Υπάρχουν χρωματικοί συνδυασμοί που λειτουργούν πάντα και άλλοι που δεν θα λειτουργήσουν ποτέ. Τακτοποίησε τα ρούχα της ντουλάπας σου με βάση τις χρωματικές ισορροπίες και θα είσαι πάντα σωστός, χωρίς να χρειάζεται να το πολυσκεφτείς μετά το πρωινό ξύπνημα.

Υπάρχουν ορισμένες βασικές αρχές που πρέπει να έχεις κατά νου, και από εκεί και έπειτα είσαι ελεύθερος να βάλεις τη φαντασία σου να δουλέψει.

Μπλε και Maroon

Ξεκινάω λέγοντας ότι maroon ονομάζεται το βυσσινί, η πιο σκούρα απόχρωση του μωβ, αυτό που μάλλον έχεις ήδη σε πουλόβερ ή chinos. Αν δεν έχεις ήδη, μάλλον θα το αποκτήσεις γιατί είναι το it χρώμα της σεζόν που έρχεται και θα το δεις κρεμασμένο σε κάθε βιτρίνα με menswear. Αναδεικνύεται με τον καλύτερο τρόπο ως συμπλήρωμα του navy μπλε. Μπορείς να το φορέσεις πάνω από ένα λευκό πουκάμισο συνδυασμένο με μπλε chinos ή ως παντελόνι με ένα navy σακάκι. Για τα παπούτσια θα χρειαστείς ένα ζευγάρι καφέ brogues, δες πιο αναλυτικά με ένα κλικ εδώ.

Greyscale

Παρά το γεγονός ότι το χρωματικό contrast κάνει peak τη σεζόν που διανύουμε, η γκρι αρμονία από πάνω ως κάτω είναι μια στιλιστική σταθερά που δεν θα παραβλέψεις, ειδικά τις μέρες που ξυπνάς, βαριέσαι και θες απλά να φορέσεις κάτι άνετο. Γκρι πάνω σε γκρι, γκρι πουλόβερ, γκρι παντελόνι, γκρι σακάκι, γκρι everything για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Οι εποχές που οι διαφορετικές αποχρώσεις του γκρι σε ένα look ήταν απαγορευμένες, έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Τώρα επιτρέπονται και οι 50.

Μπλε και πράσινο

Οι σκούροι τόνοι του μπλε, λένε “ναι” σε όλες τις πιθανές εκφάνσεις του πράσινου, από χακί μέχρι τις πιο ανοιχτές. Είναι ένας συνδυασμός που ευδοκιμεί περισσότερο στο casual street style παρά στο αυστηρό περιβάλλον του γραφείου. Το χακί άλλωστε είναι και το χρώμα κατατεθέν του παρκά που είναι το must πανωφόρι του χειμώνα (διάβασε ακριβώς τι εννοώ με ένα κλικ εδώ) και συνδυάζεται με χοντρά πουλόβερ σε σκούρο μπλε, καρό πουκάμισα και κάθε είδος denim.

Μπεζ και λευκό

Φέτος το χειμώνα το λευκό δεν πέφτει σε χειμερία νάρκη. Αντίθετα το απολαμβάνουμε σε όλη του λάμψη συνδυασμένο με γήινους τόνους όπως καμηλό, μπεζ και καφέ. Το λευκό πουκάμισο και το μπεζ παντελόνι είναι το stylish combo που κάνει μέχρι σήμερα και ο μπαμπάς σου. Εσύ πήγαινε ένα βήμα παρακάτω φορώντας λευκό denim παντελόνι με μπεζ σακάκι και λευκό T-shirt.

 Άσπρο – Μαύρο

H σκακιέρα τέλος, είναι η “can’t go wrong” λύση για κάθε μέρα. Για να είσαι πιο “φετινός” στις επιλογές σου επένδυσε σε ένα ζευγάρι λευκά sneakers και βέβαια ένα μαύρο παλτό. Η λύση του ασπρόμαυρου είναι ιδανική και για τα ταξίδια, όταν πρέπει να φτιάξεις βαλίτσα σε χρόνο dt. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να πάρεις μαζί ό,τι έχεις σε άσπρο-μαύρο έτσι ώστε να έχεις απόλυτη ελευθερία σε συνδυασμούς.

Για περισσότερες προτάσεις και στιλιστικές ιδέες ακολούθησέ με και στο Cool Artisan