Η Κυριακή είναι για τους χριστιανούς η μέρα του Θεού. Για τις μανάδες, Κυριακή είναι η μέρα της φασίνας με την ηλεκτρική που σε ξυπνάει στις 8 το πρωί. Για τους ποδοσφαιρόφιλους της Αγγλίας (και όχι μόνο), είναι ημέρα γιορτής, χαράς, μπύρας και ωραίας μπάλας! 

Δύσκολα κάποιος μπορεί να μην πιστεύει πως το Αγγλικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου είναι μακράν το κορυφαίο εθνικό πρωτάθλημα της γης. Γι’ αυτό ευθύνονται πολλοί παράγοντες, όπως τα γήπεδα, οι παίκτες και οι οπαδοί. Με αυτούς τους τελευταίους θα ασχοληθούμε εμείς.

Η διαφορά των Βρετανών οπαδών συγκριτικά με όλους τους υπόλοιπους είναι η αίσθηση του χιούμορ. Οι τύποι δεν διστάζουν ούτε να τρολάρουν τον εαυτό τους αν το θεωρούν απαραίτητο, πράγμα που βγάζει πάρα πολύ γέλιο σε όλους εμάς τους απλούς παρατηρητές.

Αυτά λοιπόν είναι τα 10 πιο αστεία συνθήματα των Αγγλικών γηπέδων.

1. Liverpool – Tottenham
Η ομάδα της Tottenham χάνει με 4-0 και δεν μπορεί να περάσει ούτε το κέντρο. Ξαφνικά όλη κερκίδα φωνάζει ρυθμικά “Ας υποκριθούμε ότι βάλαμε γκολ… Γκοοοοοολ!!!“. 

2. Mancester City – West Ham 
Οι Hammers έχουν φάει 6 μπαλάκια στο κεφάλι και τραγουδούν: “Χάνουμε κάθε εβδομάδα/ δεν είστε τίποτα σπουδαίο/ χάνουμε κάθε εβδομάδα“. Δίπλα ακριβώς οι οπαδοί της Shitty (σόρι Μανιάτη) χειροκροτούν γελώντας.
 
 

3. Manchester United – Liverpool 
Η United κερδίζει σχετικά εύκολα την μισητή Liverpool και οι οπαδοί δεν ξέρουν με τι να ασχοληθούν. Οπότε την μπαίνουν στον εύκολο (λόγω οδοντοστοιχίας) στόχο, Luis Suarez και τραγουδούν “Τα δόντια σου είναι οφσάιντ/ Luis Suarez/ Τα δόντια σου είναι οφσάιντ“.

https://www.youtube.com/watch?v=oQLHQyvPaMI
 
4. Chelsea 
Η ομάδα του Αμπράμοβιτς δίνει 8 εκατομμύρια ευρώ στη Μαρσέιγ για να φέρει τον Cezar Azpilicueta στο Λονδίνο και οι ενθουσιασμένοι οπαδοί που δεν μπορούν να προφέρουν το όνομά του, του αφιερώνουν το επικό: “Θα σε λέμε Dave/ Θα σε λέμε Dave/ Azpilicueta/ Απλά θα σε λέμε Dave“.
 

 

5. Burton 
Ένα αρκετά διαδεδομένο σύνθημα τον Αγγλικών γηπέδων είναι αυτό που τραγουδούν εδώ οι οπαδοί της Burton. Σε όλα τα γήπεδα οι αστυνομικοί χλευάζονται για τα αστεία καπέλα τους με το εξής τραγουδάκι: “Εμείς πληρώνουμε για τα καπέλα σας/ Τι σπατάλη φόρων/ Εμείς πληρώνουμε για τα καπέλα σας“. Οι αστυνομικοί τους βιντεοσκοπούν χαμογελώντας. Άλλος κόσμος…

https://www.youtube.com/watch?v=80PWPLPXbv4
 

6. Leicester – Nottingham Forest 
Οι οπαδοί των άλλοτε πρωταθλητών Ευρώπης δεν μπορούν να αντέξουν την τεσσάρα από την Λέστερ και κοροϊδεύουν τους αντιπάλους τους. Σκέτη ποίηση: “Βάλατε μόνο 4/ Πόσο σκατά μπορεί να είστε/ Βάλατε μόνο 4“.

 
7. Manchester City
Οι οπαδοί της μικρής ομάδας του Μάντσεστερ, έχουν αμφιβολίες για τις επιλογές του ιδιοκτήτη Sheikh Mansour και δεν διστάζουν να το δείξουν. “Ο Sheikh Mansour πήγε στην Ισπανία με μία Lamborghini/ μας έφερε έναν προπονητή, τον Manuel Pellegrini“.
 

8. FC United of Manchester
Η ομάδα που δημιουργήθηκε από δυσαρεστημένους οπαδούς της Manchester United και παίζει στις χαμηλότερες κατηγορίες, διαθέτει έμπνευση και λίμπιντο στην κερκίδα. Απευθυνόμενοι σε οποιονδήποτε, τραγουδούν: “Η αδερφή σας είναι η μαμά σας/ ο αδερφός σας είναι ο μπαμπάς σας/ όλοι πηδάτε ο ένας τον άλλον“.

 

 

9. Αγγλία – Σουηδία 
Οι Σουηδοί γλεντάνε τους Αγγλάρες μέσα στο σπιτάκι τους, συγκρίνοντας τις γυναίκες τους, με αυτές των Βρετανών. “Πηγαίνετε σπίτι/ Στις άσχημες γυναίκες σας“. Και να πεις ότι έχουν άδικο;

 

10. Crystal Palace – West Ham
Οι γνωστοί για την αυτογνωσία τους οπαδοί της West Ham, κερδίζουν εκτός έδρας (κάτι πραγματικά σπάνιο για την ομάδα τους) και δεν ξέρουν πώς να το διαχειριστούν! “Κερδίζουμε εκτός έδρας/ Πόσο σκατά μπορεί να είστε/ Κερδίζουμε εκτός έδρας“.

 

Φυσικά και έχουμε ξεχάσει πολλά. Αλλά για κάτι τέτοια έχουμε τους καταπληκτικούς αναγνώστες μας. Για να μας τα στείλουν στα σχόλια!