Ελάτε τώρα, είμαστε πλέον αρκετά ώριμοι για να το παραδεχτούμε: ΜΙΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΙΣ ΑΠΟΚΡΙΕΣ! Ο θεσμός του καρναβαλίζειν που σε θέλει ντυμένο αλλοπρόσαλλα χοροπηδώντας στους ρυθμούς του Μακαρένα και του Λαμπάντα, μας έχει επιβληθεί από εξωγήινες και σκοτεινές δυνάμεις που αρέσκονται να βλέπουν τα ανθρώπινα όντα σε φάση αυτο-εξευτελισμού. Δεν εξηγείται αλλιώς.

Και δεν εξηγείται, γιατί σε έγκυρο γκάλοπ που κάναμε πρόσφατα εμάς τους 5 στο γραφείο ρωτήσαμε τα αποτελέσματα έδειξαν περίτρανα πως δεν υπάρχει άνθρωπος που να χαίρεται το όλο κλίμα της Αποκριάς. Ξηγημένα πράγματα. 

Για κάποιο περίεργο λόγο, όμως, η όλη φάση δεν λέει να κοπάσει τις ρίμες μας αλάνια μου κανείς δεν θα τις φτάσει και τα καρναβάλια συνεχίζονται απτόητα από τον Έβρο μέχρι και την Κρήτη, με εκατοντάδες χιλιάδες συμμετέχοντες. 

Σου βρήκαμε και σου παρουσιάζουμε τους 7 πιο χαρακτηριστικούς από αυτούς. 

Θα τον αποκαλούσαμε “Σπασοπούλη της Απόκριας”, αλλά αυτά καλό είναι να μη γράφονται. Ο Σπασοπούλης της Απόκριας Ο Σερπαντίνας, λοιπόν, κουβαλά πάνω του τουλάχιστον 1,5 τόνο από κομφετί, αφρό και σερπαντίνα και δεν σκοπεύει να γυρίσει σπίτι του αν δεν σου ρίξει τα 3/4 από αυτά πάνω στο κεφάλι σου. Το υπόλοιπο 1/4 τα ρίχνει μέσα στο ποτό σου. Κάθε φορά που πετάει κομφετί σε κοπέλα με κατσαρό μαλλί, μια χορεύτρια πεθαίνει στο Σαμπαδρόμιο του Ρίο, αλλά αυτός δεν πτοείται.
Εργάζεται ως τηλεφωνητής σε εισπρακτική εταιρεία.

Συναντάται συνήθως στην Πάτρα και κινείται σε αγέλη μαζί με άλλους Μαυροδάφνες που κρατούν ένα μπουκάλι στο χέρι. Οι μόνες στιγμές που αφήνουν το μπουκάλι με το κρασί από το χέρι, είναι όταν είναι μόνοι τους μέσα στο σπίτι καθώς δεν είναι κουλ το να τριγυρνάς δήθεν πιωμένος αν δεν έχεις κόσμο τριγύρω να κοιτάζει τη γαματοσύνη σου. Περνούν καλά κι αυτό βγαίνει προς τα έξω. Προς τα έξω βγαίνουν και τα σωθικά τους τουλάχιστον 7 φορές κατά τη διάρκεια του τελευταίου καρναβαλικού τριημέρου. 
Εργάζεται ως φοιτητής.

Άντρας που ντύνεται γυναίκα, γυναίκα που ντύνεται άντρας, παπάς, καλόγρια, άραβας, νοσοκόμα… Είναι πολλοί, είναι πλειοψηφία, αλλά στην ουσία αποτυπώνονται στο πρόσωπο του Κλισεδιάρη. Αυτός ο τύπος καρναβαλιστή, είτε δεν έχει καθόλου φαντασία, είτε δεν έχει καθόλου φαντασία, ενώ υπάρχουν κι εκείνοι που του καταλογίζουν πλήρη έλλειψη φαντασίας. Άπαντες έχουμε έναν τέτοιο στην παρέα μας, αλλά δεν τον ξεκόβουμε γιατί είναι πολύ καλός στο να γράφει αντί για εμάς τις ευχετήριες κάρτες που στέλνουμε σε γάμους κοι βαφτίσα.
Εργάζεται ως δημοσιογράφος.

Είναι εκείνο το κορίτσι  που η φύση το προίκισε με σαφώς περισσότερα προσόντα από τις φίλες του. Και δεν χάνει ευκαιρία να το επιδεικνύει. Οι απόκριες είναι η δική της γιορτή. Είναι η μεγαλύτερη ευκαιρία να φορέσει ό,τι πιο ξέκωλο μπορεί να φορεθεί με αφορμή ένα αποκριάτικο πάρτυ. Αν την έβλεπες με παρόμοιο ντύσιμο σε εποχή που δεν επέβαλλε μασκάρεμα, θα έτρεχε να κρυφτεί, αλλά τώρα όχι. ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΚΡΙΕΣ. Και η Μελισσούλα θα τραβήξει όλα τα βλέμματα. Και όλοι κηφήνες θα την περικυκλώσουν.
Εργάζεται ως instagrammer. ΝΕ ΤΙ?

Το έχεις κάνει κι εσύ, το έχω κάνει κι εγώ, το έχει κάνει και το 101% των αντρών που έχει πάει στρατό. Ο Χακής είναι αυτός που δεν καταδέχεται να ξοδέψει ούτε ένα ευρώ για αποκριάτικη στολή, εφόσον του έχουν ξεμείνει τα φανταρικά. Θα πιάσει κουβέντες με τους άλλους άντρες για τον στρατό, αφού μόλις ένας άντρας εντοπίσει κάποιον με φανταροστολή τότε νιώθει την ανάγκη να του περιγράψει εκείνη την επική μαντραπήδα που βγήκε και πήδηξε 4 τουρίστριες μαζί.
Εργάζεται ως αποστολέας βιογραφικών, αφού μετά το φανταρικό, δεν.

Ο άνθρωπος που η φαντασία του οργιάζει. Ο άνθρωπος που μπορεί να φτιάξει την πιο εντυπωσιακή και ταυτόχρονα άκυρη στολή, χωρίς να ξοδέψει ούτε ένα ευρώ. Είναι ο άνθρωπος που την μία χρονιά θα ντυθεί ποπ κορν, την επόμενη υπόθετο και μετά έξυπνη σίτα. Απλά γιατί μπορεί και γιατί είναι γαμάτος τύπος. Το όνομα του το κέρδισε με το σπαθί του χάρη σε εκείνη την μαγική στολή που ήταν μισός Γκάλης και μισός Alice Cooper. O Galis Cooper είναι αυτός που τελικά θα ψήσει την Μελισσούλα.
Εργάζεται ως security στα Hondos Center.

Ο τύπος που πάει κόντρα σε όλους και σε όλα. Ντύνεται με την στολή του Άη Βασίλη και προσπαθεί με λογικά επιχειρήματα να αντικρούσει την περιέργεια των γύρω του για την επιλογή του. Κι αυτή στολή είναι! Δεν γουστάρει τις απόκριες γιατί είναι γιορτή των καπιταλιστών που μας επιβάλλουν για να μας ελέγχουν, αλλά τι να κάνει που πρέπει να βρει και γκόμενα; Θα πάει. Αλλά θα το κάνει με τον τρόπο του για να περάσει και το μήνυμά του. 
Εργάζεται σε συνεργατικό καφενείο στα Εξάρχεια.