Όλα κι όλα όμως. Τρολλάρουμε τον Τάκαρο στον τίτλο, ωστόσο εμείς οι Ολυμπιακοί τον λατρεύουμε γιατί είναι ο δικός μας “στρατιώτης”.


Στο θέμα μας και πάλι. Εκτός από τον Σερ Τάκης, που λες, υπάρχουν κι άλλα πράγματα τριγύρω μας που “τελειώνουν” (δεν είναι αυτό που νομίζεις πονηρέ!) τόσο γρήγορα όσο μια θητεία του στους Πειραιώτες. Εμείς τα μαζέψαμε, βάλαμε βαθμολογίες και περιμένουμε να προσθέσεις κι εσύ στα σχόλια ό,τι ξεχάσαμε.

1. Η γεύση της τσίχλας με Mαστίχα Χίου
Το πρώτο δευτερόλεπτο νιώθεις ευλογημένος που μασάς αυτό το δημιούργημα της φύσης. Το δεύτερο δευτερόλεπτο νιώθεις ότι η γεύση χάνεται σιγά σιγά και στο τρίτο δευτερόλεπτο μασάς και επίσημα ΜΠΕΤΟΝ ΑΡΜΕ. Θες να την φτύσεις, αλλά φοβάσαι μην αφήσεις σημάδι στο χαρτί (ή στο πεζοδρόμιο) και έτσι αναγκάζεσαι να την μασήσεις μέχρι να νιώσεις τις γνάθους σου να ‘χουν μουδιάσει.

Αν την καταπιείς από την άλλη = πέτρα στα νεφρά.

Ταχύτητα Τάκης Λεμονής: 9/10

2. Το πρώτο ποτό που ήπιες σε κλαμπ
Μιλάμε, ουσιαστικά, για το πρώτο (πάρα πολύ) γλυκό ποτό που ήπιες στην πρώτη σου έξοδο σε κλαμπ, εκεί κοντά στο γυμνάσιο (εκτός αν μεγάλωσες σε Επαρχία και δοκίμασες τσίπουρο 40 ημερών!). Ω, ναι, μιλάμε για το ποτό που σου πρότειναν οι δικοί σου να το παραγγείλεις (gordon space κατά προτίμηση), αλλά σου άρεσε τόσο η γεύση που το κατέβασες μονορούφι μέσα σε δυο λεπτά λες και έπινες χέμο. Και μετά πήρες κι άλλο, κι άλλο, και το μόνο που θυμάσαι από ‘κείνη την ημέρα είναι τη μάνα σου να λέει “ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΠΕΡΣΙΚΟ ΜΠΟΡΝΤΟΡΟΔΟΚΟΚΚΙΝΟ ΡΕ ΑΛΗΤΗ; ΗΤΑΝ ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΟΥ ΧΑΛΙ!”

Ταχύτητα Τάκης Λεμονής: 7/10


3. Η χωριάτικη σε ταβέρνα πριν το “κυρίως”
Δεν φτάνει που την καταβροχδίζουμε μέσα σε μερικά δέκατα του δευτερολέπτου (όπως λέει και ο θρύλος “κανείς ποτέ δεν άφησε ούτε κρεμμύδι σε χωριάτικη”), δεν σταματάμε μόνο εκεί. Της κάνουμε βασανιστήρια. Θέλουμε να την δούμε να υποφέρει, γι’ αυτό και της ρουφάμε το αίμα ζουμί με το ψωμί (που εκεί κρύβεται η μαγεία μεταξύ μας!).

Ταχύτητα Τάκης Λεμονής: -οο 

4. Τα κόλλυβα από επιθετικογενείς γιαγιάδες
Εδώ δεν μπλέκεις. Κανείς δεν τα ‘βαλε με γιαγιά που ‘χει κοζάρει εδώ και ώρα κόλλυβα. Και ειδικά με γιαγιά που φοράει μαύρα και μαντήλι στο κεφάλι την τελευταία εικοσαετία. Έχει παρακολουθήσει από κοντά 245 κηδείες, 152 μνημόσυνα κι αν ο καιρός δεν της το επιτρέπει να πάει εκκλησία, έχει βρει τον τρόπο και βλέπει μνημόσυνα και κηδείες μέσω Live Streaming. Και παραγγέλνει κόλλυβα από το e-Food.

Ταχύτητα Τάκης Λεμονής: 9/10


5. Η μπαταρία του i-Phone
Ως στόχο μέχρι να φύγω απ’ τη ζωή είναι να αγγίξω κάποια στιγμή την Σακίρα (σόρι Πικέ), το αριστερό πόδι του Μέσι (όχι το τρίτο!) και την μπαταρία ενός i-Phone. Να δω τι πάει λάθος και δεν αντέχει ούτε μισή μέρα και γιατί ενώ στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του είναι σβέλτο (δεν το λέω εγώ, αλλά εσείς που δίνετε τρία νοίκια για να το αγοράσετε) δεν νοιάστηκε κανείς γι’ αυτήν την ρημαδομπαταρία.

Ταχύτητα Τάκης Λεμονής: 7/10

6. Οι “μαϊντανοί” των τηλεπαιχνιδιών
Μάνατζερ Ράγκμπι, ‘Γωγουλίνι’, Φίλοι για Πάντα κι άλλα ‘φυντάνια’ της ελληνικής τηλεόρασης που κατά την διάρκεια του παιχνιδιού όλοι μιλάνε για την πάρτη τους και αποκτούν φήμη στο τσακ μπαμ (κάποιοι την ψωνίζουν όσο δεν πάει…). Ωστόσο, με το που τελειώσει το παιχνίδι και βγει ο νικητής, η διάρκεια της δημοσιότητάς τους διαρκεί λιγότερο και από την τελευταία θητεία Λεμονή. Δηλαδή, ένα εξάμηνο maximum.

Ταχύτητα Τάκης Λεμονής: 6/10

7. Ένας random “ψηλός από τον Χολαργό” που παίρνει τηλέφωνο στον Τσουκαλά
Αναφερόμαστε στο κλασικό Βαζελοχανουμικοβουλγαρικο τηλεφώνημα που η διάρκεια του είναι “Έλα Τάκη, από Ηλιούπολη παίρνω είμαι Παναθ”

Ταχύτητα Τάκης Λεμονής: 10/10

8. Ένα πλέιμομπίλ στα χέρια ενός τετράχρονου
Δεν θα πούμε για τα φαλακρά στρατιωτάκια πλέιμομπίλ. Ούτε καν για τα σπασμένα χέρια τους, στην προσπάθεια των τετράχρονων να λυγίσουν τα χέρια τους. Απλά ρε παιδί μου, ένα πιτσιρίκι σ’ αυτήν την ηλικία είναι βίαιο. Βλέπει αυτό το παιχνίδι και το πρώτο πράγμα που σκέφτεται είναι “τρώγεται;” και το μασάει. Παίρνει τον στρατιώτη και του λέει “πέθανε”. Βάζει τον μπάτσο στην φυσική του θέση μέσα σε φάρμες και του ουρλιάζει σαν κατά συρροή δολοφόνος μέσα στ’ αυτί “σκότωσε τον αγρότη”. 

Επομένως, οι πιθανότητες να επιβιώσει στα χέρια του είναι ελάχιστες επομένως…

Ταχύτητα Τάκης Λεμονής: 8/10