Οι περισσότεροι από εσάς δεν τον έζησαν, δεν τον θυμούνται, δεν τον ξέρουν. Ο τελικός του ΟΑΚΑ μεταξύ της μεγάλης τότε Μίλαν του Ντέγιαν Σαβίσεβιτς με το απόλυτο φαβορί -μέχρι τη σέντρα- Μπαρτσελόνα, έγινε πριν από 21 ολόκληρα χρόνια. Ακόμα και οι 30something ήταν πιτσιρίκια.

Ήταν ένας μεγάλος τελικός. Ο Φάμπιο Καπέλο είχε στην ενδεκάδα Τασότι, Μπόμπαν, Αλμπερτίνι, Ντεσαγί, Σαβίσεβιτς. Ο Κρόιφ, στην αντίπαλη πλευρά, είχε Μπεγκιριστάιν, Ρομάριο, Στόιτσκοφ Γκουαρδιόλα, Κούμαν!

Όλα έδειχναν τιτανομαχία και θρίλερ μέχρι τέλους. Όλοι όμως έπεσαν έξω. Οι ροσονέρι έκαναν έναν από τους μεγαλύτερους θριάμβους στην ιστορία του “Τσου-Λου”, με το γκολ του Σαβίσεβιτς, εκείνη τη λόμπα από τα δεξιά όπως κατέβαιναν οι Ιταλοί, να συγκαταλέγεται στα ιστορικά high lights του θεσμού.


 

 

Μίλαν (Φάμπιο Καπέλο): Ρόσι, Τασότι, Γκάλι, Μαλντίνι (Νάβα 83′), Πανούτσι, Μπόμπαν, Αλμπερτίνι, Ντεσαγί, Ντοναντόνι, Σαβίσεβιτς, Μασάρο.

Μπαρτσελόνα (Γιόχαν Κρόιφ): Θουμπιθαρέτα, Φερέρ, Κούμαν, Ναδάλ, Σέρχι (Κίκε 71′), Γκουαρδιόλα, Μπακέρο, Αμόρ, Στόιτσκοφ, Μπεγκιριστάιν (Εουσέμπιο 51′), Ρομάριο.