Στη Νέα Υόρκη μπορούν να συμβούν τα πάντα κι αυτό είναι, είτε στερεοτυπικό κλισέ, είτε δημιουργικό κίνητρο για τους ανθρώπους που πιστεύουν λίγο παραπάνω στον εαυτό τους. 

Τον έχω μπροστά μου, είναι ο Damien. Παίζει στα υπόγεια που σε μεταφέρουν στη ζεστασιά του σπιτιού σου κάθε μέρα. Εκεί που νιώθεις θαλπωρή κι αγάπη. Κάθε μέρα. 

Έχει τη μοναδική του χροιά για ξεγνοιασιά στην αγοραφοβική βουβαμάρα του υπογείου. Άνθρωποι σκυθρωποί, άνθρωποι αδιάφοροι, άνθρωποι βυθισμένοι στο φως των οθονών τους. 

Κάνει καθημερινό αγώνα για να σπάσει τη μελαγχολική μελωδία της ρουτίνας με το ταλέντο του, που υπομένει με περίσσιο κουράγιο τη στιγμή της δικαίωσης. 

Κάποιοι λίγοι τον ακούν, κανείςς δεν ξέρει τι κατάφερε πριν δύο χρόνια όταν μπλεγμένος στην ηλεκτρονική μουσική έγινε η φωνή, για το “τραγούδι της ντουζιέρας” των νεολαίων της Ευρώπης. 

Ναι, πέρασε τον Ατλαντικό, μπήκε σε ένα ταξί χωρίς να ξέρει τίποτα για το εύρος της δημοτικότητάς του και το πρώτο πράγμα που άκουσε ήταν η φωνή του. Κάπως περίεργο να σε ξαφνιάζει έτσι μέχρι κι ο ίδιος σου ο εαυτός, ε;

Η γνωριμία του με τον μουσικό Ντεϊβιντ Λέβι στο Μετρό, του έδωσε μια επαγγελματική συνεργασία ενός έτους και δουλειά στο νέο concept του Μόργκαν Γκάιστ των Ministry of Sound. Το ένα έφερε το άλλο και κάπως έτσι έφτασε να ηχογραφεί το νούμερο 1 των ευρωπαϊκών τσάρτς. Tο όνειρο ζωής του έγινε πραγματικότητα, ήταν έτομος να πεθάνει χαρούμενος αλλά με τσέπες αδειανές… 

Όλα έγιναν νόμιμα ωστόσο. Εκείνη τη μέρα πληρώθηκε, δεν κράτησε δικαιώματα κι υπογραφές κι έφυγε με το μεροκάματο. 

Τα πρωινά, είναι ακόμα ο μόνος που μπορεί να κάνει άνθρωπο στον υπόγειο να χαμογελάσει, ακόμα κι αν σπάνια ανοίγει τις παρωπίδες της αδιαφορίας τους. Είναι τέτοιος, άνθρωπος που χαμογελάει κάθε μέρα και αισιοδοξεί στις αντιξοότητες. Είναι ο Stormqueen και τώρα κάνει την δική του εταιρεία παραγωγής για να γίνει αυτός που δεν κατάφερε, στην καλύτερη ευκαιρία της ζωής του. 

Μπορεί να είναι λίγο τρελός, μπορεί να παραμυθιάζει τον εαυτό του, είναι όμως ακόμα ζωντανός με ένα μεγάλο στόχο μπροστά του.  

Ήδη γνωστός στο YouTube, δείχνει ικανός να καταφέρει πολλά και να αποδείξει στο Atlantic πως δεν αποτελεί τυχαία ένα από τα πιο αισιόδοξα θέματα της χρονιάς. Απολαύστε τον: 

 

ΥΓ1. Το παραπάνω ντοκιμαντέρ επιλέχθηκε σε σχετικό φεστιβαλ της Ατλάντα και σκηνοθέτης η πολύ ενδιαφέρουσα Emily Sheskin

ΥΓ2. Μπορείς να ακούσεις τη δουλειά του Damien εδώ