“Η γη είναι γεμάτη από όμορφα πράγματα. Είμαι βέβαιος πως μπορούμε να ζήσουμε ευτυχισμένοι σαν βασιλιάδες”
Ρόμπερτ Λούις Στίβενσον

Κι αν έχουμε δηλώσει ένα εκατομμύριο φορές (το παραδέχομαι κι εγώ το ‘χω πει) οτι “θα τα παρατήσω όλα και θα πάω να μείνω σ’ ένα νησί”, αλλά πόσοι το έχουμε κάνει πραγματικά; Μμμ… ο Φόστερ Χάντινγκτον (@fosterhunting)! 

Ο λόγος για έναν 27χρονο που παράτησε την δουλειά του στην Raulph Lauren (με μια θέση πολλά υποσχόμενη) για να ζήσει σ’ ένα βανάκι. Γνωρίζω πως δεν ακούγεται ειδυλλιακό αλλά για τον Φόστερ Χάντινγκτον ήταν μια διέξοδος από την τρέλα της πόλης.

Τότε, το 2007 σύστησε στο κοινό του instagram το hashtag #vanlife και το #homeiswherethevanis όπου παρουσίαζε την ζωή του περιπλανώμενου που απολάμβανε όμορφα τοπία και γνώριζε κι άλλους ανθρώπους με το ίδιο lifestyle. Αλλά επειδή ο άνθρωπος πρέπει να ζήσει κιόλας, έφτιαξε και πούλησε τρία φωτογραφικά λευκώματα και παράλληλα απόκτησε ένα σωρό followers στο instagram.

Σαφώς η περιπέτεια της ζωής του, όπως και ο ίδιος αναφέρει, δεν σταματάει εκεί. Το 2014 αποφάσισε οτι δεν θέλει πια να γυρίζει στους δρόμους και πήγε να επισκεφθεί ένα κομμάτι γης που είχαν οι γονείς του στη δυτική Ουάσιγκντον. Η τοποθεσία ήταν παραμυθένια, πάνω σ’ ένα λόφο με ψηλά καταπράσινα δέντρα με θέα που φτάνει μέχρι το Πόρτλαντ. Καθισμένος ένα όμορφο απόγευμα κάτω από τα δέντρα, σκεφτόταν να φτιάξει ένα σπίτι μέχρι που τον κεραυνοβόλησε η ιδέα να προσαρμόσει το παιδικό του όνειρο στο σήμερα. 

Με την βοήθεια των φίλων του κατάφερε να βρει τον τρόπο να κατασκευάσουν όχι ένα, αλλά δύο δεντρόσπιτα. Όλοι κοιμόντουσαν σε σκηνές και τις ώρες που δεν δούλευαν έκαναν skateboard, κολυμπούσαν στα παγωμένα νερά του ποταμού, έψηναν κρέατα κι όπως καταλαβαίνετε ζούσαν κάτι που παραπέμπει σε κατασκήνωση. Δεν άργησε η ιδέα βέβαια να φτιάξουν κι ένα skate bowl και μια μεγάλη μπανιέρα. 

Ο Φόστερ Χάντινγκτον έχει πολλή όρεξη και σίγουρα την φαντασία ενός μικρού παιδιού και το καλό είναι οτι θέλει και τα μοιράζεται μαζί μας μέσω τον social media, τα οποία αποτελούν και τον λόγο που δεν χρειάζεται χρήματα. Με τις κατασκευές του και το ταλέντο στην φωτογραφία έχει γίνει το πρόσωπο πολλών διαφημιστικών σποτ και τώρα μαζεύει χρήματα μέσω πλατφόρμας crowd funding για να εκδώσει καινούριο φωτογραφικό λεύκωμα που θα περιέχει την τελευταία του περιπέτεια.

Αυτά είναι όμορφα πράγματα, οπότε όποιος θέλει να ακολουθήσει τα βήματα του κ. Χάντινγκτον μπορεί να πάρει το How to Build Treehouses, Huts and Forts του David Stiles και να μας στείλει το δικό του λεύκωμα.

Δεν υπάρχει πιο ωραίο πράγμα απ’ το να θαυμάζεις ανθρώπους που πραγματοποιούν τους στόχους τους. Αν έχετε κάποιον στο μυαλό, μην διστάσετε να προτείνετε στα σχόλια, το επόμενο αφιέρωμα.

Φωτογραφίες: Foster Huntington