Λένε ότι πολλοί μεγάλοι αθλητές, είναι σαν μικρά κακομαθημένα παιδιά, που δεν σηκώνουν ενίοτε μύγα στο σπαθί τους. Ο Ρόι Τάρπλεϊ δεν αποτελούσε εξαίρεση στην παραπάνω ρήση και με 2.11  μέτρα ύψος δεν μπορούσες να διαφωνήσεις εύκολα μαζί του. Το κατάλαβε πολύ καλά ο Γιάννης Ιωαννίδης τη σεζόν 1992-1993…

Εκείνη τη βραδιά, που πραγματοποίησε έφοδο σε νυχτερινό κλαμπ. Επρόκειτο για μια συνηθισμένη πρακτική των προπονητών, για να διαπιστώσουν αν και κατά πόσο οι παίχτες της ομάδας τηρούσαν το απαγορευτικό του να βγαίνουν καθημερινές ή λίγα 24ωρα πριν τον αγώνα, όπως επιβάλλουν οι κανονισμοί της ομάδας. Έτσι, ο «ξανθός» μαζί με έναν βοηθό του, πήγαν στο «Privilege» της παραλιακής για να τσεκάρουν αν κάποιος είχε υποπέσει στο συγκεκριμένο παράπτωμα.

Αν ο Γιάννης Ιωαννίδης ήταν λίγο τυχερός θα προλάβαινε τους Φράνκο Νάκιτς, Μίλαν Τόμιτς, Ντράγκαν Τάρλατς και Ρόϊ Τάρπλεϊ να πίνουν χαλαροί ποτάκια, περιτριγυρισμένοι από διάφορες κούκλες.

Ευτυχώς για τους τρεις πρώτους, μόλις ο Ιωαννίδης εμφανίστηκε στην είσοδο του κλαμπ, ένας μετρ έφυγε σφαίρα να τους ειδοποιήσει για την άφιξη του. Έφυγαν όλοι τους τρέχοντας και αναγκάστηκαν να πηδήξουν προς την μεριά της παραλίας και να μπουν κυριολεκτικά στο νερό, προκειμένου να την γλυτώσουν. Ο μόνος που δεν μετακινήθηκε από την θέση του στο μπαρ, ήταν ο Ρόι, που συνέχισε ατάραχος να πίνει το αγαπημένο του Jack Daniels.

 

 

Όταν ο Γιάννης Ιωαννίδης τον αντίκρισε έγινε έξαλλος και πήγε κατευθείαν προς το μέρος του να του ζητήσει τον λόγο. Το σε έντονο ύφος «τι κάνεις εδώ Ρόι;» ήταν ένα ερώτημα που άφησε παγερά αδιάφορο τα θηρίο των 2.11 μέτρων  που απλά γύρισε προς το μέρος του και του είπε: «Fuck off coach!». Στην συνέχεια του γύρισε την πλάτη και εξακολούθησε να πίνει το Jack του και να μιλάει με τις κούκλες που τον περιτριγύριζαν, ενώ ο «ξανθός» είχε αφρίσει από τα νεύρα του.

Τι μπορούσε να κάνει όμως; Να τα βάλει με τον Ρόι διακινδυνεύοντας τη σωματική του ακεραιότητα; Επέλεξε να φύγει και να μην κάνει τίποτε, αφού ο χαρισματικός μπασκετμπολίστας δεν ήταν όπως οι ελληνοποιημένοι Σέρβοι του Ολυμπιακού ή ο Σιγάλας, που τους μπινελίκωνε και κοβόταν η αναπνοή τους. Ο Τάρπλεϊ, αντιθέτως, δεν σήκωνε μύγα στο σπαθί του και ήταν πάντα έτοιμος για καυγά -αν προέκυπτε κάποιος- εντός ή εκτός γηπέδου.

Εκείνο το επεισόδιο δεν ήταν το μοναδικό στην καριέρα του στον Ολυμπιακό. Σε ένα παιχνίδι που θα γινόταν στο κλειστό της Χαλκίδας, πρόλαβε ο αθεόφοβος να πιει 30 μπουκάλια μπύρα και μετά να παίξει σαν μην έτρεχε τίποτε!

Τίποτε όμως δεν έτρεξε και άλλο ένα βράδυ, όπου ο αστικός μύθος λέει ότι κατάφερε από τις δέκα το βράδυ μέχρι τα ξημερώματα να κοιμηθεί ξεχωριστά με τρεις γυναίκες, τρέχοντας από την παραλιακή στο σπίτι του αλλά και σε ξενοδοχείο της Γλυφάδας για να τις προλάβει.

Δείγμα κι αυτό της extreme προσωπικότητας ενός αθλητή που έφυγε νωρίς, πληρώνοντας πολύ ακριβά τις αγαπημένες του καταχρήσεις, αφού όμως μας χάρισε απλόχερα μαγικές στιγμές από το εν Ελλάδι πέρασμά του…