Η 3.875η εκλογική αναμέτρηση σε διάστημα 7 μόλις ετών είναι γεγονός. Δεν πρόλαβε καλά καλά να κάτσει το ψηφοδέλτιό μας στον πάτο της κάλπης από την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση και το παραβάν μας καλεί εκ νέου στην αγκαλιά του.

Ωστόσο, τα βάσανα τα δικά μας, των πολιτών δηλαδή, δεν είναι τίποτα μπροστά στα αντίστοιχα των πολιτικών αρχηγών, που τρέχουν πανικόβλητοι όλο αυτό το διάστημα, αλλά δεν λένε να φτάσουν στον προορισμό τους. Διασπάσεις, συγκρούσεις, εσωτερικές κοκορομαχίες, ίντριγκες, συγκρότηση προγραμματικών θέσεων, προεκλογικές ομιλίες… Όλα τους ένα ψηφιδωτό στον απίστευτο εφιάλτη που ζουν.

Και δεν φτάνουν όλα αυτά. Έχουν να αντιμετωπίσουν και την άβολη κατάσταση που ακούει στο όνομα “debate”. Τέσσερις τοίχοι, άλλοι τόσοι επιθετικοί δημοσιογράφοι, κάμερες στραμμένες πάνω τους, φώτα που παραπέμπουν σε ανακριτικό γραφείο, ζέστη αφόρητη, τεχνικοί που τρέχουν πέρα-δώθε δαιμονισμένοι…

Όλα αυτά πρέπει να τελειώσουν. Και πρέπει να τελειώσουν ΑΜΕΣΑ. Το τελευταίο που θα θέλαμε να μας συμβεί σε τούτη (μη σας πούμε και στην άλλη) ζωή, θα ήταν να κλονιστεί η ψυχική ηρεμία των πολιτικών μας αρχηγών. Για αυτόν ακριβώς το λόγο, τα βάλαμε κάτω, σπάσαμε το κεφάλι μας και τελικά βρήκαμε 5 εναλλακτικά μέρη διεξαγωγής του ντιμπέιτ, προκειμένου να ζήσουμε εμείς καλά και οι αρχηγάρες μας ακόμη καλύτερα…

1. Allou Fun Park 

Debate στο Αλλού Fun Park θα διαλέγαμε για να δώσουμε ένα προβάδισμα στον απελθόντα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Τα extreme sports φαίνεται πως τα έχει καλύτερα από τους υπόλοιπους ενώ ο μόνος που θα τον απειλήσει θα είναι ο Σταύρος Θεοδωράκης που έχει και πιο αθλητικό κορμί.

2. Καβούρι 

Βραδινό ντιμπέιτ στην παραλία στο Καβούρι, για την πιο ευαίσθητη ψυχή της παρέας, τη Φώφη. Φανταστείτε τους τι ωραία που θα φαίνονταν μαζεμένοι γύρω γύρω από τη φωτιά που θα είχε ανάψει ο Σρόιτερ και τον σκηνοθέτη να παίζει “χαλί” μουσικές από (τι άλλο;) Πυξ Λαξ.

3. Εξάρχεια

Άλλη μία καλή ιδέα θα ήταν το ντιμπέιτ να γίνει σε τσιπουράδικο στα Εξάρχεια. Λίγο-πολύ όλοι θα βγουν κερδισμένοι, αλλά λόγω μαγαζιού ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης μάλλον θα έχει εύκολο έργο απέναντι στους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς.  Στις διακοπές για διαφημίσεις θα τσιμπάνε τσίρο και τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο. Ο Μιχαλολιάκος θα λείπει για ευνόητους λόγους. 

4. Γκάζι 

Μάζεμα στο Γκάζι (Κεραμεικό) σε κάποιο από τα νταπαντουπάδικα που στέκονται πίσω από την Ιερά Οδό. Θα ήταν μια τονωτική ένεση για τον χιπστερά της παρέας (τον Θεοδωράκη, ντε!). Νταξ, θα υπήρχε μια τεχνική δυσκολία εξαιτίας των δυνατών ηχείων και οι απόψεις τους δεν θα ακούγονταν, αλλά και που ακούγονται, είναι απόψεις;

5. Πέραμα

Μια βολτούλα μέχρι την περαματιώτικη γωνιά και συγκεκριμένα στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη. Στο κοινό θα συμετέχουν αποκλειστικά και μόνο μέλη του ΠΑΜΕ, τα οποία θα αναλάβουν και την περιφρούρηση. Ο Κουτσούμπας παίζει στην έδρα του. Χαμογελά. Για πρώτη φορά στα χρονικά.

6. Νομισματοκοπείο

Για να τονώσουμε την αυτοπεποίθηση του Παναγιώτη Λαφαζάνη. Τη στιγμή της συζήτησης οι πολιτικοί αρχηγοί θα ατενίζουν τα μηχανήματα κοπής χρημάτων και ανάλογα με την έκβαση αυτής θα εναλλάσσονται από ευρώ σε δραχμή. 

7. Τανάγρα

Ντιμπέιτ στη Τανάγρα έχει ξαναγίνει; Δεν έχει ξαναγίνει. Θα το κάνουμε για την πάρτη του Καμμένου που θα είναι ο μόρτης της παρέας μέσα στο στρατιωτικό αεροδρόμιο. “Αλέξη, αυτό είναι C-130”, “Βαγγέλη, έχει πετάξει ποτέ με Σινούκ” κι άλλες τέτοιες ποζεριές.

Έχετε κάτι καλύτερο να προτείνετε;