Tα ‘χουμε δει κι εμείς, τα ‘χεις δει κι εσύ: το Instagram πέρα από μια πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που έχει αναδείξει το φωτογραφικό ταλέντο εκατομμυρίων χρηστών ανά τον κόσμο, εξυπηρετεί πρωτίστως την αυταρέσκεια των γυναικών. Το 60% (τουλάχιστον) των φωτογραφιών που θα δεις σκρολάροντας, αφορούν σε γυναικείες παρουσίες που ποζάρουν σε κάθε πιθανό κι απίθανο μέρος, με κάθε πιθανό κι απίθανο τρόπο. 

Κι αν παρατηρήσεις, μεγάλο μέρος από αυτές τις φωτογραφίες δεν είναι σέλφις. Κάποιος άλλος κρατάει το κινητό όσο η κοκόνα ποζάρει ανέμελα και ναζιάρικα. Αυτός ο άλλος, έχει όνομα. Και το όνομά του είναι “Instagram Husband”

Πάνω-κάτω, αυτό:

Μια κοινωνική ομάδα που έχει περάσει τα πάνδεινα. Από τότε που ανακαλύφθηκε το Instagram και οι γυναίκες επιδόθηκαν σε αγώνα δρόμου για το πόσα likes θα πάρουν οι φωτογραφίες τους, αυτοί που τραβάνε το κουπί καθημερινά είναι οι άντρες πίσω από το κινητό. Οι αφανείς ήρωες, οι ακούραστοι εργάτες που αναγκάζονται να τραβήξουν την τέλεια λήψη.

Ακούραστοι είπαμε; ΑΚΥΡΟ

Από ότι φαίνεται, η συγκεκριμένη κατηγορία ανθρώπων έχει φτάσει στο αμήν και πλέον διεκδικεί τα δικαιώματά της για μια καλύτερη ζωή, για μια πιο ανθρώπινη σχέση με τις γυναίκες τους. Η οργάνωσή τους είναι τέτοια που έχουν δημιουργήσει ακόμη και τη δική τους ιστοσελίδα, προκειμένου να γίνονται γνωστές περιπτώσεις κακομεταχείρισης από αδίστακτες γυναίκες instagramers. 

Οι μαρτυρίες τους συγκλονίζουν. Θα σας δώσουμε μονάχα μια γεύση:

. “Έχουμε καταντήσει ένα ανθρώπινο σέλφι στικ…”.

. “Μας παίρνει πολύ χρόνο για να πάμε οπουδήποτε. Κι αυτό διότι κάθε λίγο και λιγάκι πρέπει να σταματάμε για να βγάζουμε φωτογραφίες τα παππούτσια μας.”

. “Πρέπει να σβήνω συνεχώς από το κινητό μου πολλές από τις φωτογραφίες που τραβάω, προκειμένου να έχω πάντα χώρο για να τραβήξω κι άλλες”. 

. “Ναι, παλιότερα είχαμε τη συνήθεια να τρώμε το φαγητό μας. Τώρα απλώς το φωτογραφίζουμε.”

Κι αφού πήρατε τη γεύση, απολαύστε και το κυρίως πιάτο στο σοκαριστικό βίντεο που ακολουθεί. 


Δεν μπορούμε παρά να σταθούμε αλληλέγγυοι. Όπως αλληλέγγυοι σταθήκαμε και στην περίπτωση των ανδρών που πέφτουν θύματα της γυναικείας μανίας για shopping. Όπως αλληλέγγυοι θα σταθούμε σε οποιαδήποτε περίπτωση ανδρικής κακομεταχείρισης υποπέσει στην αντίληψή μας μελλοντικά.