Μερικοί έχουν το βίτσιο να ξεφυλλίζουν ανάποδα την αθλητική εφημερίδα. Ξεκινάνε από το οπισθόφυλλο και καταλήγουν με την ησυχία τους στην πρώτη σελίδα. Κάτι ανάλογο παρατηρείται και στις αθλητικές ιστοσελίδες: Είμαστε πολλοί εκείνοι που πρώτα διαβάζουμε τα σχόλια ενός άρθρου (ιδιαίτερα αν έχουμε μυριστεί από πριν ότι έχει ζουμί η υπόθεση) και μετά συνεχίζουμε με την ανάγνωση του άρθρου.

Όπως και να το κάνουμε, ο καθένας σε αυτήν εδώ τη χώρα (λατρεύει να) έχει άποψη. Πόσο μάλλον να τη δημοσιοποιεί περιμένοντας είτε να τον επιδοκιμάσουν οι υπόλοποι, είτε απλώς να προκαλέσει χάος στο section του σχολιασμού. Και οι δύο πλευρές, πάντως, αν αύριο το πρωί καταργούνταν δια νόμου η δυνατότητα να σχολιάζουν, ενδεχομένως και να έκαναν χαρακίρι. 

Πάμε να τους δούμε έναν-έναν…


Έχει ένα φίλο που έχει ένα θείο που έχει έναν γνωστό που η αδερφή του σέρβιρε στο μπαρ του “Καραϊσκάκη” και είχε ακούσει ότι ο Παπουτσέλης τα είχε πάρει χοντρά. Από τότε δεν πιστεύει τίποτα, εκτός από όσα λέει ο Κυριάκος και οι υπόλοιποι δικαστές τα μελαγχολικά ξημερώματα κάθε Τρίτης. Όλα τα άσσο ημίχρονο/διπλό τελικό είναι στημένα. Ακόμα κι αν η ομάδα του κερδίζει, δεν πανηγυρίζει γιατί ξέρει ότι όλα είναι μια απάτη για το στοίχημα. Η φράση «ξυπνάτε ζώα σας δουλεύουν κι εσείς τους πληρώνετε» είναι η αγαπημένη του. Εγάζεται ως ειδικός σύμβουλος του Βασίλη Λεβέντη στη βουλή.

Πριν μπει στα σχόλια, έχει ανεβάσει σφυγμούς και πίεση γιατί εκ των προτέρων γνωρίζει πως εκεί θα αλωνίζουν ήδη οι γνωστοί προπαγανδιστές των αλλόθρησκων που θέλουν να κάνουν κακό στην ομάδα. Θα τον αναγνωρίσεις από τα κεφαλαία γράμματα που χρησιμοποιεί, τα οποία πιστεύει πως είναι το όπλο του για να αντιμετωπίσει τα επιχειρήματα του εχθρού. Αγαπημένη του φράση το “ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΟΥ ΡΕ ΜΟΥΝΙ!” (προς αντιπάλους) και το “Πες τα ρε αδερφέ με τα μουνιά που ‘χουμε μπλέξει!” (προς ομοϊδεάτες). Εργάζεται σε Σύνδεσμο Οπαδών.

Είναι γνωστό ότι τον «παρακολουθούσαν όλες οι ομάδες της Α’ Εθνικής όταν έπαιζε μπάλα». Τρελαίνεται με τους άμπαλους που σχολιάζουν κι επειδή ο σχολιασμός κάτω από ένα άρθρο δεν είναι αρκετός για την αφεντιά του, βράδυ παρά βράδυ καλεί στα αθλητικά ραδιόφωνα όπου (μαντέψτε) σχολιάζει ως ειδικός τα τεκταινόμενα. Το μοτίβο «έχεις παίξει μπάλα ρε;» είναι συνεχώς επαναλαμβανόμενο ενώ πριν ακόμη τελειώσει ο άλλος την απάντηση, του γράφει comment στο καπάκι: «έχω παίξει μπάλα εγώ και ξέρω». Δουλεύει ως προπονητής στα παιδικά της Δόξας Κρανούλας όπου και ξέμεινε από τα 12 που έκοψε τη μπάλα.

