Μέσα της δεκαετίας του ’30 και ένα μαύρο σύννεφο έχει αρχίσει να απλώνεται πάνω από την Ευρώπη. Ή για την ακρίβεια λευκό! Ο Aδόλφος Χίτλερ έχει αναλάβει την εξουσία στη Γερμανία και μπορεί ακόμα στην Ευρώπη να μην έχει πέσει ούτε μια σφαίρα, αλλά το ναζιστικό κόμμα κάνει τα σχέδιά του ώστε να καταλάβει τον κόσμο.

Ωστόσο, προτού τα στρατεύματα του Γ’ Ράιχ ξεκινήσουν να μπαίνουν από χώρα σε χώρα, ο Χίτλερ θέλει να δείξει σε όλο τον κόσμο την υπεροχή του. Και, φυσικά, θέλει να διαδώσει τη θεωρία της άριας φυλής.

Έτσι, όταν η Γερμανία αναλαμβάνει να διοργανώσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1936, ο στόχος του ηγέτη της είναι ένας: νίκη των λευκών Γερμανών αθλητών και επίδειξη δύναμης, αλλά και ανωτερότητας. Τα σχέδιά του όμως θα τα χαλάσει ένας άνθρωπος: ο Jesse Owens. Αμερικανός, το 7ο από τα έντεκα παιδιά της οικογένειας Owens και μαύρος. Ο -τότε- 23χρονος αθλητής θα πάει στο Βερολίνο και μπροστά στα μάτια του Χίτλερ θα πάρει 4 χρυσά μετάλλια (100μ., 200μ., 4×100 και άλμα εις μήκος).


Μέσα σε λίγες μέρες ο Owens γίνεται είδωλο σε όλο τον πλανήτη, αλλά και κόκκινο πανί στα μάτια του Γ’ Ράιχ. Το σχέδιο του Hitler είχε αποτύχει μέσα στο ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ, μέσα στο ΣΠΙΤΑΚΙ ΤΟΥ.