Σύσκεψη προβοκατόρων και ανάμεσα σε προτάσεις, φωνές, γέλια και μπινελίκια λέω: “Θα κάνω ένα θεματάκι για πολύ γνωστές ταινίες που έχει δει όλος ο κόσμος και εγώ ούτε έχω δει, ούτε πρόκειται”. “Όπως;”  ακούγεται από το βάθος εκείνη η φωνή που είναι σχεδόν πάντα έτοιμη να ρίξει τρελό άκυρο. “Όπως ο Μπάτμαν ας πούμε”. Την ίδια στιγμή, όλοι γύρισαν προς το μέρος μου με την απέχθεια ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους. “ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΔΕΙ ΤΟΝ ΜΠΑΤΜΑΝ;” Άλλη μία όμορφη μέρα ξεκινούσε στα προβοκατόρικα γραφεία.

Σίγουρα δεν είμαι και ο μεγαλύτερος σινεφίλ που έχεις γνωρίσει, αλλά μια στο τόσο θα το παρακολουθήσω το ταινιάκι που μου πρότειναν ή που διάβασα μια γαμάτη κριτική από τον Κουτσογιαννόπουλο φίλο μου τον Ηλία. Συνήθως προτιμώ κάτι πιο πιο ψαγμένο προς τα κοινωνικά ζητήματα αλλά έχω δει και άπειρες χαζοχαρούμενες βλακείες. Ενδεικτικά να αναφέρω πως μου άρεσε πολύ ο Κυνόδοντας ενώ στο Inception κοιμήθηκα στο πρώτο τέταρτο όταν ήμουν στον κινηματογράφο και στο 20λεπτο όταν το πήρα σε dvd για να του δώσω μια δεύτερη ευκαιρία. 

Για να εξηγηθώ. Είμαι προκατειλημμένος με τις ταινίες και αρκετά συνειδητοποιημένος ως προς αυτό. Αν κάτι μου στραβώσει από την αρχή, πολύ δύσκολα θα αλλάξω γνώμη. Για να γίνω πλήρως κατανοητός, θα σου φανερώσω 5 ταινίες που μάλλον έχεις δει (εσύ και όλος ο υπόλοιπος κόσμος) αλλά εγώ δεν.

1. Harry Potter ($2.390.000.000 εισπράξεις)

Ένας πιτσιρικάς μάγος που… ώπα! Μάγος; Μάλιστα. Εκεί ήρθε το πρώτο άκυρο. Και το τελευταίο. Δείτε εσείς που γουστάρετε ξόρκια και ιπτάμενες σκούπες και μάγισσες Φούρκες. Εγώ δε θα πάρω. Φοβερά βιβλία και εκπληκτικές ταινίες ε; Δε με ψήνετε με τίποτα. Θεωρώ πως δε μου προσφέρει τίποτα να βλέπω ένα μιξιάρικο με φακίδες να λέει κάτι ακαταλαβίστικα και να μετατρέπει το νερό σε κρασί και να πολλαπλασίαζει τα ψάρια. Ώπα, αυτό το έκανε άλλος σούπερ ήρωας.

2. Lord of The Rings ($1.877.000.000 εισπράξεις)

Λίγο πολύ ίδια φάση με τον Χάρη από πάνω. Βέβαια οφείλω να παραδεχτώ ότι εδώ τουλάχιστον παίζουν και καλοί ηθοποιοί. Και προφανώς εκτιμώ τον Τόλκιν λίγο περισσότερο από την Ρόουλινγκ. Ωστόσο δεν είναι για μένα αυτά. Βαριέμαι αφόρητα τα μάγια και τα χόμπιτ και τα γκόλουμ και όλα αυτά τα περίεργα που θεωρείτε ότι θα έπρεπε να ξέρω τι είναι. Ρισπέκτ στον Ελάιζα Γουντ για το βρωμόξυλο στο “Green Street Hooligans”. Και μόνο γι’αυτό.

3. Avatar ($ 2.787.000.000 εισπράξεις)

Η Ποκαχόντας στο διάστημα; Σοβαρά τώρα; Να κάτσω να δω αυτό το πράγμα μόνο και μόνο επειδή χάλασαν έναν σκασμό λεφτά για να μου δείξουν κάτι εξ ολοκλήρου μη ρεαλιστικό; Πίτσες μπλε. Οριακά δεν ξέρω αν είναι όντως καλύτερο love story από το Twilight. Μεγάλο ντέρμπι. Καλά εννοείται δεν έχω δει ούτε το Twilight.

4. Godfather ($245.000.000 εισπράξεις) 

Νιώθω σαν να έρχεται ο λιθοβολισμός. Τον ακούω. Όχι δεν το έχω δει. Αλλά τώρα μεταξύ μας, νιώθω λες και έχω παρακολουθήσει και τα γυρίσματα, και τις κομμένες σκηνές. Ξέρω όλο ο στόρι, ξέρω τους ηθοποιούς, έχω μάθει κάποιες ατάκες απ’έξω. Σαν να ακούω τη φωνή του Μάρλον Μπράντο με την Ιταλική προφορά. ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΔΩ;

5. Star Wars ($27.000.000.000 εισπράξεις)

Αρκουδοπιθήκια (ποτέ δεν κατάλαβα τι είναι στα αλήθεια) και διαστημικές πανοπλίες και φωτόσπαθα και γενικά κατανοώ ότι για την εποχή του ήταν πολύ προχώ. Επίσης αντιλαμβάνομαι ότι δε μπορώ να βάλω τον εαυτό μου στη διαδικασία να κάτσει να δει ρομπότ και εξωγήινους και αρκουδοπιθήκια στην ίδια ταινία. Είναι too much για μένα!

Bonus, να αναφέρω πως όταν στο γραφείο χτύπησε κάποιο τηλέφωνο με τη μουσική του Star Wars και φώναξα (σοβαρά) “χτυπάει ένα κινητό με τη μουσική του Σούπερμαν”, 4-6 άτομα κινήθηκαν απειλητικά προς το μέρος μου μέχρι που βρήκα καταφύγιο στις τουαλέτες περιμένοντας να σχολάσουν για διαφύγω τον κίνδυνο.