Για τον Δημήτρη Κυρσανίδη (aka DK) δεν χρειάζεται να πούμε πολλά, έτσι; 

Ο ριψοκίνδυνος αθλητής του Free Running, που αν τον αμολήσεις σε ένα οποιοδήποτε μέρος θα σε κάνει να εκτιμήσεις την απλότητα και την ασφάλεια του απλού βαδίσματος, έχει δώσει ήδη τα διαπιστευτήριά του σε όλους τους λάτρεις του αθλήματος. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι έχει καταφέρει να αναδειχθεί για δύο σερί χρονιές νικητής του διαγωνισμού Red Bull Art of Motion (2014 & 2015), γεγονός αρκετό για να του αποδώσουμε το ρισπέκτ και την εκτίμησή μας. 

Πριν από μερικές ώρες, λοιπόν, η σελίδα της Red Bull ανέβασε ένα ολόφρεσκο βιντεάκι με νέες περιπέτειες του DK, οι οποίες καταφέρνουν και “παντρεύουν” με τον καλύτερο τρόπο τη δύναμη της κίνησης με την αντίστοιχη της μνήμης. 

Η Σπιναλόγκα, το μαρτυρικό Νησί που κατά το πρώτο ήμισυ του προηγούμενου αιώνα φιλοξένησε χιλιάδες ανθρώπους που έπασχαν από τη νόσο Χάνσεν, αποτέλεσε πεδίον δόξης λαμπρό για τον DK, ο οποίος έδωσε ζωή με τις φιγούρες του σε έναν τόπο που έχει συνδυαστεί με το θάνατο και την ανθρώπινη δυστυχία.

Κι αυτό, ως ένας ελάχιστος φόρος τιμής για όλες εκείνες τις ψυχές που εγκλωβίστηκαν σε ένα σώμα-φυλακή που δυστυχώς τα μέσα της εποχής τους δεν τους έδιναν τη δυνατότητα να αποδράσουν…