Αρχικά θέλω να σου ‘μαι ειλικρινής. Τον Νίκο Παππά μέχρι πρότινος δεν τον είχα και σε καμία ιδιαίτερη εκτίμηση. Βλέπεις, όσο κι αν μου άρεσε το αλήτικο στυλ του στο γήπεδο, οι διεισδύσεις του και το ‘κρύο αίμα’ που είχε, και και και, έναν ‘ψιλοκολλημένο’ γαύρο (εμένα) σπάνια θα τον ακούσεις να πει καλό λόγο για αντίπαλο. Ειδικά δε, όταν αυτός τυγχάνει να είναι και ο αγαπημένος της αντίπαλης κερκίδας.
 
Ωστόσο, όταν βγήκε στη δημοσιότητα ότι αυτός ο τύπος έφτιαξε γήπεδο στις φυλακές Κορυδαλλού με όλα τα έξοδα δικά του, όπως και το ότι πήρε θέση στην υπόθεση της Ηριάννας, πήρα αρκετά πράματα που του ‘χα σούρει πίσω. Άνθρωποι είμαστε και λάθη κάνουμε φίλε. Και μπράβο σου και μαγκιά σου ρε Παππά!

Στο θέμα μας τώρα. Επειδή τις τελευταίες ημέρες πολλά έχουν ακουστεί για τις περίεργες αντιδράσεις του κατά δημοσιογράφων και προπονητών, είπαμε κάπως να τα ζυγίσουμε λίγο.
 
Σίγουρα όμως ο Νίκος δεν είναι ο αθλητής που έχεις συνηθίσει…
 

Τα έβαλε με προπονητές
 
Ακόμα και ερασιτεχνικά να ‘χεις ασχοληθεί με τα ομαδικά αθλήματα (ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ κλπ), γνωρίζεις το ότι το να βλέπεις ένα παιχνίδι απ’ τον πάγκο ή ακόμα χειρότερα απ’ την εξέδρα είναι τεράστιο ζόρι. Σου διαλύει τη ψυχολογία. Σε ξενερώνει ρε παιδάκι μου. Άλλοι κρατούν το ντέρτι βαθιά μέσα τους να τους τυραννάει και άλλοι λίγο πιο οξύθυμοι (όπως καλή ώρα ο Παππάς), δεν αντέχουν και τη λένε στα ίσια στους προπονητές. Καλά μέχρι εδώ. Από την στιγμή ωστόσο, που είπε ό,τι είπε στον Σκουρτόπουλο (και ειδικά όταν το κάνει δημόσια) για την μη-κλήση του στην Εθνική, το θέμα είναι μόνο δικό του και του κόουτς του. Δεν γίνεται να τον βαφτίζεις ‘κωλόπαιδο’, ‘παρτάλι’ και τα σχετικά κάθε λίγο και λιγάκι, επειδή είναι ιδιόρρυθμος χαρακτήρας με τους προπονητές του. Αυτό θα το κρίνουν οι εκάστοτε προπονητές του. Οφείλεις να τον κρίνεις παικτικά και όχι σαν χαρακτήρα. Όμως από τη στιγμή που παίρνεις την ευθύνη να κρίνεις και τον χαρακτήρα του, είναι λογικό ο αθλητής να αντιδράσει. Θα ξεσπάσει και σε σένα. Δηλαδή τι περίμενες; Να λες ό,τι λες και ο ίδιος να κάθεται να το βουλώνει και να λέει κλισεδιές του τύπου “χαιρόμαστε για τη νίκη” ή “κοιτάμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά”;
 
Τα έβαλε με δημοσιογράφους
 
Ξέρεις τώρα, όταν ακούς από αρκετούς αθλητικογράφους να σε ξεγράφουν απ’ το μπασκετικό στερέωμα και να σε χαρακτηρίζουν ως τελειωμένο, λογικό είναι να τα ‘πάρεις’ κι εσύ κάποια στιγμή. Ακόμα κι αν ο τρόπος σου είναι υπερβολικός. Οκέι, ο Παππάς το παράκανε. Οκέι, το ξανάπαμε, ο Παππάς είναι νευρικός και συχνά λέει κουβέντες που μπορεί και ο ίδιος να μην τις εννοεί στην τελική. Αλλά εσύ σαν ΕΣΗΕΑ και ΠΣΑΤ δεν θα ‘πρεπε πρώτα να ρωτήσεις στα ίσια τον Παππά και τον κάθε Παππά ποιο σχόλιο τον εξόργισε και να ρίξεις το μπαλάκι και σε κάποιους δημ/φους που έχουν μάθει να ‘τελειώνουν’ καριέρες και να πηγαίνουν το θάψιμο σ’ άλλο αντιδημοσιογραφικό λέβελ;
 
Βέβαια, για να τα λέμε όλα και το να δείχνεις ρε συ Παππά τα ‘τέτοια’ σου σε δημοσιογράφους είναι τραγικό και fail. Και επιπλέον να βάζεις όλους τους δημοσιογράφους σ’ ένα τσουβάλι. Δεν είναι όλοι ΑΡΔάκια. Όταν λες κάτι, καλύτερα να γίνεσαι πιο συγκεκριμένος. Χάνεις το δίκιο σου έτσι.
 
 
Η προσωπική του ζωή όμως, του ανήκει…
 
Για την εξωγηπεδική ζωή του έχουν γραφτεί τα πάντα! Κανονικά όμως, τους σοβαρούς αθλητικογραφιάδες δεν θα έπρεπε να τους ένοιαζαν καθόλου αυτά. Όλα αυτά τα ξενύχτια, τα ποτά και οι ιστορίες, είναι δικό του θέμα και του προπονητή του (άντε και των κουτσομπολίστικων φυλλάδων). Όσο εσύ επεμβαίνεις στη ζωή του εκτός παρκέ, δεν είναι παράλογο να έχεις απέναντί σου αυτόν τον ‘εξαγριωμένο’ αθλητή που με την πρώτη ευκαιρία θα κάνει δηλώσεις εναντίον σου.
 
Κλείνοντας, ο Παππάς καλό θα είναι να ζητήσει συγγνώμη.
 
Εμείς ωστόσο πότε θα ζητήσουμε συγγνώμη απ’ αυτούς τους αθλητές που τους κράζουμε συχνά πυκνά λες και βρισκόμαστε σε μεσημεριανό πάνελ; Πού παραμερίζουμε την αξία τους, το ταλέντο τους και για μερικά κλικς παραπάνω ασχολούμαστε καθαρά και μόνο με την προσωπική τους ζωή;
 
Τι ανέβασαν στο ίνσταγκραμ. Με ποια κοπέλα βρίσκονται. Τι αμάξι οδηγάνε. Ποιον έκαναν follow και ποιον unfollow. Κάπου έλεος δηλαδή. 

Α, και που ‘σαι. Με την ίδια λογική που λες “αν ο Παππάς με τις δηλώσεις του εξαγριώσει την κερκίδα και η κερκίδα την πέσει στους δημ/φους;“. Με την ίδια ακριβώς λογική, θα γυρίσει να σου πει ο Παππάς “Ναι ρε φίλε, αλλά κι εγώ ξέρεις τι έχω να ακούσω αν η κερκίδα διαβάσει ότι κάνω άστατη ζωή;
 
Φταίει και αυτός. Αλλά έχουμε βάλει κι εμείς το χεράκι μας.