Σεξ και εξουσία. «Είναι διεγερτική», υποστηρίζει ένα πολύ μεγάλο ποσοστό γυναικών. Αφροδισιακή. Φαίνεται πως σε πολλές περιπτώσεις, το ένα φέρνει το άλλο. Και αν η εξουσία φέρνει το σεξ, υπάρχουν περιπτώσεις που το σεξ φέρνει δύναμη, όταν κάποιος/α ξέρει να το εκμεταλλευτεί.

Το τελευταίο χτύπημα, είναι αυτό που βασίζεται στο δημοσίευμα του Γαλλικού περιοδικού Closer, σύμφωνα με το οποίο, ο πρόεδρος Ολάντ εμφανίζεται να έχει χωρίσει πλέον με τη Βαλερί Τριερβελέρ και να έχει συνάψει ερωτική σχέση με την 41χρονη ηθοποιό, Ζιλί Γκαγιέ.

Η «πέτρα του σκανδάλου» είναι μια από τις αγαπημένες ηθοποιούς της Γαλλίας. Μάλιστα, στο περιοδικό «L’ Express» υπάρχει δημοσίευμα που αναφέρει πως ήταν ζήτημα χρόνου να αποκαλυφθεί η σχέση, αφού εδώ και μήνες οι συγκεκριμένες φήμες ήταν γνωστές στα δημοσιογραφικά γραφεία. Αξίζει να τονίσουμε πως το 2013, η ηθοποιός είχε καταγγείλει στην εισαγγελία του Παρισιού αγνώστους που διέδιδαν τις ίδιες φήμες στο internet, με σκοπό να συλληφθούν. Τέλος, θα πρέπει να αναφέρουμε πως η Γκαγιέ συμμετείχε στην προεκλογική καμπάνια του Ολάντ, το 2012. Σε ένα σποτάκι περιέγραφε τον υποψήφιο -τότε- πρόεδρο ως «ταπεινό, εξαιρετικό, που πραγματικά ακούει»!

Η πρώην (;) πρώτη κυρία της Γαλλίας, Βαλερί Τριερβελέρ, φαίνεται πως ήταν επίσης… αλέγκρα. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει ο ένας εκ των συγγραφέων του βιβλίου «Ο μπελάς», Κριστόφ Γιακουμπιστζίν. Σύμφωνα με αυτό, η δημοσιογράφος διατηρούσε σχέση με τον Ολάντ, όταν εκείνος ήταν ζευγάρι με τη Σεγκολέν Ρουαγιάλ. Παράλληλα, διατηρούσε σχέση και με υπουργό του Νικολά Σαρκοζί, τον Πατρίκ Ντεβεντζιάν. Στο ερωτικό αυτό τρίγωνο και οι τρεις ήταν δεσμευμένοι.

Τα Ηλύσια Πεδία είναι συνηθισμένα σε ερωτικά σκάνδαλα, λες και κάθε ένοικός του οφείλει να είναι άτακτος. Όπως για παράδειγμα ο προηγούμενος Γάλλος πρόεδρος, Νικολά Σαρκοζί. Το 2007 χωρίζει από τη δεύτερη σύζυγό του, Σεσιλιά, και 11 εβδομάδες μετά παντρεύεται την Κάρλα Μπρούνι.

Μάλιστα, η πρώην Σαρκοζί υποστηρίζει σε βιβλίο που έγραψε πως αμέσως μετά το χωρισμό τους και μέχρι να γνωρίσει το μοντέλο-τραγουδίστρια, «περνούσε τις νύχτες του με την δημοσιογράφο και πολιτική αναλύτρια Ανν Φουλντά».

Πάντως, στην πόλη του έρωτα και του φωτός, το Παρίσι, δεν είναι απολύτως δεσμευτικό να είσαι Πρόεδρος για να κάνεις τις… κουτσουκέλες σου. Τρανή απόδειξη, ο Ντομινίκ Στρος Καν, ή αλλιώς «μηχανή του σεξ».

Αν και οι κατηγορίες εναντίον του για τη σεξουαλική παρενόχληση της καμαριέρας ξενοδοχείου της Νέας Υόρκης κατέπεσαν, ήταν η φήμη του «Δον Ζουάν» (sic) που τον ακολουθούσε.

Οι ερωτικές περιπέτειες των προέδρων της Γαλλίας, μοιάζει να αποτελούν κάτι σαν παράδοση στη γαλλική κουλτούρα. Οι προκάτοχοι των Ολάντ-Σαρκοζί, ο Ζακ Σιράκ και ο Φρανσουά Μιτεράν λέγεται πως είχαν κοινή ερωμένη, σύμφωνα με βιβλίο που έγραψαν δύο δημοσιογράφοι!

Ο δεύτερος, μάλιστα, είχε εξώγαμη κόρη αλλά οι δημοσιογράφοι είχαν αποκρύψει το θέμα.

Στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, φαίνεται πως τα πράγματα δεν διαφοροποιούνται και πολύ. Είναι μακρά και εκεί η παράδοση των ερωτικών περιπετειών των αμερικανών προέδρων. Η πιο διάσημη αλλά και τραγική ιστορία είναι αυτή του Τζον Φ. Κένεντι με την παντοτινή σταρ του Χόλιγουντ, Μέριλιν Μονρόε.

Οι θεωρίες «συνομωσίας» για το πώς έφυγε από τη ζωή στα 36 της αποτελούν αγαπημένο θέμα των αμερικανικών media, με το σενάριο να πιέστηκε πολύ από τα αδέρφια Κένεντι να είναι ένα από τα επικρατέστερα.

Μάλιστα, σε βιβλίο που κυκλοφόρησε πριν από δύο χρόνια, αναφέρεται πως η σύζυγός του, Τζάκι Κένεντι, γνώριζε για τις απιστίες του Τζον, αφού η Μέριλιν δεν ήταν η μόνη ερωμένη του. Απλά εκείνη φοβόταν περισσότερο από τις άλλες. Σύμφωνα με τον συγγραφέα, η Μονρόε είχε τηλεφωνήσει στην σύζυγο του αμερικανού προέδρου, για να την πληροφορήσει για την παράνομη σχέση τους. 

https://www.youtube.com/watch?v=EqolSvoWNck

Μία άλλη που γνώριζε για τα… καμώματα του συζύγου της, ήταν η Χίλαρι Κλίντον. Το Monicagate συντάραξε την αμερικανική κοινή γνώμη, με τους «λεκέδες» στο φόρεμα και το στοματικό σεξ που έκανε η Μόνικα Λιουίνσκι στον Μπιλ Κλίντον.

Ο πρόεδρος εξαναγκάστηκε να παραδεχθεί την αλήθεια και να κάνει διάγγελμα στον αμερικανικό λαό, όπου παραδεχόταν πως είχε «ανάρμοστη σωματική επαφή» με την μαθητευόμενη υπάλληλο του Λευκού Οίκου.

Δεν θα πρέπει φυσικά να ξεχνάμε τον Φραγκλίνο Ρούσβελτ, που ήταν πολύ αγαπητός στις γυναίκες. Τόσο πολύ που η σύζυγός του δεν είχε πρόβλημα που ο πρόεδρος των ΗΠΑ θεωρούσε οικογένειά του και τη γραμματέα του, με την οποία διατηρούσε ερωτική σχέση. Παράλληλα, υπήρχαν και άλλες γυναίκες που μπαινόβγαιναν στη ζωή του, χωρίς να του αποσπούν την προσοχή από τη διακυβέρνηση της χώρας. Λέμε τώρα…

Όταν ο Ρούσβελτ έπαθε εγκεφαλικό, άλλαξε τη διαθήκη του για να τη συμπεριλάβει…

Η Μεγάλη Βρετανία με τη βαθιά πολιτική παράδοση, έζησε ένα μεγάλο ερωτικό σκάνδαλο το 1962, όταν ο τότε υπουργός Πολέμου, Τζον Ντένις Προφιούμο, βρέθηκε να είναι το 1/3 ενός ερωτικού τριγώνου που περιελάμβανε τη 19χρονη Κριστίν Κίλερ (όνομα και πράμα) και τον ακόλουθο του σοβιετικού ναυτικού στη Βρετανία, Γιεβγκένι Ιβανόφ. Το αντικείμενο του πόθου των δύο ανδρών δούλευε ως χορεύτρια σε καμπαρέ, σερβιτόρα αλλά και πόρνη πολυτελείας.

Ο Προφιούμο ήταν παντρεμένος και διέκοψε τη σχέση μέσα σε λίγες εβδομάδες, χωρίς να γνωρίζει την παράλληλη σχέση της Κίλερ, που έμαθε από τον Τύπο. Όταν δημοσιοποιήθηκε το σκάνδαλο, οι εφημερίδες έκαναν λόγο για «εσχάτη προδοσία». Ο Βρετανός υπουργός πολέμου είχε ερωτική σχέση με τη σύντροφο σοβιετικού αξιωματικού! Αρνείται τη σχέση με την Κίλερ ενώπιον του βρετανικού κοινοβουλίου όπου κλήθηκε να καταθέσει, αλλά έπειτα από 10 εβδομάδες παραδέχεται πως είπε ψέματα για να προστατέψει την οικογένειά του και παραιτείται.

