Σήμερα δεν θα μιλήσουμε για απλούς, καθημερινούς αθλητές ή για τύπους που αγωνίζονται σε τοπικά και τους ξέρει η μάνα τους, άντε και κάνα δυο συγγενείς ακόμα. Σήμερα θα μιλήσουμε για πρωταθλητές. Τι πρωταθλητές; Για υπεραθλητές λέμε ρε αδελφέ… Που μπορεί να ‘χαν δόξα, φήμη και γκαφρά, ικανά ν’ αγοράσουν μια ολόκληρη χώρα και με τα ρέστα να πάρουν και μια Μπουγκάτι, όμως σ’ εκείνους το μόνο που τους έλειπε ήταν το χορταράκι του Θεού. Ή του διαόλου. Βάλε εσύ όποια ταμπέλα θέλεις στην τελική.

Με αφορμή, λοιπόν, τη photo που ανέβασε ο ΜακΓκρέγκορ στο Instagram του που “έσκαγε” το τσιγαριλίκι του, εμείς είπαμε να κάνουμε την απαραίτητη έρευνά μας και να σου βρούμε κι άλλες 6+1 περιπτώσεις εν ενεργεία αθλητών που ‘χαν μια ιδιαίτερη λατρεία για τη μαριχουάνα.

Πάμε να τους δούμε;

Μάικλ Φελπς

Με 23 χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια στις πλάτες του και κάμποσες διακρίσεις ακόμα, ο βασιλιάς της πισίνας Φελπς το “έσκαγε” για να ξεφύγει απ’ οτιδήποτε ήθελε να γλυτώσει, όπως είχε δηλώσει ο ίδιος. Το περιστατικό έγινε γνωστό το 2009, όταν παπαράτσι τον έπιασε να καπνίζει κρυφά κάνναβη, και κάπως έτσι τον έτρεξαν σε δικαστήρια, έφαγε ο δόλιος κι έναν τρίμηνο αποκλεισμό, και παραλίγο να του πάρουν και μερικά απ’ τα μετάλλιά του. Μην ξεχνάς όμως, ότι ο Μάικλ τραβούσε κι άλλα ζόρια, αφού πριν απ’ αυτό το περιστατικό αντιμετώπιζε βαριά κατάθλιψη, ενώ είχε κάνει και απόπειρα αυτοκτονίας.


Καρμέλο Άντονι

Ο παικταράς που ακούει στο παρατσούκλι “Melo” τώρα, όχι μόνο κάπνιζε από μπόμπιρας χαλαρός και άνετος το χορταράκι του στην Βαλτιμόρη, όπου πέρασε όλα τα παιδικά του χρόνια, αλλά το 2004 όταν αγωνιζόταν στους Denver προσπάθησε να μεταφέρει στο αεροδρόμιο και λίγη μαριχουάνα ρε παιδάκι μου (λίγα γραμμάρια, για προσωπική του χρήση). Τελικά βρήκε δικαιολογία, τα φόρτωσε αλλού, αλλά αυτό δεν τον σταμάτησε απ’ το να φουμάρει συχνά πυκνά μέχρι σήμερα. Επίσης, κάμερες τον έχουν πιάσει ουκ ολίγες φορές να ψωνίζει σαν κύριος τα “γάρα” του, όταν επισκέπτεται την πατρίδα του την Βαλτιμόρη. 


Κόνορ ΜακΓκρέγκορ

Δεν έχει περάσει καλά καλά 48ωρο, απ’ την photo που έγινε βάιραλ στους χώρους του MMA (και όχι μόνο…) με τον ΜακΓκρέγκορ να την “πίνει” δίπλα στον Τάισον. Για την ιστορία της φωτογραφίας, το τσιγάρο το καλλιεργεί ο Τάισον στο σπίτι του και έτσι του το πάσαρε. Και ο Ιρλανδός ήταν αδύνατον να αρνηθεί, αφού ασχολείται χρόνια με το χόμπι της κάνναβης.


