Το λευκό πουκάμισο κατέχει θέση ισχύος στην αντρική ντουλάπα χάρη στη διαχρονική του γοητεία αλλά και στην ικανότητα του να παίζει ρόλο μπαλαντέρ σε κάθε outfit.

Αφιέρωσε δυο λεπτά στις παρακάτω 479 λέξεις για να δεις πως μπορείς να εκμεταλλευτείς στο μάξιμουμ ένα κομμάτι που σίγουρα έχεις στην ντουλάπα σου. Προσωπικά το θεωρώ ως την πιο “αποτελεσματική” λύση στις μέρες του “δεν έχω τίποτα να φορέσω” ενώ το αποτέλεσμα είναι πάντα σωστό, είτε το φοράς με κοστούμι, είτε με βερμούδα.

Ακόμα και στην παραλία! Το μόνο που πρέπει να προσέχεις (με θρησκευτική ευλάβεια) είναι να είναι καλοσιδερωμένο και με στητό γιακά. Αγοράζοντας ένα πουκάμισο πρέπει να κοιτάς πρώτα την εφαρμογή στους ώμους και μετά τον τρόπο που “αγκαλιάζει” την κοιλιά. Από εμπειρία σου λέω ότι στα basic κομμάτια – όπως είναι και το λευκό πουκάμισο – είναι πάντα καλό να καταφεύγεις σε sur mesure λύσεις.


1. Office Attire

Το λευκό πουκάμισο λειτουργεί ως συνδετικός κροίκος ανάμεσα στο μαύρο παντελόνι και το καμηλό blazer. Παίξε με μια skinny μαύρη γραβάτα αν θες να κάνεις το look πιο αυστηρό ή με ένα λευκό μαντήλι στο πέτο για να καταφέρεις ένα πιο χαλαρό αποτέλεσμα. Ο Νεοϋορκέζος Blake Scott από το  thescotteffect.com ολοκλήρωσε το outfit με burgundy, δετά παπούτσια, αποφεύγοντας τη μονοχρωμία στα αξεσουάρ.

Extra Tip: Να θυμάσαι ότι στα δίκουμπα σακάκια κουμπώνεις μόνο το πάνω κουμπί και πως όταν φοράς χρωματιστά παπούτσια φοράς κάλτσες στο χρώμα του παντελονιού, δηλαδή στη συγκεκριμένη περίπτωση επιλέγεις μαύρες κάλτσες.

 

2. Για Δύσκολα Στιλιστικά σταυρόλεξα

Το λευκό πουκάμισο είναι η απόλυτη passe-partout λύση για δύσκολες στιλιστικές περιπτώσεις όπως είναι το λινό κοστούμι, και δη το σταυρωτό σακάκι. Ο λευκός γιακάς αποδεικνύεται σωτήριος για αυστηρά dress code όπως του δικηγόρου αλλά και πιο χαλαρά outfits όπως του δημοσιογράφου.
 
Extra Tip:  Όσο ο υδράργυρος συνεχίζει τις υψηλές του πτήσεις, απέφυγε τη γραβάτα (εφόσον το επάγγελμα σου στο επιτρέπει) και παίξε με μια ποσέτ όπως ο Marcel Floruss από το onedapperstreet.com.

 

3. Καρό (με άσο στο μανίκι)


Αν το περσινό φθινόπωρο δεν εμπλούτισες τη ντουλάπα σου με ένα καρό σακάκι, φέτος θα πρέπει να το βάλεις στην κορυφή των προτεραιοτήτων σου. Το συνδυάζεις με μονόχρωμο παντελόνι σε ένα από τα χρώματα που κρύβονται στις γραμμές του καρό και λευκό πουκάμισο. Στα αξεσουάρ παίζεις όπως και ο Sergio Ines από το whatmyboyfriendwore.com με μονοχρωμίες. Λευκή ποσέτ και skinny tie στο χρώμα του παντελονιού είναι μια απόλυτα safe λύση για ισορροπημένο look.
 

Extra Tip: Όσο ο καιρός ακόμα το επιτρέπει φόρεσε στο γραφείο slip ons ή ακόμα και εσπαντρίγιες.
4. Α Day at the Park

Μπορεί στην Ελλάδα να μην έχουμε Central Park (όπου φωτογραφίζεται ο Adam Gallagher από το iamgalla.com) έχουμε όμως παραλιακή και οι κανόνες του casual dressing είναι οι ίδιοι. Μπλε chino παντελόνι και ένα ζευγάρι boat shoes συνιστούν το ιδανικό συμπλήρωμα για το λευκό πουκάμισο. Χρησιμοποίησε αυτό το look ως έμπνευση και αντικατέστησε το χρώμα του παντελονιού με όποιο ταιριάζει καλύτερα στην ιδιοσυγκρασία σου.
 
Extra Tip: Τα γυρισμένα ρεβέρ αποδεικνύουν ότι ξέρεις τι κάνεις από άποψη styling.

 
5. Short Story
 
Εάν το παντελόνι αργεί ακόμα να εμφανιστεί στο στιλιστικό ορίζοντα σου, έχεις κάθε διακαίωμα να επιμένεις στην ξεγνοιασιά του καλοκαιριού φορώντας βερμούδες στην πόλη. Κάνε μια χάρη στον εαυτό σου και αναβάθμισε το διαχρονικό combo: Βερμούδα-T-shirt επιλέγοντας ένα λευκό πουκάμισο με γυρισμένα ρεβέρ στα πρότυπα του Matthew Zorpas από το thegentlemanblogger.com.
 
Extra Tip: Όταν φοράμε βερμούδα αποφεύγουμε κάθε είδος ορατής κάλτσας.

 
5+1. Πουκάμισο στην Παραλία

Παλιό το κόλπο, αλλά πιάνει πάντα. Το λευκό πουκάμισο και το μαγιό είναι ο μόνος τρόπος για να κερδίσεις τις εντυπώσεις στην παραλία (αν δεν έχεις το σώμα του Michael Phelps). Το συγκεκριμένο styling ασκεί μια διαφορετική γοητεία ακόμα και όταν το φοράς με floral μαγιό όπως ο Ιταλός Filippo Cirulli από το thethreef.com στο Ποζιτάνο.
 
Extra Tip: Τα μανίκια είναι γυρισμένα μέχρι τον αγκώνα. Μόνο.