Γυρνώντας κι εγώ από τις διακοπές μου και πιο συγκεκριμένα στο ταξίδι της επιστροφής, δεν είχα παρά να πλημμυρίσω το νου μου με αντικρουόμενες σκέψεις. Απ’ τη μια δηλαδή, έθεσα τους στόχους μου για τον ερχόμενο χειμώνα κι απ’ την άλλη έκανα τον απολογισμό των διακοπών μου, όπως και οι περισσότεροι άλλωστε. Εκείνο που πρωταγωνίστησε στην σκέψη μου ήταν οι συζητήσεις της παρέας μου αλλά και αγνώστων σε διπλανά τραπέζια και διπλανές ξαπλώστρες περί φλερτ.

Οι άνδρες του σήμερα θεωρούν πως το αντίθετο φύλο δεν δέχεται το φλερτ όπως συνηθιζόταν μέχρι σήμερα και πως ο καθένας μετράει τουλάχιστον διψήφιο αριθμό απογοητεύσεων σε αυτό το μέσο προσέγγισης. Το αποτέλεσμα αυτού; Πολλοί θεωρούν ότι μονάχα ένας Καζανόβας θα τις εντυπωσίαζε και παραδίδουν αμαχητί τα όπλα.


Ωστόσο, στους γυναικείους κύκλους διασκορπίζεται πλέον η δυσμενής για εμάς φήμη ότι τέτοιοι τύποι άνδρα έχουν πια εκλείψει. Οι εκπρόσωποι του ανδρικού φύλου, βγαίνουν έξω απλώς για ένα ποτό ή για να συζητήσουν με τους φίλους τους, μην έχοντας τεράστια διάθεση να παρασυρθούν από το φλερτ.

Προσωπικά πιστεύω ότι ο κόσμος (άντρες/γυναίκες) έχουν την ανάγκη να κοινωνικοποιηθούν ανεξάρτητα απο το αποτέλεσμα της επικοινωνίας. Γι’ αυτό κι εγώ είπα να συμβουλευτώ τον μάστορα του φλερτ και της επικοινωνίας…τον Giacomo Casanova!

Ο Giacomo Casanova υπήρξε το δίχως άλλο μια από τις πιο αμφιλεγόμενες προσωπικότητες της ιστορίας λόγω του τυχοδιωκτισμού και της ραδιουργίας του, κατόρθωσε όμως να περάσει στις σελίδες της με χρυσά γράμματα ως ο διασημότερος καρδιοκατακτητής.  Κατείχε την τέχνη της αποπλάνησης (εύκολα το διαπιστώνει κανείς στο βιβλίο του The Story of My Life), είχε τον τρόπο να διαβάζει τους ανθρώπους γύρω του, το μέσο για να κερδίσει την εμπιστοσύνη των ανδρών και να σαγηνεύσει τις καρδιές των γυναικών.


Πως; Με τρία χαρακτηριστικά, αυτοπεποίθηση, στυλ και γοητεία.  Πιο συγκεκριμένα: η αυτοπεποίθηση δεν φαίνεται από την τολμηρή προσέγγιση αλλά από τον τόνο της φωνής και την ροή του λόγου, καμία γυναίκα δεν κολακεύεται αν δεν μπορεί να καταλάβει τι λες. Σχετικά με το στυλ μπορείτε να συμβουλευτείτε το Provocateur. Όσον αφορά την γοητεία που πιθανότα είναι και το πιο δύσκολο φαίνεται οτι o Giacomo το πετύχαινε μέσα απο την υπομονή. Άκουγε τον ακροατή του και δεν βιαζόταν ποτέ να μιλήσει, είχε χρόνο να αναγνωρίσει την ανάγκη του συνομιλητή και να τις εκπληρώσει κιόλας στην συνέχεια. Υπάρχει κάτι πιο γοητευτικό; 

Αξίζει να κρατήσουμε μια από τις ρήσεις του περιώνυμου κατακτητή, ως πυξίδα μας είναι η εξής: « Δεν κατακτώ, υποκύπτω». Ίσως σε αυτήν περικλείεται το κλειδί της ερωτικής του επιτυχίας…Στον έρωτα, σε ευθεία αντίθεση με την στάση ζωής του, δεν προσπαθούσε να βρει εναγωνίως τεχνάσματα για να επιβληθεί ή να αναδειχθεί, απλά υπέκυπτε συνεχώς στη γυναικεία γοητεία, αυτή η ίδια με τις τόσες διαστάσεις και τα τόσα πρόσωπά της ανατροφοδοτούσε αέναα την διάθεση του για φλερτ. Νομίζω πως μια προσέγγιση με σκοπό την γνωριμία και μόνο είναι μια καλή αρχή για να ξαναβάλουμε το φλερτ στη ζωή μας. Δεν συμφωνείτε;