Είμαι ένας περήφανος και ολίγον τι ταλαίπωρος Αεκτζής. Θιασώτης του ΑΕΚ ουίσκι και Iron Maiden δίσκοι!  Σύνθημα παλιό, δονούσε τα Φιλαδέλφεια, όπως έλεγε ένας θείος μου, που μέχρι πριν χρόνια βρισκόταν το γήπεδο της αγαπημένης μου ΑΕΚ. Γουστάρω επίσης τους οπαδούς της ομάδας αυτής, γιατί είναι πάντοτε εκεί που τους επιβάλλει η θέση τους. Δίπλα στην ομάδα. Έτσι πρέπει. Έτσι έχουν μάθει. Μπορεί να ξενερώνουν από τις εξελίξεις, όμως δεν το βάζουν κάτω. Κρυφογελάνε μάλιστα, όταν συναντούν έναν σαν και αυτούς. Μοιράζονται άλλωστε ένα ξεχωριστό δέσιμο και πολλές ιστορίες. Πορείες, συνθήματα, ταξίδια στην Ελλάδα και την Ευρώπη και τόσα παιχνίδια, που έχουν παρακολουθήσει μαζί στο ίδιο γήπεδο, χωρίς να το γνωρίζουν. Θυμούνται τη Σκεπαστή, τον Ντέμη σκαρφαλωμένο στα σίδερα της να πανηγυρίζει σαν τρελός, τον Κωστή, τον Κετσπάγια, τον Μαύρο τον Θεό, τον Παπαιώαννου, τον Νεστορίδη, τον Μπάγεβιτς πριν γίνει βάτραχος, τον Μπάγεβιτς βάτραχο, τον Λιβάγια, τον Αραούχο, τον Πόνσε και τα άλλα παιδιά. Θυμούνται νίκες με τους γάβρους και τους βάζελους, τα παιχνίδια με τη Ρεάλ, ήττες που πόνεσαν πολύ και άλλες που πόνεσαν λιγότερο.

Ωστόσο, επειδή μεταξύ μας είμαστε, καλό είναι να τα πούμε χύμα και τσουβαλάτα. Αγαπάμε την πιο παράλογη ομάδα του σύμπαντος. Αφήνω στην άκρη το ότι έχουμε την πιο γελοία μασκότ στην ιστορία των γελοίων μασκότ. Θα προσπεράσω και τον Ισπανό Τάκη Λεμονή, τον Μανόλο Χιμένεθ της καρδιάς, με τον οποίο είμαστε στα χωρίσματα κάθε τρεις και λίγο.Εκεί που τελείωνε η λογική, ξεκίναγε η ΑΕΚ.  Μπαγεβιτσικοί ή Ντεμικοί οι μισοί αντί-Μπαγετσιβικοί ή αντί-Ντεμικοί οι άλλοι. Θέλουμε γήπεδο και να πάνε στο διάβολο οι μεταγραφές οι μεν, καβούριας ο πρόεδρος μαζεύει παλτά γιατί θα κάνει βαρυχειμωνιά φέτος, να λένε οι δε. H Original φταίει για όλα, κράζει η μία πλευρά, αν δεν υπήρχαν οι οπαδοί της ΑΕΚ, θα παίζαμε Γ’ Εθνική, τα χώνει η απέναντι πλευρά!

Άκρη δεν βγαίνει, με τελευταίο χτύπημα την απόλυση Καρντόσο, του προπονητή της ποδοσφαιρικής μας ομάδας, μετά από 4 επίσημα παιχνίδια! Μετά το σχεδόν βελούδινο τρίτο διαζύγιο με τον Χιμένεθ, ήρθε η πρόσληψη Καρντόσο, ο οποίος παρουσιάστηκε από Διοίκηση και παρατρεχάμενους, ένα τσακ χειρότερος από τον Μουρίνιο. Να το ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο που θα μας διδάξει, να και ότι θα στηριχτεί το πρότζεκτ του Πορτογάλου για να δούμε μεγάλα πράγματα. Κλειστό συμβόλαιο δύο ετών προσφέρθηκε στον Καρντόσο και κάθε του μεταγραφική επιθυμία, έγινε για την διοίκηση της ΑΕΚάρας διαταγή. Όπως ήταν λογικό, ο Καρντόσο μεγαλούργησε στην προετοιμασία και έτριβα ήδη τα ματάκια μου, για να είμαι έτοιμος για τα επίσημα παιχνίδια.

https://www.youtube.com/watch?v=7h7M51qi_8c

Στα 4 επίσημα ματς ωστόσο η ΑΕΚ μας έπαιξε χειρότερα και από τη Θύελλα Ραφήνας, με αποτέλεσμα ο Καρντόσο να απολυθεί και να πάρει μαζί του, τον Νίκο Λυμπερόπουλο, τεχνικό μας διευθυντή. Ο Νίκος, μετά την τιμημένη του ποδοσφαιρική καριέρα, που “έκανε χαζούς” αμυντικούς Ελλάδος και Ευρωπαϊκών περιχώρων, βρέθηκε σε διοικητικό πόστο, έφυγε για να πάει στον Παναθηναϊκό, για να ξανάρθει, και να ξανάφύγει! Όσο για τον διάδοχο προπονητή, τα φαβορί ως τώρα είναι ο Γουστάβο Πογέτ, που είχε έρθει παλιά, αλλά πλακώθηκε λίγο πριν την ανανέωση του συμβολαίου του με τον πρόεδρο και απεχώρησε και ο Τραιανός Δέλλας, που ανέβασε δυο κατηγορίες την ομάδα, αλλά κάποια στιγμή μας κούνησε μαντήλι.

Δεν ξέρω ποια είναι η λύση αλήθεια. Αγιασμός; Εξορκισμός; Βουντού και μάγια; 

Πάντως, η προοπτική του Μιγιάγκι σαν προπονητή, μιας και κάτι παραπάνω ξέρει από κλωτσιές, δεν μπορεί να αποκλειστεί…