Αν είσαι συχνός αναγνώστης του Provocateur θα έχεις καταλάβει ότι γενικά ένα θέμα με τις τρίχες το έχουμε. Άλλοι με τις τρίχες στο κεφάλι τους και κάποιοι άλλοι με τις τρίχες στο υπόλοιπο σώμα τους. Σήμερα, λοιπόν, είναι η μέρα που θα βγάλουμε το άχτι μας.

Συγκεντρώσαμε μερικά από τα πιο αποτυχημένα κουρέματα διάσημων (ή και όχι) ποδοσφαιριστών, όπως μας τα παρουσίασαν εκείνοι που τα κυκλοφορούν. Αν εξαιρέσουμε τον αδερφό μας τον Ζερβίνιο (ή Ζερβινιό που λέει κι ο Σπυρόπουλος), όλοι οι υπόλοιποι έχουν αξιοζήλευτη ποσότητα τρίχας στο κεφάλι τους. Αλλά όχι και ποιότητας.

Εδώ το ζητούμενο είναι το γούστο. Ή για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, η ανυπαρξία γούστου που έκανε τα ματάκια μας να πονάνε από τις αξιοπρόσεκτες επιλογές των ποδοσφαιριστών που θα δεις παρακάτω. Ας τους αποθεώσουμε όπως τους αξίζει…

1. Marouane Fellaini

Φήμες λένε ότι ο ποδοσφαιριστής της United δεν πηγαίνει σε κομμωτήριο αλλά σε κηπουρό. Το πιο αστείο με τον Fellaini είναι ότι αυτό το στυλ τον κολακεύει περισσότερο, αφού αν τον δεις με κοντό μαλλί είναι ακόμη πιο άσχημος κι έχει κι ΕΝΑ φρύδι. Όπως εξομολογήθηκε η θεία του αποκλειστικά στο Provocateur: “Ο Marouane αρνείται να κουρευτεί μετά τα όσα συνέβησαν την τελευταία φορά. Ο κομμωτής παίρνοντας την ψαλίδα, ανακάλυψε μέσα στα μαλλιά του δύο αράχνες, έναν θυληκό βάτραχο και την κυρία Μίρκα που έφτιαχνε μαλλί της γριάς στο πάρκο έξω από το σπίτι μας και αγνοείται από το 2002. Από τότε το παιδί έχει σοκαριστεί”.
Βαθμός ομοιότητας με Περουβιανό Λάμα: 8

2. Taribo West

Ο Θείος Taribo (μεγάλο μανατζερικό πουλέν για τους παλαιομανατζαραίους) είναι μία από τις πιο χαρακτηριστικές μουντιαλικές φιγούρες. Οι φήμες που λένε ότι γεννήθηκε 32 ετών και άρχισε να παίζει ποδόσφαιρο στα 44 του ελέγχονται ως κακεντρεχείς. Εκείνες όμως που δεν έχουν διαψευστεί ποτέ, είναι οι φήμες που αναφέρουν πως αυτά που είχε ο Taribo West στα μαλλιά του δεν ήταν κοτσίδια αλλά εκείνα τα “χταπόδια” που έδεναν οι πατεράδες μας το πορτμπαγκάζ που δεν έκλεινε επειδή είχε σφηνωθεί μέσα το ποδήλατο. ΤΙ ΜΑΣ ΚΡΥΒΟΥΝ;
Βαθμός ομοιότητας με ραδιενεργό χταπόδι: 9

3. Carlos Valderrama

Καταλαβαίνεις πως όταν μιλάμε για άθλια μαλλιά, εννοούμε τον μπαμπά Valderrama και τους γιους του. Ο άλλοτε αρχηγός της Εθνικής Κολομβίας διέθετε την απαιτούμενη αλητεία για να μπορεί να χαρακτηρίζεται “Λατινοαμερικανός κεντρικός χαφ“. Η αφάνα του δεν έμοιαζε με κανενός άλλου αφού συνδυαζόταν με χρυσό κρίκο στο αυτί, μουστάκι και χαϊμαλιά στο λαιμό. Σύμφωνα με πληροφορίες της NASA, η αφάνα του Valderrama και το Σινικό Τείχος είναι τα μόνα ανθρώπινα δημιουργήματα που φαίνονται με γυμνό μάτι από το διάστημα. Αν και για το Σινικό Τοίχος δεν είναι πολύ σίγουροι στην Ουάσινγκτον.
Βαθμός ομοιότητας με την Ελένη Φουρέιρα: 8
Βαθμός ομοιότητας με την Ελένη Φουρέιρα άλουστη: 9

