1. Ο Βασίλης Σπανούλης. Είναι όλα αυτά που του προσάπτουν τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων μετά τον θρίαμβο με την ΤΣΣΚΑ αλλά ταυτόχρονα και τίποτα από αυτά. Είναι ένας Αρχηγός χωρίς προηγούμενο κι ενδεχομένως χωρίς… επόμενο, όμοιό του δεν έχουμε ματαξαναδεί κι ενδεχομένως δεν θα ξαναδούμε στα ευρωπαϊκά παρκέ: Η απόλυτη μπασκετική παράνοια, ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης που σέρνει πίσω του μια αρμάδα μαχητών η οποία περιμένει ένα του νεύμα για να (ξανα)κατακτήσει την Ευρώπη. Την Κυριακή το βράδυ, θα μπει μπροστά για να δημιουργήσει ένα ακόμη ανέλπιστο κι ανορθολογικό έπος.
 

https://www.youtube.com/watch?v=WS0Vo5kSEIQ


 

2. Ο Γιώργης ο Πρίντεζης. Ο πιτσιρικάς εκείνος που κάποτε είχε την αφίσα του Σιγάλα στο δωμάτιό του και ο θεός τον αξίωσε πλέον να σηκώνει κι αυτός με τη σειρά του ευρωπαϊκά τρόπαια με την ομάδα της καρδιάς του, είναι ένας από τους πιο καλοδουλεμένους και εξελιγμένους παίχτες της Ευρώπης την τελευταία πενταετία. Την Κυριακή το βράδυ, με πεταχτάρι ή χωρίς, θα χαρίσει στην ομάδα οτιδήποτε σωματικό και ψυχικό διαθέτει, γεμίζοντας τα δωμάτια των σημερινών πιτσιρικάδων με την αφίσα του.

3. Τα “δεύτερα” ελληνικά βιολιά. Ο κεραυνοβόλος Σλούκας, ο αεικίνητος Μάντζαρης, ο δουλευταράς Παπαπέτρου και ο πεισματάρης Αγραβάνης αποτελούν την καλύτερη εγγύηση για το ότι η… κλωστή του ράφτη έχει πολλά ακόμα μέτρα για το τέλος της. Την Κυριακή το βράδυ, θα κοιτάξουν τη Ρεάλ Μαδρίτης στα μάτια. Πέρα από winners είναι πλέον κι Άντρες.
 

https://www.youtube.com/watch?v=UXj0JR692XM
 
 

4. Ο Ντάνστον, ο Χάντερ, ο Πέτγουεϊ, ο Ντάρντεν,ο  Λοτζέσκι κι ο Λαφαγιέτ. Κανένας ηγέτης, κανένα μεγάλο όνομα ανάμεσα στους ξένους του Ολυμπιακού. Ωστόσο, κανείς τους και ΠΟΤΕ δεν λιποψύχησε, κανείς τους δεν έθεσε εαυτόν υπεράνω της ομάδας. Το απαραίτητο συμπλήρωμα που βοηθάει τον κορμό με τα ελληνόπουλα να διατηρούν αναμμένη την ερυθρόλευκη φλόγα που έχει κατακάψει κατά συρροήν άπαντα τα ευρωπαϊκά μεγαθήρια, μαζί με τα… μπάτζετ τους. Την Κυριακή το βράδυ θα δώσουν πολλά περισσότερα συγκριτικά με τον αγώνα της Παρασκευής. Κι αυτό από μόνο του, είναι αρκετό για να αυξήσει δραματικά τις πιθανότητες της ομάδας να ανέβει ξανά στο υψηλότερο βάθρο της διοργάνωσης.

5. Οι αδερφοί Αγγελόπουλοι. Μπορεί να είναι κι οπαδοί εκτός από ιδιοκτήτες, αλλά την ίδια στιγμή αποτελούν ό,τι πιο αγνό έχει να επιδείξει εδώ και χρόνια ο ελληνικός αθλητισμός σε διοικητικό επίπεδο. Έχουν βρει την συνταγή για τον μαγικό ζωμό και δεν έχουν σκοπό να τον αποκαλύψουν σε κανέναν. Την Κυριακή το βράδυ θα τρέξουν ξανά αλαφιασμένοι μέσα στον αγωνιστικό χώρο για να πανηγυρίσουν μια ακόμη (και προσωπική) υπέρβαση.

 

 

6. Ο κόουτς Σφαιρόπουλος, είναι η χαρά του φυσιογνωμιστή: ό,τι βλέπεις να σου βγάζει, αυτό και είναι. Κύριος, Εργατικός, Γνώστης, Αποτελεσματικός. Την Κυριακή το βράδυ θα χρησιμοποιήσει ξανά τους στρατιώτες του με την ίδια μαεστρία που χρησιμοποίησε για να “γυρίσει” τον αγώνα με τους Ρώσους. Δεν ήταν μονάχα ο Σπανούλης που έβαλε το χεράκι του…

7. Η υστεροφημία της ομάδας. Μετά από τόσες συνεχόμενες και πανομοιότυπες υπερβάσεις-ανατροπές, η ομάδα δείχνει ικανή να λυγίσει τα γόνατα κάθε αντιπάλου. Θυμηθείτε τις αντιδράσεις των παικτών της ΤΣΣΚΑ στο τελευταίο τρίλεπτο, όταν είδαν τον Ολυμπιακό να επανέρχεται. Πατατράκ… Την Κυριακή το βράδυ, οι Ισπανοί αν και γηπεδούχοι, θα γνωρίζουν πριν ακόμη κι από το τζάμπολ ότι έχουν να τα βγάλουν πέρα με τους μπασκετικούς Γαλάτες. Και δεν αισθάνονται καθόλου βολικά, πιστέψτε με. 
 

https://www.youtube.com/watch?v=pu_8VQYIVns

 

8. Η αγνότητα που βγάζει ο σύλλογος. Από τους παίκτες και τον προπονητή μέχρι τους ιδιοκτήτες, τα όμορφα συναισθήατα που εκπέμπει ο μπασκετικός Ολυμπιακός, είναι δεδομένα. Δεν είναι τυχαίο που έχει αναγκάσει ακόμη και τους εγχώριους αντιπάλους να υποκλιθούν και να τον χειροκροτήσουν. Την Κυριακή το βράδυ, το τρόπαιο θα σηκωθεί στον αέρα για όλους τους Έλληνες.

9. Το πάθος. Το στοιχείο αυτό μαζί με την ακόρεστη δίψα για επικράτηση αποτελούν στοιχεία-πυλώνες για την συγκεκριμένη ΠΑΡΕΑ. Δυσκολεύομαι να θυμηθώ -σε οποιοδήποτε άθλημα ανά την Ευρώπη – ανάλογο φαινόμενο που να έχει μάλιστα τόσο μεγάλη διάρκεια κι αποτελεσματικότητα. Την Κυριακή το βράδυ, όλοι θα ματώσουν για έναν κι αυτός ο ένας θα τους ανταποδώσει στο πολλαπλάσιο.

10. Την Κυριακή το βράδυ, ο Ολυμπιακός θα γίνει τετράστερος γιατί πολύ απλά…