Η ζωή ενός σκύλου χωρίς παιχνίδι είναι εξίσου μίζερη με τη ζωή ενός ανθρώπου που δεν τρώει, εχμ, σοκολάτα.

Κι από τη στιγμή που οι απαιτήσεις που έχουν από εμάς, απαριθμούνται στα δάχτυλα ενός χεριού, είναι κρίμα να τους κάνουμε χαλάστρα στα αυτονόητα.

Κι από τη στιγμή που μας επιστρέφουν το καλό που τους κάνουμε στο πολλαπλάσιο, ας κάνουμε το χρέος μας βάζοντας για τα καλά το παιχνίδι στη ζωή τους. 

Ακόμη καλύτερα; Ας φροντίσουμε να το κάνουμε με τρόπο πρωτότυπο wink

1. Φουσκομανία

Λογικό να τους τρελαίνουν οι φούσκες καθώς τους ξυπνούν το ένστικτο του θηρευτή. Το μυστικό της επιτυχίας, όμως, είναι το εξής: Όταν φτιάξεις το μείγμα για τη σαπουνάδα, πέρα από το νερό και το υγρό πιάτων, φρόντισε να ρίξεις μέσα κι ένα κύβο ζωμού κρέατος. Φαντάζεσαι τι πανικούλης έχει να γίνει ε;

2. Προς νερού του

Μία βρύση ή ένα λάστιχο με τρεχούμενο μπορούν να κάνουν θαύματα και να κρατήσουν το σκύλο σου στην τσίτα για κάμποση ώρα. Το νου σου μόνο μην κάνεις πλούσια την ΕΥΔΑΠ. 

3. Ο Παπατζής

Αν πεις στο σκύλο σου “εδώ παπάς εκεί παπάς που είναι ο παπάς;” το πιθανότερο είναι να σκεφτεί πως έχεις ψυχολογικά. Επομένως, φέρ’ το περισσότερο στα μέτρα του και κρύψε μια λιχουδιά κάτω από ένα πλαστικό ποτήρι. Μια, δυο, τρεις, θα τη βρει την άκρη. Και τη λιχουδιά!

4. Κρυφτό. Στο περίπου

Όχι, όχι… Δεν εννοούμε να του λες “κρύψου” κι αυτό να καμουφλάρεται τόσο έξυπνα όσο το σκυλί στο GIF που ακολουθεί. Μιλάμε για την απλή εκδοχή του κρυφτού. Εκείνη, δηλαδή, όπου ο σκύλος σου δεν θα ψάχνει να βρει εσένα, αλλά τη λιχουδιά που θα του έχεις αφήσει σε ένα (αρχικά εύκολο και μετέπειτα ολοένα και πιο δύσκολοο βρει αρχικά και μετέπειτα πιο δύσκολο) σημείο. 

5. Λύσσα και πούπουλα

H αλήθεια είναι πως το συγκεκριμένο παιχνίδι ενδείκνυται περισσότερο για κυνηγόσκυλα: Παίρνεις ένα σχοινί και στην άκρη δένεις μερικά πούπουλα κότας (δεν την ξεπουπουλιάζεις, θα βρεις εύκαιρα αρκετά μέσα στο κοτέτσι). Ακόμη και το μεγαλύτερο τεμπελόσκυλο του κόσμου, θα εκστασιαστεί με το δέλεαρ που θα του προσφέρεις. Απλά φρόντισε να μην έχει πρόσβαση ο σκύλος σου σε κότες, γιατί θα έχουμε άλλα κι αυτό καλό είναι να μη γίνονται.

Μήπως έχεις να προτείνεις κάποιο παιχνίδι που τρελαίνει τον Αζόρ σου;