Η ισλαμοφοβία δεν είναι ένα φαινόμενο που μόλις εμφανίστηκε στη Γηραιά Ήπειρο. Προϋπήρχε, σιγοέκαιγε και με το ξέσπασμα της σύγχρονης προσφυγικής κρίσης, φαίνεται πως αναζωπυρώνεται σε κάθε γωνιά της Ευρώπης. 

Μόνο στο Λονδίνο, η αύξηση των κρουσμάτων βίας που αποδίδονται σε ισλαμοφοβικά κίνητρα, αυξήθηκε το 2015 κατά 70%, με την πλειοψηφία των χτυπημάτων αυτών να έχει στόχο γυναίκες που έχουν καλυμμένο το κεφάλι. 

Απέναντι σε αυτήν την πραγματικότητα έδρασε η Ruqsana Begum, παγκόσμια πρωταθλήτρια του kick boxing και αρχηγός της εθνικής ομάδας της Βρετανίας στο Muay Thai. Πώς;

Δημιουργώντας ένα γυμναστήριο αποκλειστικά για μουσουλμάνες γυναίκες στο οποίο παραδίδονται μαθήματα μποξ. Με αυτόν τον τρόπο, θέλησε να βοηθήσει με τρόπο διττό τις γυναίκες που προέρχονται από το μουσουλμανικό κόσμο: Αφενός μεν βελτιώνοντας τη φυσική τους κατάσταση, αφετέρου δε παρέχοντάς τους τη δυνατότητα να μπορούν να αντιμετωπίσουν ενδεχόμενη ρατσιστική επίθεση. 

Στο φωτογραφικό υλικό του Jade Jackman για λογαριασμό του Dazeddigital, αποτυπώνεται με τρόπο χαρακτηριστικό το ιδιαίτερο “πάντρεμα” του χιτζάμπ με τα γάντια του μποξ…

[gallery-244]