Σπάνια καταφέρνω να βάλω στη βαλίτσα (και να πάρω μαζί μου) αυτά που πραγματικά χρειάζομαι! Συνήθως παίρνω τα διπλάσια για να είμαι σίγουρος και καταλήγω να φοράω το ένα τέταρτο από όσα υπολόγιζα! Μια δύσκολη εξίσωση που μάλλον λειτουργεί εις βάρος μου, ένα βάρος που κουβαλάω χωρίς λόγο. 

Πρόσφατα ανέβηκα στον Παρνασσό για μια διήμερη επίσκεψη στα σαλέ του Elatos Resort. Χαλάρωση δίπλα στο τζάκι και ξεκούραση στην εσωτερική πισίνα (δες φωτό εδώ) αλλά κάπου ανάμεσα σε όλα αυτά, κράτησα κι ένα φωτογραφικό ημερολόγιο με όλα όσα φόρεσα στις δύο μέρες της εκδρομής με σκοπό να συζητήσουμε λίγο τι χρειάζεσαι για ένα… weekend in the mountains.

Χαλαρά και casual έξω από το chalet με ζακέτα χοντρής πλέξης, καρό πουκάμισο και πράσινο denim παντελόνι. To παπούτσι είναι φυσικά μποτάκι για να θυμόμαστε που έχουμε πάει. For the history, δεν περπάτησα σε καμία περίπτωση στο δάσος, αλλά ένιωσα την ανάγκη να “ταιριάξω” στυλιστικά με το περιβάλλον. Με τα συγκεκριμένα παπούτσια, προτίμησε παντελόνι που φοριέται μέσα από το παντελόνι.

Ραστώνη δίπλα στο τζάκι με skinny μαύρο παντελόνι, γκρι sweater και τζιν πουκάμισο. Το συγκεκριμένο πουκάμισο είναι το αγαπημένο κομμάτι που θα σε βγάλει από το πρωί μέχρι το βράδυ στα clubs της Αράχωβας. Αν οι θερμοκρασίες φτάνουν υπό το μηδέν, προτίμησε ένα ισοθερμικό φανελάκι από τα oversized πουλόβερ που σε κάνουν να μοιάζει με το ανθρωπάκι της Michelin.

To γούνικο καπέλο είναι υπερβολή (το δίχως άλλο), όμως έψαχνα τρία χρόνια τώρα μια αφορμή να το φορέσω. Κατά τα άλλα, φοράω πάλι τζιν πουκάμισο σε διαφορετικό styling με λεπτή ζακέτα και χακί, cargo pants!

Συνοψίζοντας, τα κομμάτια που θα χρειαστείς στη βαλίτσα σου για ένα Σαββατοκύριακο στο βουνό είναι:

1. Καρό πουκάμισο
2. Πουλόβερ / μάλλινη ζακέτα
3. Παρκά
4. Ορειβατικά μποτάκια
5. Σκούφο
6. Τζιν Παντελόνι
7. Αθλητικά παπούτσια
8. Γυαλιά ηλίου
9. Τζιν πουκάμισο
10. Παντελόνι τύπου cargo

Δες στο γκάλερι που ακολουθεί πού μπορείς να βρεις τα απαραίτητα:

Αν σου άρεσε αυτό που είδες, δες περισσότερα στο coolartisan.net, αλλά σε καμία περίπτωση μην με ακολουθήσεις στο Instagram!