Γιουσέιν Μπολτ

«Όταν είσαι πιτσιρικάς στη Τζαμάικα, μαθαίνεις πολύ πιο εύκολα να στρίβεις ένα τσιγάρο μαριχουάνας και να το καπνίζεις», είχε δηλώσει στην γερμανική Bild o Μπολτ πριν από καμιά δεκαετία, ενώ επίσης πρόσθεσε ότι «Κανείς στην οικογένειά μου δεν έκανε, ενώ κι εγώ το ‘κοψα σε μικρή ηλικία». Ωστόσο, μέχρι και τώρα που μιλάμε είναι στην μαύρη λίστα της IAAF και τα αντιντόπινγκ κοντρόλ που ‘χει περάσει είναι άπειρα. Εμείς τώρα, τον βάλαμε στη λίστα με τους εν ενεργεία αθλητές, αφού μπορεί να σταμάτησε απ’ τον στίβο, αλλά τώρα τελευταία το ‘χει ρίξει στην μπάλα, και που ξέρεις, μπορεί και να πετύχει.


Τζέιμς Γκιστ

Και κάπου εδώ αφήνουμε τα πληκτρολόγια και σηκωνόμαστε για να χτυπήσουμε παλαμάκια στην θεϊκή δήλωση του Τζέιμς Γκιστ, πριν από τρία χρόνια, όταν είχε βρεθεί θετικός σε ινδική κάνναβη και του είχαν ρίξει ποινή. «Γιατί να μην καπνίζω τρίφυλλο; Είναι το σήμα της ομάδας μου!» και συνέχισε με «Όπως όλοι ξέρουν, οι οπαδοί μας σχεδόν σε κάθε αγώνα φωνάζουν το γνωστό σύνθημα “ΠΑΟ ΟΛΕΟ ΠΑΟ ΟΛΕΟ Είσαι Ένα Τρίφυλλο Βαρβάτο και Ωραίο”. Είμαι απολύτως βέβαιος πως ο κόσμος του Παναθηναϊκού έχει συνείδηση του τι εννοώ και θα με στηρίξει ένθερμα στην άδικη νομική ταλαιπωρία που υφίσταμαι». Τίμιος, εργατικός, χομπίστας. Εδώ δεν χωράνε οπαδικά.


Τζέι Αρ Σμιθ

Βαριά κουβέντα, το ξέρω, αλλά όπως και να το κάνουμε ο Τζέι Αρ Σμιθ βρίσκεται αναμφίβολα μες στους κορυφαίους σουτέρ της εικοσαετίας στο NBA. Έλα όμως, που ο Αφροαμερικάνος σούπερ σταρ, εκτός των καυτών τριπόντων του, είναι γνωστός και για τις καυτές του ρουφηξιές. Ο φακός τον τσίμπησε να καπνίζει μαριχουάνα σε μια συναυλία του Jay-Z και ο ίδιος όχι μόνο δεν το αρνήθηκε, αλλά βγήκε και στην κάμερα και το δήλωσε με καμάρι. Και μπράβο του. Και μαγκιά του.


Ομπαφέμι Μάρτινς

Κάνει μπαμ και απ’ το όνομα άλλωστε. Ο πιο γνωστός ποδοσφαιριστής της Νιγηρίας, που λες, με θητεία σε τεράστιους ευρωπαϊκούς συλλόγους, φαίνεται να του αρέσει ιδιαίτερα το χόρτο και με κάθε ευκαιρία αράζει και το απολαμβάνει. Αλλά εδώ που τα λέμε, ίσως να μην απολαμβάνει και τόσο τα λογοπαίγνια με τ’ όνομά του, επομένως πες ότι δεν το ‘παμε ποτέ κύριε Ομπαφέμι μας…


Bonus: Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ

Mπορεί ο Καρίμ να ‘χει σταματήσει εδώ και δεκαετίες να σκοράρει, ωστόσο για τα καψουράκια του NBA δεν σταμάτησε ποτέ. Στο θέμα πάλι. Ο Καρίμ ο Αμπντούλ ο Τζαμπάρ πιάστηκε απ’ τους μπάτσους στο Τορόντο το ’98, όταν είχε προσπαθήσει να περάσει ένα “παράνομο” βότανο. Βέβαια, το μπάσκετ το ‘χε σταματήσει από το ’89, αλλά οι ιστορίες, όπως και οι φήμες ότι κάπνιζε μαριχουάνα και πριν τους αγώνες είναι μπόλικες.