Λίγοι είναι αυτοί πλέον που ακούν “Αντετοκούνμπο” και δε γνωρίζουν περί τίνος πρόκεται. Η ιστορία του Γιάννη, του Θανάση και όλης της οικογένειας έχει εξελιχθεί σε ένα από τα πιο αγαπημένα (και πολυπαιγμένα) “success stories” της Ελλάδας τα τελευταία χρόνια.

Ακούγεται ακόμα σαν παραμύθι. Οι περισσότεροι μαγεύονται και συγκινούνται από αυτό γιατί έχει μια θεαματικά καλή εξέλιξη. Αυτό που όμως έχει καθιερώσει την αγάπη και την καθολική συμπάθεια του κόσμου στο πρόσωπο των αδερφών Αντετοκούνμπο, είναι η αλήθεια που κουβαλούν. Όλα συνέβησαν πολύ γρήγορα – χρήματα, φήμη, καθιέρωση, δημοσιότητα – και όμως, κάθε φορά που τους βλέπεις θαρρείς πώς είναι οι ίδιοι τύποι με τους οποίους μπορείς να παίξεις ένα μονάκι στο πιο άθλιο συνοικιακό ανοιχτό.

Και ξέρεις τι; Αυτοί ακριβώς είναι.

Στο τελευταίο Antetokounbros Streetball event που έγινε στα ανοιχτά γήπεδα της Γκράβας, παρά το “επαγγελματικό” της διοργάνωσης, ένιωθε κανείς αυτή την αυθεντικότητα των παιδιών που ήρθαν να παίξουν με τους φίλους τους, για τους φίλους τους. Το πιο θεαματικό κομμάτι του event δεν ήταν ούτε το κάρφωμα του βετεράνου Παπαλουκά, ούτε ο πιο cool Λετονός που έχεις δει στην ζωή σου, ούτε τα ζογκλερικά των “Αντέτο”.

Η μαγεία ήταν στο κοινό που κατέκλυσε τον χώρο. Άνθρωποι όλων των ηλικιών, των χρωμάτων, των οπαδικών προτιμήσεων και των γλωσσών, δίπλα δίπλα, να χαζεύουν με ενθουσιασμό 5χρονου παιδιού αυτό που συμβαίνει. Κοινός παρονομαστής, η ταύτιση με την αλήθεια του Γιάννη και του Θανάση. Όλοι τους ήταν για δύο-τρεις ώρες ένας Αντετοκούνμπο.

Μετά το τέλος του event, οι πρωταγωνιστές βγήκαν να χαιρετίσουν από κοντά όλους (!) τους θεατές και φυσικά ακολούθησαν σκηνές λαϊκού προσκυνήματος. Αν εξαιρέσει κανείς τον “θρύλο” Θοδωρή Παπαλουκά, κανείς δε μπορεί να εξηγήσει τον πανζουρλισμό και την αγάπη για δύο παιδιά που ακόμα “ αντικειμενικά δεν έχουν καταφέρει κάτι στην καριέρα τους”.

Κι όμως. Αυτά τα παιδιά κατάφεραν να συγκεντρώσουν έστω για λίγες ώρες το πιο όμορφο και ζεστό κοινό που έχεις δει ποτέ. Και να του “περάσουν” αυτή την αυθεντική αγάπη. Είναι ήδη πρωταθλητές.