Ο Γκλέτσος θα μπορούσε άνετα να είναι φίλος μας. Για παρέα δηλαδή πρέπει να είναι γαμάτος τύπος αλλά οκ δεν θα τον ψηφίζαμε κιόλας. Χθες ήταν καλεσμένος στην εκπομπή του Πέτρου Κωστόπουλου (μπορείς να δεις εδώ την συνέντευξή του) στον Alpha και έκανε τα δικά του. Για την ακρίβεια, έκανε όλα όσα ελπίζουν να κάνει, εκείνοι που τον καλούν στις εκπομπές τους. Είπε πράγματα που δεν θα έλεγε κανένας άλλος.

Δεν την είδαμε live, θα πούμε την αλήθεια. Αλλά ακούσαμε ότι ο Γκλέτσος δήλωσε “Μόνο εγώ έχω πάει με άντρα και το λέω;“. Κάπου εκεί φωνάξαμε: “Γουάου πρέπει να το δούμε”. Μετά σκεφτήκαμε πως αφού το “γουάου” βγήκε τόσο φυσικά, θα έπρεπε να αναλύσουμε την συνέντευξη με βάση τα νέα emojis του Facebook. Όχι τα δικά μας, αλλά εκείνα που μπήκαν στην ζωή μας από χθες. 

Για να δούμε λοιπόν…

Μας άρεσε γιατί ο Γκλέτσος είναι ένας τύπος πολύ έξω από την politically correct λογική και αυτό είναι κάτι που εκτιμάς σε έναν δημοκράτη πολιτικό. Τα έχει πει και ο Ράπτης, μην επαναλαμβανόμαστε… Έκανε μία δήλωση που δεν συνάδει με το προφίλ του μάτσο άντρακλα που έχει χτίσει (και του έχουν χτίσει βεβαίως) και γενικώς ήταν αρκετά προβοκάτορας. Επίσης έδειξε πολύ ανοιχτός στο θέμα του συμφώνου συμβίωσης και αυτό μόνο ευχάριστο είναι.

Ήταν τέλειο γιατί, διάολε, όντως βγήκε ένας και το είπε! Ναι έχει πάει με άντρα. Δεν είναι ούτε ο πρώτος, ούτε ο τελευταίος. Υπολογίζεται πως περίπου το 10% του παγκόσμιου πληθυσμού είναι ομοφυλόφιλο ενώ υπάρχει και ένα σημαντικό ποσοστό ανθρώπων που είχε ομοφυλοφιλικές σχέσεις χωρίς να αυτοχαρακτηρίζεται ομοφυλόφιλο. Τι σκατά, στην Ελλάδα είναι μόνο οι 5-10 που γνωρίζουμε; Προφανώς και όχι. 

Γελάσαμε γιατί παραήταν προφανές πως οι δύο τους ήταν συνεννοημένοι. Αν δεν συμφωνείς, ξανατσέκαρε την συνέντευξη και θα προσέξεις πως στις πρώτες κουβέντες που ανταλάσσουν, ακούγεται ένα ξώφαλτσο “να μη δώσουμε φιλί γιατί το πλάνο θα είναι πολύ gay“. E, είναι αστείο αν πιστεύεις ότι αυτό ήταν αυθόρμητο. 

Ήταν ουάου γιατί ο Γκλέτσος έκανε μια δήλωση που ήξερε πως την επόμενη μέρα θα συζητιέται παντού. Ακόμη και στημένη να ήταν, αξίζει το “ουάου” μας γιατί είχε τα μπολς (που λένε και στο χωριό μας) να το δηλώσει. Και όταν οι δηλώσεις αυτές προέρχονται από έναν πολιτικό (πολιτικός είναι πια αν δεν το θυμάσαι) είναι κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτες. 

Λύπη προκαλεί το γεγονός πως ο δήμαρχος Στυλίδας βγήκε να φωνάξει την εμπειρία του σε μια εποχή που το σύμφωνο συμβίωσης είναι γεγονός και η ομοφυλοφυλία έχει πλέον πιο light αντιδράσεις. Δεν το έκανε πριν 10 χρόνια, γιατί τότε οι δηλώσεις θα είχαν πολύ μεγαλύτερο και πολύ πιο οδυνηρό αντίκτυπο στην δημόσια εικόνα του. Αλλά μην είμαστε και υπερβολικοί. Κάλιο αργά παρά ποτέ!

Υποστηρίζοντας “Μόνο εγώ έχω πάει με άντρα και το λέω” είναι σαν να φωνάζει πως κάποιοι άλλοι κρύβονται. Βασικά, σχεδόν το λέει ξεκάθαρα. Και είναι κάτι που γνωρίζουμε όλοι πως είναι πραγματικότητα. Προφανώς και υπάρχουν πολλοί που κρύβονται. Δικαίωμά τους! Αλλά κάτσε ρε Απόστολε, θα σε ρωτήσουν κιόλας με ποιο τρόπο θα διαχειρίζονται δημοσίως τα ερωτικά τους; Μήπως γίνεσαι λίγο υπερβολικός; Έλεος!