Είναι εκείνη η εποχή του χρόνου που πρέπει οπωσδήποτε να διαβάσεις. Και φυσικά την ίδια στιγμή που εσύ πρέπει να πήζεις πάνω από τα βιβλία και τους υπολογιστές, όλοι σου οι φίλοι πηγαίνουν για μπάνιο, το αγαπημένο σου συγκρότημα έρχεται για συναυλία στην Ελλάδα και η μάνα σου θέλει να σε βγάλει για φαγητό και να τα πληρώσει όλα εκείνη. Ναι, έχει συμβεί σε όλους μας και ναι, είναι νόμος της φύσης. Δέξου το. Κάθε φορά που έχεις εξεταστική, γαμιέται ο Δίας.

Όταν όμως όλα αυτά που περιγράψαμε παραπάνω δεν συμβαίνουν, τότε δεν υπάρχει κανένας τρόπος για να δικαιολογήσεις το γεγονός ότι πάλι δεν άνοιξες βιβλίο. Οπότε τι μένει; Μόνο να αρχίσεις να διαβάζεις. Έτσι, βάζεις μπροστά τις μηχανές και ετοιμάζεσαι να μελετήσεις μέχρι τελικής πτώσης. Αλλά επειδή δεν ψήνεσαι να το κάνεις, θα κάνεις ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ άλλο εκτός από αυτό που πρέπει.

Εμείς λοιπόν, είμαστε εδώ για ορίσουμε αυτό το “οτιδήποτε”. Αυτά είναι όλα όσα πραγματικά κάνεις κάθε φορά που λες ότι θα διαβάσεις…

Εξαντλητικό καθάρισμα

Έχεις να καθαρίσεις το σπίτι σου από τότε που ο Τζόρτζεβιτς είχε μαλλιά. Τα ντουλάπια της κουζίνας με το ζόρι συγκρατούν το βάρος από τη σκόνη που έχει αράξει πάνω τους. ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙΣ 16 ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΕ 3 ΜΕΡΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΗ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙΣ; Φυσικά και θα το κάνεις. Αλλά όχι βιαστικά. Πρέπει να γίνει καλά η δουλειά. Τις γωνίες με οδοντόβουρτσα, τον βραστήρα με ξύδι και εννοείται ότι θα σιδερώσεις ό,τι έχει να σιδερωθεί από πέρυσι το καλοκαίρι. Όταν όλα αυτά έχουν γίνει θα κάνεις απόψυξη στο ψυγείο. Έχεις κάνει ποτέ; Είναι δύσκολο; Πώς γίνεται; ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ! Πρέπει οπωσδήποτε να την κάνεις. 

Άκυρα τηλέφωνα

Η σχέση σου με το τηλέφωνο είναι εξωφρενικά κακή. Όποιος σε καλεί ξέρει καλά πως το σηκώνεις λίγο πριν πάρει την αστυνομία από την ανησυχία. Τις μέρες της εξεταστικής όμως, όλα αλλάζουν ξαφνικά. Το τηλέφωνο γίνεται προέκταση του χεριού σου. Όταν κάποιος σε πάρει τηλέφωνο, το σηκώνεις λίγο πιο γρήγορα από την ταχύτητα του φωτός και δεν τον αφήνεις να μιλήσει αφού σου έχει λείψει τόοοοοσο πολύ, αν και έχετε να μιλήσετε από το πρωί. Αν κανένας δεν φανεί διατεθιμένος να σε πάρει τηλέφωνο, τότε αναλαμβάνεις δράση. Τι να κάνει η Ιωάννα που έκανες παρέα στο δημοτικό και άλλαξε σχολείο στη δευτέρα επειδή χώρισαν οι δικοί της; Εκείνος ο Γιώργος από το φροντιστήριο γερμανικών (που πήγες δύο φορές); Φυσικά και πρέπει να βγεις για μπύρα μαζί του. Τώρα!

Χάζεμα φωτογραφιών

H εξεταστική σου είναι πάντα καλοκαίρι. Οι διακοπές σου είναι πάντα καλοκαίρι. Οι διακοπές σου πάντα εξαρτώνται από την εξεταστική σου. Έτσι στο μυαλό όλα είναι μπερδεμένα. Απλώνεις τα βιβλία στο γραφείο και πρέπει να ανοίξεις ένα αρχείο στον σκληρό σου δισκό. Βάζεις το USB στο PC και ψάχνεις το αρχείο μέχρι που ΩΧ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΓΑ ΠΡΙΝ 3 ΧΡΟΝΙΑ, ΘΕΕ ΜΟΥ ΠΟΣΟ ΥΠΕΡΟΧΑ ΗΤΑΝ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΜΑΙ ΕΚΕΙ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΗ ΜΑΙΡΗ ΝΑ ΚΟΙΤΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΗΛΙΟΒΑΣΙΛΕΜΑ!!! Μετά από 6 ώρες, έναν καπνό και 2 πακέτα χαρτομάντηλα από το κλάμμα, πίνεις ουίσκι σκέτο, ακούς Βασίλη Καρρά και αναπολείς τη Μαιρούλα που μετά τις διακοπές σε χώρισε. Αααααχ…

Ανελέητη παρακολούθηση τηλεόρασης

Η τηλεόρασή σου είναι σχεδόν διακοσμητική. Ανοίγει αποκλειστικά και μόνο για Playstation ή για Champions League αλλιώς δεν έχει κανέναν λόγο ύπαρξης. Φυσικά αυτό ισχύει μόνο εκτός εξεταστικής. Γιατί όταν το διάβασμα σου χτυπήσει την πόρτα, τότε η τηλεόραση γίνεται ό,τι πιο απαραίτητο μπορεί να υπάρξει στο σπιτικό σου. Από την ώρα που θα ξυπνήσεις μέχρι τη στιγμή που θα κλείσεις τα ματάκια σου θα δεις οτιδήποτε έχει η τηλεόραση. Θα ανακαλύψεις ότι ο Ριχάρδος που αγοράζει χρυσό είναι τόσο ενδιαφέρων τύπος που κάλλιστα θα τον παρακολουθούσες για άλλες 4 ώρες. Δεν φανταζόσουν ότι η συνέντευξη της Χριστίνας Κολέτσα στον Γρηγόρη Αρναούτογλου θα είχε να αποκαλύψει τόσα πολλά για τη ζωή της διάσημης καλλιτέχνιδος. Ναι, συγκλονίστηκες!

Μία νέα τέχνη

Η εξεταστική είναι πάντα η καλύτερη εποχή για να αρχίσεις κάτι καινούργιο. Και όσο πιο βλαμμένο είναι αυτό που θα αρχίσεις, τόσο καλύτερα για σένα. Κεραμικά; Συλλογή, εκτροφή και διαπαιδαγώγηση σαλιγκαριών; Κέρλινγκ; Υποβρύχιο τάβλι; Γενικά πρέπει οπωσδήποτε να βρεις κάτι τελείως χαζό! Τελικά θα καταλήξεις στα σεμινάρια ζωγραφικής με βλεφαρίδες, που προσφέρει δωρεάν ο Γκουρού Αποστόλης στο YouTube. Ναι αλλά πρέπει να κάνεις και εξάσκηση ε; Πρέπει να πιέσεις στον εαυτό σου για να γίνεις καλός σε αυτό και θα χρειαστούν πολλές ώρες για να τα καταφέρεις! Αρκεί να μη διαβάσεις.

Δεν ξέρω αν σου θυμίζει κάτι ο Bernard…