Ο Μουρίνιο μπαίνει στο καφενείο και πετάει μπηχτή για τον Τσίπρα στον Βενγκέρ. Αυτός τα παίρνει στο κρανίο και του απαντάει για τον Μεϊμαράκη. Τελικά η κόντρα λήγει με την συμφωνία ότι η Μελέτη είναι η ωραιότερη παρουσιάστρια. Δεν γίνεται να μην είναι Έλληνες. Δέκα χρόνια διαμάχης είναι αυτά. Το κουβάρι ξετυλίγεται.

Η συγκεκριμένη κόντρα των δύο αντρών χρονολογείται από το 2005, όταν ο Πορτογάλος τεχνικός νιώθει αδικημένος για την εύνοια στο πρόγραμμα της Άρσεναλ και δηλώνει:‘Κάποιες ομάδες τις μεταχειρίζονται σαν διαβολικές, κάποιες άλλες σαν αγγελικές. Δεν νομίζω πως ήμαστε τόσο άσχημοι για να μας βλέπουν σαν τον διάβολο και σίγουρα δεν πιστεύω πως ο Αρσέν Βενγκέρ και ο Ντέιβιντ Ντέιν είναι τόσο όμορφοι ώστε να θεωρούνται άγγελοι”.

Ο τεχνικός της Άρσεναλ όμως δεν μένει με σταυρωμένα τα χέρια. Λίγες μέρες αργότερα και με αφορμή το γεγονός ότι ο Μουρίνιο χρησιμοποίησε στον μεταξύ τους αγώνα το γνωστό… “λεωφορείο στην εστία”, ο Άρσεν βρίσκει χώρο και πετάει το καρφί του:Ζούμε σε ένα κόσμο που έχει μόνο νικητές και ηττημένους, αλλά όσο το άθλημα επιβραβεύει το αρνητικό ποδόσφαιρο, τόσο περισσότερο θα βρίσκεται σε κίνδυνο”.

Οι ατάκες τους δίνουν και παίρνουν.

Το ποδοσφαιρικό κοινό κοιτάει αποσβολωμένο, τους δύο κόουτς να τσαλακώνονται κάθε εβδομάδα. 

Μουρίνιο: ‘Ο Βενγκέρ είναι ηδονοβλεψίας”.
Βενγκέρ: ”Ο Μουρίνιο είναι ηλίθιος”.

Η κόντρα θα συνεχιστεί, παρόλο που ο Μουρίνιο θα ταξιδέψει στη Μαδρίτη για λογαριασμό της Ρεάλ. Όταν επιστρέψει και πάλι στην αγαπημένη του Τσέλσι, ο Αρσέν τον περιμένει στη γωνία. 

Βενγκέρ: ”Ο Μουρίνιο φοβάται την αποτυχία, γι’ αυτό επέστρεψε”.
Μουρίνιο: ”Αν ήμουν άτιτλος σαν τον Βενγκέρ, θα είχα φύγει”.

Οι αγωνιστικές περνάνε. Η κατάσταση ηρεμεί κάπως, αν και εκτοξεύονται εκατέρωθεν κάποιες… κακιούλες.

Αμφότεροι, περιμένουν την κατάλληλη στιγμή για να δώσουν την δική τους παράσταση. Φοράνε το κοστούμι τους, κάθονται στους πάγκους και ετοιμάζονται. Ένα άσχημο μαρκάρισμα του Κέιχιλ στον Σάντσεζ θα πυροδοτήσει και πάλι την ατμόσφαιρα. Το σόου ξεκινάει…

https://www.youtube.com/watch?v=9tRnYzonUJs
 
Οι αθλητικοί δημοσιογράφοι περιμένουν πως και πως το επόμενο μεταξύ τους παιχνίδι μήπως και βγάλουν λαβράκι από την κόντρα τους. Οι ποδοσφαιρόφιλοι ξεχνάνε κομβικά ντέρμπι όπως το Λίβερπουλ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ή το Μαντσεστερ Σίτυ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, το μυαλό είναι επικεντρωμένο αποκλειστικά και μόνο στο… Τσέλσι-Άρσεναλ. 
 
Οι ίδιοι, όμως, δείχνουν μεγαλοψυχία και λίγο αργότερα τα βρίσκουν. Δίνουν τα χέρια. Έστω τυπικά. 

Είναι φίλοι τώρα πια; Φυσικά και όχι. Ο Special One δυναμιτίζει και πάλι το μεταξύ τους κλίμα. Πότε;
 
Στις 19/9/2015. Τότε που η Τσέλσι θα επικρατήσει με 2-0 της Άρσεναλ. Η διαιτησία θα ευνοήσει την ομάδα του Ζοσέ, με τον Ντιέγκο Κόστα να την γλυτώνει φτηνά με κίτρινη κάρτα, έπειτα από βίαιο παιχνίδι. Ο Άρσεν θα γκρινιάξει δικαίως, όμως ο Μουρίνιο βρίσκεται εκεί για να του δώσει πληρωμένη απάντηση στην συνέντευξη τύπου: ‘‘Σε αυτήν τη χώρα μόνο ένας προπονητής δεν βρίσκεται υπό πίεση. Αυτός ο προπονητής που μπορεί να αρχίζει την κλάψα από το πρωί, συνεχίζει να κλαίει το απόγευμα, να μην πετυχαίνει ποτέ τίποτα κι όμως να κρατά τη δουλειά του και να παραμένει ο βασιλιάς. Απίστευτο προνόμιο”.
 

Η διαμάχη τους αυτή, θα σταματήσει την μέρα που θα πάψει να ανατέλλει ο ήλιος. Είναι νομοτελειακό. Δεν είναι φίλοι, δεν θα γίνουν φίλοι. Δεξιά-Αριστερά, Ροκ-Σκυλάδικο, Βουνό-Θάλασσα, Βενγκέρ-Μουρίνιο. Τόσο απλά…
 
Πάντως, όσο αυτοί τσακώνονται, το διαδίκτυο το απολαμβάνει. Δείτε.
 
[gallery-19]