10:00 “Τουκ τουκ τουκ”, ο Πάμπλο, ένας βαρυποινίτης από το Ροσάριο, καρφώνει μια αφίσα του Ρονάλντο στον τοίχο του.

10:30 Ο Λιονέλ ξυπνάει από τον θόρυβο και λέει κάτι για την μανούλα του συγκρατούμενού του. Ο Πορτογάλος βαρυποινίτης, με ύψος 2,13, βάρος 150 κιλά και με τατουάζ συμμοριών μέχρι και στα δόντια, τον “κόβει” από πάνω μέχρι κάτω κι έπειτα… Σιωπή.

11:00 Πηγαίνει για πρωινό με τους υπόλοιπους κρατούμενους, ενώ ζητάει από την μαγείρισσα τοστ με μαύρο ψωμί, γαλοπούλα με 0% λιπαρά και μισή φέτα άπαχου τσένταρ. Ωστόσο, καταλήγει με μια κουταλιά ζάχαρη και μια βρεγμένη φέτα ψωμιού.

11:15 Ο Πάμπλο τον αγριοκοιτάζει και του ψιθυρίζει “Κοντέ, το θες αυτό το λαχταριστό ξεροκόμματο;“. Ο Λιονέλ κατουράει ελαφριά το παντελόνι του και του το δίνει.


12:00 Φοράει τα -μούφα- παπούτσια Adidos, δυο βαριές αλυσίδες στα πόδια κι ετοιμάζεται για προαυλισμό. Ακολουθεί δύσκολη προπόνηση, καθώς το βράδυ έχει τελικό Φυλακές Ροσάριο – Φυλακές Αυλώνα. Η ομάδα του Λιονέλ είναι το φαβορί και ο ίδιος ξέρει να διαχειρίζεται τελικούς.

12:30 Ένα τάκλιν στην καρωτίδα τον ακινητοποιεί και ο ίδιος διαμαρτύρεται φωνάζοντας για φάουλ. “Σήκω πάνω“, του φωνάζει ο θανατοποινίτης διαιτητής από τα δυτικά προάστεια του Μπουένος Άιρες. Στην επόμενη διαμαρτυρία θα φας κάρτα.

13:00 Έχει φορέσει ένα αμάνικο για να τους ψαρώσει με τα καινούρια του τατουάζ, ενώ ταυτόχρονα επιδεικνύει με καμάρι το μούσι του. “Τι είναι αυτό ρε κοντέ στο μπράτσο σου; Η Τίνκερμπελ;“, χασκογελάει καταβροχθίζοντας ένα ολόκληρο κοτόπουλο ο Πάμπλο.

14:00 Δεν πεινάει για μεσημεριανό και κατευθύνεται στο επισκεπτήριο. Περιμένει τον πατέρα του για να του δώσει κάποιες εξηγήσεις.

14:30

– Τι κάνεις; Πώς τα περνάς στο νέο σου σπίτι; Άκουσε να δεις τι μπίζνα βρήκα.
Δεν θα μου ζητήσεις συγγνώμη;
– Μου τηλεφώνησε ο Αμπράμοβιτς για να παίξεις στην Τσέλσι, όταν αποφυλακιστείς. 100.000$ την μέρα, μας πρότεινε. Και χωρίς να μπλέξουμε εφορίες στην μέση. Όλα μαύρα.
–  Πάλι τα ίδια ρε γαμ@#$%#@!

15:30 Προσπαθεί να χαλαρώσει στο κελί του, λίγες ώρες πριν τον μεγάλο τελικό. Ανεβάζει (κρυφά) φωτό τα παπούτσια του στο Instagram και μέσα σε 2 λεπτά έχει 1.500.000 καρδούλες. Το πρώτο σχόλιο είναι του Πέπε. Διαγράφεται.

17:00 Τριανταρίζει σε λίγους μήνες και η περιουσία του δεν αγγίζει ούτε τα 300.000.000$. “Γαμημένο αργεντίνικο κράτος“, συλλογίζεται, “Κλείνετε στην φυλακή τον λαουτζίκο για φοροδιαφυγή, επειδή έχασε ένα πέναλτι.

18:00 Τρώει φακές χωρίς ψωμί για δεκατιανό κι ετοιμάζεται για το βραδινό ματς. Ανοίγει την εφημερίδα των κρατουμένων και βλέπει πρωτοσέλιδο “Φέτφα και Νίνη, γλυκοκοιτάζει για Αντι-Μέσσι ο Ενρίκε“. Βάζει τα κλάματα και λυγίζει στους ώμους του Πάμπλο. “Μυξιάρικο, χάσου από πάνω μου” του λέει, “Και κοίταξε να πάρουμε την κούπα το βράδυ, γιατί αλλιώς θα σoυ ξεριζώσω την καρδιά.”

19:00 Φοβισμένος ξεκινάει το ζέσταμα. Αλλάζει κάποιες πάσες μ’ έναν Κολομβιανό πρώην έμπορο ναρκωτικών κι έναν Κουβανέζο έμπορο όπλων.

19:30 Σφυράει ο διαιτητής και ήδη το trash talking έχει ξεκινήσει.

19:45 Σωριάζεται από μια γροθιά, αλλά δεν πτοείται.

19:50 Κλωτσιά στον κρόταφο.

20:00 Δαγκωματιά από Ελληνοουρουγουανό.

20:30 Τέλος ημιχρόνου με τον Λιονέλ να μην πατάει καλά στα πόδια του.

21:30 Το παιχνίδι πηγαίνει στην παράταση με 0-0. 

22:00 Τελειώνει και η παράταση και μετράει τέσσερις κλωτσιές στο πρόσωπο, τρεις στο καλάμι και μία στα γεννητικά όργανα.

22:15 Οι Φυλακές Αυλώνα κερδίζουν την ελευθερία τους, καθώς ο αρχηγός Μέσι έχασε το τελευταίο και κρίσιμο πέναλτι.

22:30 Ο Πάμπλο του κοκκινίζει το σβέρκο με μία μεγαλοπρεπή φάπα για το χαμένο πέναλτι.

23:00 Απογοητευμένος, αφού έχασε άλλο έναν τελικό ζητάει από τους δεσμοφύλακες να φύγει από την ομάδα και να κλειστεί στην απομόνωση.

23:30 Ηττημένος και κουρασμένος πέφτει στο κρεβάτι του και ανεβάζει φωτό του στο Instagram να κλαίει. “Το ‘χει κάνει και ο Ρονάλντο και πήγε καλά”, σκέφτεται… 2.000.000 καρδούλες σ’ ένα λεπτό δεν τις λες και λίγες.

00:00 Κοιμάται στην αγκαλιά του Μορφέα.

00:30 “Χρατς χρατς χρατς”, ο Λιονέλ πετάγεται στον ύπνο του. Είναι το μαχαίρι του Πάμπλο που σκίζει την αφίσα του Ρονάλντο για να βάλει του Πέπε.

00:45 Δεν αντέχει άλλο και πληρώνει το αντίτιμο των 52$ και βγαίνει από την φυλακή.

00:50 Αποφυλακίζεται…