​Οι περισσότεροι από εμάς ούτε στην Ιαπωνία έχουν ταξιδέψει, ούτε το σκέφτονται στο άμεσο μέλλον. Όχι γιατί η ιστορία, ο πολιτισμός και η σύγχρονη κουλτούρα τους δεν παρουσιάζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον αλλά -κυρίως- γιατί και το κόστος είναι απαγορευτικό και οι ώρες πτήσης εξωφρενικά πολλές. 

Όπως και να ‘χει πάντα θα θυμόμαστε του γλυκούς Ιάπωνες στο Μουντιάλ της Βραζιλίας όταν μετά το πέρας του αγώνα παρέμεναν στο γήπεδο, για τουλάχιστον μία ώρα, προκειμένου να το καθαρίσουν. 

Για να μη ξεφύγουμε όμως από το θέμα και φτάσουμε να μιλάμε για τη νοστιμιά του σούσι και τα δεκάδες σουσάδικα που ξεπετάγονται στην Αθήνα, πάμε στο αεροδρόμιο που κατασκεύασαν σε χρόνο ρεκόρ, με το μισό budget και πολλά κιλά δημιουργικότητας και φαντασίας. 

Δημιουργοί του οι αρχιτέκτονες του Ιαπωνικού γραφείου Nikken Sekkei που ανέλαβαν την ανακατασκευή του Terminal 3 με μόνο σκοπό να κάνουν κάτι που δεν θα μπορεί να συγκριθεί με κανένα αεροδρόμιο ή τερματικό σταθμό του κόσμου. 

Το Terminal 3 απευθύνεται αποκλειστικά σε εταιρίες χαμηλού κόστους και όπως θα δείτε δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα από τα σύγχρονα αεροδρόμια του κόσμου. Ο στίβος και οι διαδρομές του οδηγούν τους επιβάτες, η απουσία των μεγάλων ηλεκτρονικών πινάκων είναι παραπάνω από εμφανής ενώ συνολικά κάθε στοιχείο που έχει σχεδιαστεί έχει σχεδιαστεί με σκοπό την εργονομία και όχι τον εντυπωσιασμό. 

Θαυμάστε! 

Εδώ -και σε βίντεο παρακαλώ- η φιλοσοφία, ο σχεδιασμός και η δημιουργία του Terminal 3 από το Α έως το Ω: