεων, για βαριές δουλειές, για μεταφορά προσώπων, ως ασθενοφόρο ή ως κινητός σταθμός.

Μιλάμε, ουσιαστικά, για ένα αυτοκίνητο που μέσα στα 66 χρόνια ζωής του τα ‘χει δοκιμάσει όλα. Μέχρι και το crew του scooby-doo, δηλαδή, όταν σουλάτσαρε για φαντάσματα μέσα σ’ ένα VW Transporter τα κηνυγούσε

Είναι και επιπλέον και αδελφάκι του σκαραβαίου, του ΔΙΚΟΥ ΜΑΣ σκαραβαίου, καθώς το “Τ2” έχει και τα κατσαριδίστικα φανάρια του. Με τόση καλτίλα γίνεται να μην το αγαπήσεις; Και ειδικά όταν μέσα του χωράει 8 άτομα (δεν σε μετράμε εσένα scooby);

Ενώ έχει γίνει και ορόσημο των 60’s με πρωταγωνιστικό ρόλο σε ταινιάρες (στα ‘χει πει και ο Γεροντόπουλος καλύτερα) με το χαρακτηριστικό παρατσούκλι “bulli”, αλλά και σε ιστορικά φεστιβάλ, όπως του Woodstock το 1969. Τότε που οι ιδιοκτήτες του απολάμβαναν ελεύθερα τα τζαμαρίσματα του Τζιμάκου του Χέντριξ.

Εμείς ωστόσο επειδή δεν έχουμε ζήσει αυτές τις ωραίες εποχές (είμαστε και νεογνά) και το προλάβαμε στα γεράματά του, αποφασίσαμε να μαζέψουμε κάποιες από τις κορυφαίες εκδόσεις του, ώστε να το νοσταλγήσουμε και ταυτόχρονα να ζηλέψουμε τη γενιά των λουλουδιών που έκανε μέχρι και camping μέσα σε αυτό.

Αν ξεχάσαμε κανένα θρυλικό μοντέλο, ρίξε μας φάπα και βάλε το βανάκι σου στα σχόλια. wink

Υ.Γ: Και με την απαραίτητη βοήθεια του φίλου μας Στέφανου Λιόση, που ‘ναι καμενάκι με τα VW!