Έρχεται από ένα σύμπαν όπου γυναίκες και οφσάιντ είναι δύο έννοιες συμφιλιωμένες και σκοπός της είναι να κάψει τα μυαλά των φαλλοκρατών που έχουν κάνει κατάληψη στα αθλητικά sites. Θα την βρεις συνήθως πάνω από σχόλια του τύπου “εσύ να πας να βάψεις κάνα νύχι που θα μιλήσεις για τον Ρομπέρτο“. Από τη στιγμή που έχει τα κότσια να εισβάλλει σε ανδροκρατούμενο πεδίο, σημαίνει πως είναι πλήρως εφοδιασμένη με όλες εκείνες τις απαραίτητες αθλητικές γνώσεις, γεγονός που της επιτρέπει να ξεφτιλίζει με ευκολία πολλά από τα “άμπαλα αντράκια” που τολμούν να τη θίξουν. Εργάζεται ως Μανικιουρίστρια.

Ουσιαστικά μιλάμε για τον σχολιαστή εκείνο που δεν τον διαβάζει κανείς γιατί αυτά που γράφει ξεπερνούν σε μέγεθος ακόμη και το ίδιο το άρθρο. Ο ίδιος, βέβαια, διαβάζει τα σχόλιά του 7-8 φορές συνοδεύοντας την ανάγνωση από επιφωνήματα θαυμασμού. Μπορεί η είδηση να είναι πιο βαρετή κι από δελτίο τύπου του ΚΚΕ, αλλά η κούτρα του θα βρει να κατεβάσει χιλιάδες συνειρμούς. Συνήθως τα σχόλιά του έχουν μία (1) θετική ψήφο, εκτός κι αν έτυχε τη μέρα εκείνη να διαβάσει το άρθρο και από το pc της δουλειάς του. (Θα ήθελε να) εργάζεται ως Αθλητικογράφος. 

«Κυρ Gazzetta δεν βρίζω, πέρνα το». «Θα το γράφω μέχρι να το περάσεις». «Τι έγινε μάγκες; Ενοχλήσαμε τα αφεντικά σας;» Τρεις από τις αγαπημένες φράσεις του μπλοκαρισμένου που είναι ο μόνιμα αδικημένος. Είναι οπαδός κάποιας από τις «μικρές» ομάδες και είναι προφανές ότι όλο το σύστημα έχει δομηθεί έτσι ώστε να σβήσει από το χάρτη τη δική του ομάδα και τους 6 οπαδούς της. Αυτός θα τα λέει όσο κι αν προσπαθούν να τον φιμώσουν. Εργάζεται στο δήμο όπου μπήκε με βύσμα.

Ξημεροβραδιάζεται μπροστά από την οθόνη του υπολογιστή για να βρει υποψήφια θύματα που θα πέσουν στην παγίδα του και στις περισσότερες περιπτώσεις είναι αυτός που αφήνει το πρώτο σχόλιο. Το 99% από τα comments του γίνονται σε θέματα που αφορούν αντίπαλες ομάδες. Μπαίνει μόνο και μόνο για να ανάψει φιτιλιές στους αναγνώστες-οπαδούς του “αιωνίου” κι αφού το πετύχει αράζει αναπαυτικά στην καρέκλα του απολαμβάνοντας το πουτ@ν@ριό που προκάλεσε μασουλώντας ποπ κορν. Εργάζεται ως συντάκτης σε γνωστό χιουμοριστικό site.

Δεν μπορεί, όλο και κάποιος θα μας ξέφυγε… Θες να μας υπενθυμίσεις στα σχόλια μερικά από τα τυπάκια που έχεις στο μυαλό σου;