Η κυβέρνηση Μακμίλαν πέφτει από τη δίνη του σκανδάλου. Ο Προφιούμο αποσύρεται για πάντα από την πολιτική, Ο Ιβάνοφ ανακαλείται στη Μόσχα, ενώ η Κίλερ κρίνεται ένοχη για ψευδορκία και εκτίει ποινή φυλάκισης 9 μηνών. Όταν αποφυλακίζεται γράφει την αυτοβιογραφία της, όπου και υποστηρίζει πως ο άνθρωπος που τη γνώρισε στον βρετανό πολιτικό, ο Στίβεν Γουόρντ, ήταν κατάσκοπος της Σοβιετικής Ένωσης. Αξίζει να αναφέρουμε πως ο Γουόρντ είχε θεωρηθεί ο συνδετικός κρίκος πολλών πολιτικών με γυναίκες ελευθέρων ηθών. Αυτοκτόνησε μία ημέρα πριν ακούσει την ετυμηγορία του δικαστηρίου στη δίκη του. Η συγκεκριμένη ιστορία έγινε και ταινία (Scandal).

Τα μέλη της βασιλικής οικογένειας της Μεγάλης Βρετανίας δεν θα μπορούσαν να μην πρωταγωνιστούν σε ερωτικά σκάνδαλα. Θα ήταν κρίμα για την… αίγλη του Μπάκιγχαμ. Ο Κάρολος ήταν εκείνος που θέλησε να κρατήσει ψηλά το φρόνημα, διατηρώντας ίσως την πιο αμφιλεγόμενη ερωτική σχέση, τον καιρό που ήταν παντρεμένος με την πριγκίπισσα Νταϊάνα.

Όταν βλέπει κανείς την Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς είναι λογικό να διερωτάται πως δεν μπόρεσε να «ξεκολλήσει» έχοντας στο πλευρό την πιο αγαπητή εστεμμένη της υφηλίου. Με την Καμίλα γνωρίστηκαν σε έναν αγώνα πόλο, το 1972, αλλά η μητέρα του, Βασίλισσα Ελισάβετ δεν ενέκρινε ποτέ αυτό το δεσμό. Έτσι, ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου αναγκάστηκε να παντρευτεί το 1981 τη Νταϊάνα. Το πριγκιπικό ζεύγος χώρισε το 1989 όταν ήρθαν στη δημοσιότητα κασέτες με συνομιλίες ερωτικού περιεχομένου ανάμεσα στον Κάρολο και την Καμίλα.

Δύο χρόνια μετά τον τραγικό χαμό της πριγκίπισσας, το ζευγάρι κάνει κοινή εμφάνιση. Έπρεπε να περάσει ένας ακόμη χρόνος για να καλέσει σε δείπνο η βασίλισσα Ελισάβετ την Καμίλα. Τρία χρόνια αργότερα, το 2003, το ζευγάρι αποφασίζει να συζήσει, ενώ το 2005 παντρεύονται, με τον Κάρολο να απαρνείται κάθε διακαίωμα στη διαδοχή του θρόνου για την αγαπημένη του Καμίλα. Αυτός που πρωτοείπε πως ο έρωτας είναι τυφλός, πρέπει να πανηγυρίζει θριαμβευτικά!

Δυναμικά στο παιχνίδι της εξουσίας και του σεξ έχουν μπει όμως και οι πολιτικοί από τη Ρωσία και την Ιταλία. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν για παράδειγμα έκανε τα ΜΜΕ της Ευρώπης να φτιάχνουν θεωρίες… συνομωσίας για τη σχέση του με τη γυναίκα του και την Αλίνα Καμπάεβα.

Λέγεται, μάλιστα, πως τα δύο παιδιά της 30χρονης σήμερα πολιτικού (αντιπρόεδρος της Επιτροπής πολιτικής νεολαίας στο Κοινοβούλιο) και πρήων αθλήτριας είναι δικά του. Η γνωριμία τους έγινε πριν από πέντε χρόνια.

Τελικά ο Πούτιν χώρισε από τη σύζυγό του και πλέον μπορεί να απολαμβάνει ελεύθερα τον έρωτά του (και χωρίς κανείς στη Ρωσία να τολμάει να γράψει κάτι για αυτό). 

Αντίθετα τα πράγματα δεν ήταν τόσο εύκολα για τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Ο άτακτος Ιταλός μεγιστάνας και πολιτικός, που οι ερωτικές περιπέτειές του ιντριγκάρουν κάθε ανδρικό μυαλό είχε φλογερή σχέση με καλλονή οδοντίατρο, αλλά και… πολιτικό.

Η Μινέτι παραδέχθηκε τη σχέση τους ενώπιον του δικαστηρίου. Βέβαια αυτό που… καίει τον Καβαλιέρε είναι να αποδείξει πως δεν γνώριζε τη… θρυλική Ρούμπι, κεντρικό πρόσωπο των μπούνγκα μπούνγκα πάρτι και ανήλικη (τότε).

Τα σκάνδαλα που αφορούν τον Μπερλουσκόνι κάνουν και τα πιο κακά παιδιά να κοκκινίζουν.