Αρκετοί έλληνες, ανάμεσά τους και ο γράφων, έχουν σταματήσει να ασχολούνται με το ελληνικό ποδόσφαιρο και έχουν αφοσιωθεί στο ευρωπαϊκό. Αγγλία, Ισπανία, Ιταλία και Γερμανία, απολαμβάνουν πλέον τη μερίδα του λέοντος στις προτιμήσεις των ελλήνων οπαδών που ασχολούνται με το προηγμένο ποδόσφαιρο στις προηγμένες αυτές χώρες.

Ως εκ τούτου, πολλές λέσχες ξένων ομάδων έχουν κάνει την εμφάνισή τους στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, καθώς το ποδόσφαιρό μας δεν είναι και το πιο αξιόπιστο, με συνέπεια να διώχνει τους φιλάθλους ολοένα και πιο μακριά από αυτό.

Μία από τις λέσχες που έχουν μεγάλη δυναμική και ιδρύθηκε σχετικά πρόσφατα) είναι αυτή των ελλήνων φίλων της Newcastle. Αρχικός σκοπός δεν ήταν άλλος, από το να μαζευτούν φίλοι της Νιουκάσλ, να γνωριστούν και να διαδώσουν το όνομα της ομάδας στην Ελλάδα.

Υπήρχε όμως εξ αρχής και ένας άλλος σκοπός, αυτός που αφορά στο να ξεφύγουν από την ελληνική αθλητική πραγματικότητα, υποστηρίζοντας μία ομάδα χωρίς να υπάρχει το… προαπαιτούμενο της κατάκτησης τίτλων! Το να υποστηρίζεις, λοιπόν, μία ιστορική μεν ομάδα, αλλά χωρίς απαραιτήτως το κίνητρο της κατάκτησης τίτλων, όπως και να το κάνεις, αγγίζει το Ολυμπιακό Ιδεώδες!
 

 

Με το που συγκροτήθηκε η Λέσχη και με τη πάροδο του χρόνου μεγάλωνε ο αριθμός των μελών αλλά και η σύσφιξη στις σχέσεις αυτών, «δουλευόταν» το ενδεχόμενο του πρώτου ταξιδιού στο Νιουκάσλ και το James Park!

Φέτος, αυτό το «όνειρο» αποφασίστηκε στη τελευταία Γενική Συνέλευσή τους τον περασμένο Δεκέμβριο και υλοποιήθηκε στο διάστημα 24-26 Απριλίου 2015 για τον αγώνα εναντίον στη Σουόνσι, με την εντυπωσιακή συμμετοχή 14 μελών: 12 από Ελλάδα (9 από Αθήνα, 3 από Θεσσαλονίκη) και 2 από το «Νησί» (ένα από Μπόρνμπουθ και ένα από Νιουκάσλ)!

Οι Αθηναίοι δε, ακολούθησαν τον δύσκολο δρόμο της διαμονής στο πούλμαν, με δύο βραδινά δρομολόγια από Λονδίνο προς Νιουκάσλ και τούμπαλιν (αεροπλάνο Αθήνα-Λονδίνο)! Απίστευτα κουραστικό, αλλά με την αδρεναλίνη να χτυπά κόκκινα.

Οι έλληνες “Geordies”, λοιπόν, κατάφεραν να κάνουν το πρώτο τους ταξίδι στο νησί και το Provocateur που έχει τους ανθρώπους του ΠΑΝΤΟΥ, υπέκλεψε το προσωπικό ημερολόγιο ενός από αυτούς και σας το παρουσιάζει αποκλειστικά:

 

Παρασκευή 24-4-15

Λονδίνο

BRING THEM BACK” μπροστά στα γλυπτά του Παρθενώνα

 Παρασκευή πρωί Λονδίνο. Αφού ένα μέλος μας (Δημήτρης Δήμας), κινδύνεψε να του απαγορευτεί η είσοδος στη χώρα, επειδή δεν ήταν ξεκάθαρη η ταυτοποίηση της φωτογραφίας (!), καταφέραμε να φτάσουμε Λονδίνο. Επόμενη στάση: Βρετανικό Μουσείο

Είχαμε αποφασίσει τον ακτιβισμό, με το μήνυμα «BRING THEM BACK» στο Βρετανικό Μουσείο, αλλά δεν ήμασταν σίγουροι θα το επιχειρούσαμε εντός ή εκτός του Μουσείου.

Όταν βρεθήκαμε στην αίθουσα «Parthenon Galleries», η αμφιβολία μας χάθηκε αμέσως. Θέλαμε να γίνει πλάι στα εκθέματα. Όπερ και εγένετο. Στηθήκαμε μπροστά σε μία πλευρά, βγάλαμε τα χαρτάκια που σχημάτιζαν τη φράση «BRING THEM BACK” και τη σημαία της Λέσχης μας και το κάναμε. Σε τρία δευτερόλεπτα, είχε στηθεί μπροστά μας όλη η αίθουσα και μας φωτογράφιζε. Ακούστηκαν και κάποια χειροκροτήματα και επευφημίες. Έπειτα συνομιλήσαμε για λίγο με κάποιους επισκέπτες που είχαν απορία περί τίνος πρόκειται και αποχωρήσαμε, διότι πίεζε και ο χρόνος.

Δεν υπήρχε περίπτωση αυτή η Λέσχη να βρεθεί στο Λονδίνο και να μη προβεί σε αυτή την ενέργεια. Γενικά, αυτή η Λέσχη δεν έχει μάθει να μη «μιλά». Ακριβώς όπως μιλήσαμε και στο πρόσφατο παρελθόν, καταγγέλλοντας τα έκτροπα στο ντέρμπι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός. Αυτή η Λέσχη θα «φωνάζει», με την ελπίδα πάντα να αφυπνίσει, έστω και έναν στον κόσμο. Αυτός ο ένας, θα έχει εκπληρώσει τον σκοπό της ύπαρξής μας!  
 

 

Σάββατο 25-4-2015

Νιουκάστλ

Match Day!

 Φτάσαμε στο Νιουκάστλ το πρωϊ στις 05.00! Ξεκούραση σε φαστ φουντ (McDon.) σαν άστεγοι, μέχρι τις 08.00 που ανοίγουν τα μαγαζιά. Επισκεφτήκαμε από νωρίς για να θαυμάσουμε το SJP και κάθε ιστορικό χώρο γύρω από αυτό (πύλες, Strawberry Pub κτλ)

15.00: Match time

Μοναδική εμπειρία, πλάι στις θέσεις VIP! Παρά την ήττα, χορτάσαμε γκολ με το 3-2, φωτογραφίες, φωνές, γέλια και συνομιλίες με Άγγλους. Μετά το τέλος του ματς, φωτογραφίες στο άγαλμα του Σερ Μπόπι Ρόμπσον, παρέα με τρελούς Geordies! Φαγητό, περίπατος και βράδυ επιστροφή με πούλμαν προς Λονδίνο. 
 


Κυριακή 26-4-2015

Λονδίνο

Επιστροφή Ελλάδα

Πρωί στις 08.00 άφιξη Λονδίνο. Πρωϊνό και περίπατος στη πόλη. Μεσημέρι στις 14.00 αεροδρόμιο και πτήση για Αθήνα. Παραδόξως, 9 Αθηναίοι έφυγαν, 7 επέστρεψαν! Οι δύο έχασαν τις πτήσεις τους. Συμβαίνουν κι αυτά!