Ρε συ, όσο κι αν σου ακουστεί βαρύ στ’ αυτιά σου το σημερινό… ο Ντίρκαρος πάτησε τα 39!

Ωστόσο, η παικτούρα δεν νιώθει καθόλου το πέρασμα του χρόνου πάνω της, γι’ αυτό και θα συνεχίσει και του χρόνου να μοιράζει πόνο στα αντίπαλα διχτάκια. Ναι βρε, ακόμα και λίγο πριν τα δεύτερα άντα…

Το λοιπόν. Μιλάμε, ουσιαστικά, για έναν απ’ τους κορυφαίους Ευρωπαίους μπασκεμπολίστες που έχουν δει τα ματάκια μας. Έναν τύπο που ξέρει ‘κιλά’ μπάσκετ, όμως το κυριότερο: παραμένει συμπαθητικός, δεν το καβάλησε ΠΟΤΕ και ανάγκάζει τους αντίπαλους φιλάθλους να τον χειροκροτούν ακόμα κι αν βασανίζει την ομάδα τους.

Σήμερα, λοιπόν, αυτός ο αγαπημένος μας Γερμανός σβήνει κεράκια κι εμείς είπαμε να του ευχηθούμε μέσα από 10 GIFs που ξεφτιλίζει κόσμο και κοσμάκη.

Εσύ ωστόσο ξέρεις γιατί τον βάλαμε μες στην καρδιά μας;

1. Επειδή μπορεί να παίξει σ’ όλες τις θέσεις. Ναι είναι 4αρι, αλλά τι πάει να πει αυτό; Η τυπάρα κατεβάζει με άνεση μπάλα, έχει σουτάρα και ντριπλάρει για πλάκα.

2. Για όλα τα αψυχολόγητα και ξερά του σουτ στο τέλος του χρόνου.

3. Επειδή το πρωτάθλημα που πήρε το ’11 με τους Dallas ήταν ένα απ’ τα πιο μάγκικα στην ιστορία του NBA.

4. Επειδή είναι τεράστιος χαβαλές.

5. Επειδή είναι ο πρώτος παίκτης που κατάφερε να έχει 30,000 πόντους 10.000 ριμπάουντ 1.000 κοψίματα 1.000 κλεψίματα και 1.700 τρίποντα. Όμιτζί!

6. Eπειδή μετά τον Σούμι και τον Ρεχάγκελ ακολουθεί αυτός.

7. Επειδή το 2001 ίδρυσε το Dirk Nowitzki Foundation που σκοπό έχει να παρέχει παιδεία και υγεία σε παιδιά όλου του κόσμου.

8. Eπειδή απ’ το ’98 παραμένει στην ίδια ομάδα (είμαστε ρομαντικοί, τι να κάνουμε;)…

9. … κι ας -σχεδόν- σαραντάρισε.

10. Κι επειδή ξενυχτάμε μόνο και μόνο για να χαζέψουμε fadeaway του.

Να τα χιλιάσεις Ντίρκαρε! heart