Όταν πέσαμε πάνω στη δουλειά του ελβετού καλλιτέχνη, David Diehl, δύο πράγματα μας εντυπωσίασαν: Πρώτον, το καταπληκτικό κολάζ του για την Αθήνα (το οποίο κατ’ αποκλειστικότητα σας παρουσιάσαμε την εβδομάδα που μας πέρασε) και δεύτερον, το ποδοσφαιρόφιλο πρότζεκτ του με το οποίο αγιοποιεί διάφορους αστέρες των γηπέδων (εν ενεργεία και παλαιμάχους).

Με ένα φωτοστέφανο πάνω από το κεφάλι και με ένα γαλήνιο βλέμμα που σαγηνεύει, ο φίλος μας ο David μας προσφέρει κάτι σαν κι αυτό…

Εν μέρει, λοιπόν, πιάνει το σφυγμό κάθε σόκερ μάνιακ που αντιμετωπίζει τους εκάστοτε παίχτες ως αντίστοιχες θεότητες, αλλά έχω την εντύπωση πως ο καλλιτέχνης κάπου το παρακάνει.

Δηλαδή, πόσο άγιος μπορεί να είναι ο Μαραντόνα και ο Καντονά, ρε συ; Δουλευόμαστε μεταξύ μας τώρα;

Επειδή, όμως, τον David τον βάλαμε μέσα στη καρδιά μας και δεν θέλουμε να υποτιμήσουμε το έργο και την έμπνευσή του, θα κάνουμε το εξής τίμιο: Θα σου παρουσιάσουμε μεν μια δεκάδα από τους ποδοσφαιριστές-αγίους που έχει δημιουργήσει, αλλά την ίδια στιγμή θα σου δώσουμε κι από έναν λόγο που ο κάθε ένας από αυτούς κρύβει μέσα του κάτι… σατανικό. Με ντοκουμέντα.

Το έχεις;

Το έχεις.

Πάμε; 

Πάμε.

 

 

Εμείς εδώ στο Provocateur, πάντως, μόνο σε έναν ποδοσφαιράνθρωπο αναγνωρίζουμε ψήγματα αγιοσύνης…