4. Gervinho

O Gervinho είναι ο δικός μας άνθρωπος. Είναι αυτός για τον οποίο μπορούμε να περηφανευτούμε ότι βρήκαμε κάποιον με λιγότερα μαλλιά από εμάς. Ο Gervinho είναι σαν τον Klaus Meine σε ποδοσφαιριστή. Οι δύο μοναδικές αυτές περιπτώσεις δημιούργησαν τον όρο “Καραφλομαλλιάς”. Οι πληροφορίες μας (τις μεταφέρουμε με κάθε επιφύλαξη) για τον Ιβοριανό επιθετικό δεν είναι ξεκάθαρες, ωστόσο όπως μάθαμε από το περιβάλλον του παίκτη, ο ίδιος όντας υπερβολικά θρήσκος θέλησε να αναπαραστήσει στο κεφάλι του το θαύμα του Μωυσή που χώρισε την θάλασσα στα δύο. Και τα κατάφερε καλά. 
Βαθμός ομοιότητας με σφουγγαρίστρα (χωρίς κοντάρι): 9

5. Giovanni Simeone

Ο γιος του προπονητή της Ατλέτικο δεν είναι πολύ καλά στα μυαλά του όπως εύκολα μπορούμε να αντιληφθούμε. Ύστερα από έκτακτο διεθνές συνέδριο κομμωτικής, το κούρεμά του ονομάστηκε “Αυτό-που-κάνεις-όταν-χάνεις-το-πιο-άχαστο-στοίχημα-έβερ”, ενώ εντύπωση προκάλεσε στο ίδιο συνέδριο η δήλωση ενός εκ των διοργανωτών ότι “εξαιτίας του μικρού Simeone αυτοκτόνησαν χιλιάδες κομμωτές ανά τον κόσμο“. Ο νεαρός παίκτης της Μπάνφιλντ είχε τονίσει σε παλαιότερη συνέντευξη ότι είναι θαυμαστής του Κιμ Γιονγκ Ουν και γι’ αυτό έκανε το ίδιο κούρεμα με τον μεγάλο ηγέτη, αλλά στο ανάποδο.
Βαθμός ομοιότητας με περιοχή από όπου πέρασε λάβα ηφαιστείου και πήρε μόνο τα χοντρά: 10

6. Abel Xavier

O πρώην μπακ της Λίβερπουλ, σαφώς επηρεασμένος από το look του Πρόδρομου Καθινιώτη, έπεσε μικρός στη χύτρα με το οξυζενέ που έφτιαχνε ο μάγος του χωριού του στην Πορτογαλία. Στην χώρα του φημολογείται πως η μητέρα του είχε παράνομη σχέση με τον Ντένις Ρόντμαν, ενώ οι κακές γλώσσες υποστηρίζουν πως αυτός είναι ο βιολογικός του πατέρας. Ο Xavier ενώ θα μπορούσε να έχει εξασφαλισμένη θέση πορνοστάρ, επέλεξε την τέχνη, θυσιάζοντας το ίδιο του το κεφάλι. Η Σουηδική Ακαδημία πρόσφατα δημοσιοποίησε την πρόθεση της για καθιέρωση του Νόμπελ Κομμωτικής και ο κομμωτής του έχει ήδη το βραβείο στο τσεπάκι του.
Βαθμός ομοιότητας με τον (αγουροξυπνημένο) Λευκό Αλαζονικό Παπαγάλο του Βορείου Αμαζονίου: 10

7. Rigobert Song

Ο θετός αδερφός του Abel Xavier (κι όμως δεν είναι ο ίδιος), φόρεσε επίσης την φανέλα της Λίβερπουλ περιπλέκοντας κι άλλο την κατάσταση και κάνοντας τους οπαδούς των Κόκκινων να αναρωτιούνται μήπως η κλωνοποίηση άρχισε και στους ανθρώπους. Από το σόι της μάνας του ο Rigobert Song έχει καταγωγή αρχαιοελληνική καθώς πρόκειται για μακρινό συγγενή της Μέδουσας, κάτι που αποδεικνύεται κοιτάζοντας την παραπάνω φωτογραφία για ώρα. Αν το κάνεις θα έχεις ατυχία για 77 χρόνια και για να σπάσει η κατάρα θα πρέπει να δείξεις αυτό το άρθρο σε 77 φίλους σου.
Βαθμός ομοιότητας με τον Snoop Dogg με βαμένα μούσια και μαλλιά: 10′

ΥΓ: Το ξέρουμε ότι έχουμε ξεχάσει πολλούς. Γι’ αυτό κοίτα να μας τους υποδείξεις στα σχόλια.