Όσοι παρακολουθούν τένις (και δεν είναι λίγοι αυτοί) γνωρίζουν από πρώτο χέρι τις εξαιρετικές σχέσεις μεταξύ των αθλητών του κορυφαίου επιπέδου. Τα τελευταία χρόνια ειδικά, οι τενίστες της πρώτης δεκάδας έχουν γίνει σχεδόν κολλητοί, αφού είναι αναγκασμένοι να αγωνίζονται σε πολλά τουρνουά ανά τον κόσμο και να αντιμετωπίζουν ο ένας τον άλλον αρκετές φορές μέσα στο χρόνο.

Το χιούμορ μεταξύ φίλων είναι φυσικό επακόλουθο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Νόβακ Τζόκοβιτς που συνηθίζει σε κάθε ευκαιρία να μιμείται τους συναθλητές του (άντρες και γυναίκες) χαρίζοντας άφθονο γέλιο ακόμα και στους ίδιους που δείχνουν να το απολαμβάνουν.

 

 

Το τελευταίο αστειάκι έγινε μέσω twitter. Ο Άντι Μάρεϊ ανακοίνωσε στους followers του πως για 30 λεπτά θα απαντά σε ερωτήσεις. Η κορυφαία ερώτηση ήρθε από τον κορυφαίο τενίστα όλων των εποχών Ρότζερ Φέντερερ. Σαν άλλο τρολ ο Ελβετός ρώτησε «πώς καταφέρνεις να κρατάς τα μαλλιά σου τόσο κατσαρά». Ο Βρετανός απάντησε πως δεν προσέχει τα μαλλιά του όπως εκείνος (ο Φέντερερ) και πως τον είδε στη φωτογράφιση (εννοούσε με πολύ προσεγμένο μαλλί). Με τη σειρά του ο Φέντερερ τόνισε πως «τα πάντα έχουν να κάνουν με τα μαλλιά» για να έρθει να συμφωνήσει ένας άλλος κορυφαίος του αθλήματος, ο Μίλος Ράονιτς.

Η καλύτερη ατάκα όμως ήρθε από τον παλαίμαχο πια Ιβάν Λιούμπισιτς. Τον… φαλακρό Ιβάν Λιούμπισιτς: «ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ» είπε και έβαλε τα πράγματα στη θέση τους για όλους εμάς τους κατόχους άτριχου τριχωτού της κεφαλής…

 

 

Μετά τον μικρό χαμό που ακολούθησε, ο Μάρεϊ που μάλλον δεν το πολυκατέχει το άθλημα του τουίτερ, μας ενημέρωσε ότι το προφίλ του παραλίγο να εκραγεί από την τεράστια ανταπόκριση που σημείωσε η συζήτηση.