Πάγωσε ο κόσμος του ποδοσφαίρου όταν έγινε γνωστή πριν από λίγες μέρες η είδηση του θανάτου του Αζέρου δημοσιογράφου, Ρασίφ Αλίγεφ, o oποίος δέχθηκε επίθεση από οπαδούς της Καμπάλα, προσεχούς αντιπάλου του Παναθηναϊκού στο Europa League. Κι επειδή καμιά φορά το ένα σοκ διαδέχεται το άλλο, «έρχεται» ο υπεύθυνος Τύπου του Απόλλωνα Λεμεσού, Φανούρης Κωνσταντίνου, να πει τα εξής: «Καλό είναι να μην πάνε εκεί οπαδοί του Παναθηναϊκού. Η Καμπάλα δεν έχει οπαδούς, έχει μισθοφόρους εθνικιστές»! Αν μη το άλλο, τρομακτικό…

Η δολοφονία του 31χρονου δημοσιογράφου που «τόλμησε» να κάνει κριτική στον αρχηγό της αντιπάλου των πρασίνων, Τζαβίντ Χουσεϊνοφ, δεν είναι δυστυχώς η πρώτη που σχετίζεται με τη στρογγυλή θεά. Εγκλήματα με άρωμα ποδοσφαίρου έχουν καταγραφεί πάμπολλα, εμείς όμως θα σταθούμε στα πιο γνωστά των τελευταίων ετών.


Αντρές Εσκομπάρ
Έκανε το λάθος να βάλει… αυτογκόλ στην εθνική Κολομβίας, στο Μουντιάλ του 1994 στην Αμερική. Δώδεκα σφαίρες σε ένα μπαρ στο Μέντελιν της χώρας του, μόλις επέστρεψαν από τον αποκλεισμό, λίγες μέρες αργότερα, ήταν η τιμωρία που του επεφύλασσαν οι συμπατριώτες του.

 

Σένζο Μεγίβουα
Ο τερματοφύλακας της εθνικής Αφρικής, Σένζο Μεγίβουα, δολοφονήθηκε μέσα στο σπίτι του στο Γιοχάνεσμπουργκ από ένοπλους άνδρες, ενώ ένας ακόμη κρατούσε τσίλιες έξω από αυτό. Μετά τη δολοφονία του τράπηκαν σε φυγή, με την αστυνομία να έχει αρχίσει τις έρευνες και να προσφέρει 14.000 δολάρια σε όσους δώσουν πληροφορίες για τους δράστες. Τα κίνητρα των δολοφόνων, αν δηλαδή ήθελαν απλώς να τον ληστέψουν ή είχαν άλλους λόγους να τον σκοτώσουν, παραμένουν άγνωστα.


 

Οι οπαδοί της Κορίνθιανς
Η λίστα του θανάτου δεν έχει θύματα μόνο ποδοσφαιριστές. Τραγικό θάνατο είχαν βρει οκτώ οπαδοί της Κορίνθιανς έξω από τον κεντρικό σύνδεσμο οπαδών της βραζιλιάνικης ομάδας. Σύμφωνα με την αστυνομία, πίσω από το αποτρόπαιο γεγονός ήταν συμμορίες που δρουν εντός και εκτός των φυλακών του Σάο Πάολο. Οι τρεις ένοπλοι που εισέβαλαν στο σύνδεσμο και σκότωσαν οκτώ οπαδούς, ηλικίας από 19 εώς 38 ετών, ενεργούσαν για ξεκαθάριμα λογαριασμών, που σχετίζονται με διακίνηση ναρκωτικών.


O «άγγελος» Αμάντα Μπουένο
Άλλη μια περίπτωση που μας άφησε με ανοιχτό το στόμα, ήταν η είδηση της δολοφονίας της Αμάντα Μπουένο. Η 29χρονη είχε γίνει γνωστή όταν στη διάρκεια του Μουντιάλ της Βραζιλίας τρύπωσε -παρά τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας- στο προπονητικό κέντρο της εθνικής ομάδας της πατρίδας της και  έβγαλε διάφορες φωτογραφίες με τους διεθνείς παίκτες. Είχε αποκτήσει το παρατσούκλι «η φιλενάδα του ποδοσφαίρου».  Για το φόνο της κατηγορείται ένας άνδρας, ονόματι Μίλτον Βιέιρα.

https://www.youtube.com/watch?v=VIBzU77g_zk



Ο Σαλβαδόρ Καμπάνας
Ο Παραγουανός επιθετικός της Κλαμπ Αμέρικα, Σαλβαδόρ Καμπάνας, λίγο έλειψε να βρει εξίσου τραγικό θάνατο, αφού πυροβολήθηκε εξ επαφής στο κεφάλι μέσα σε μπαρ της Πόλης του Μεξικού, το 2010. Εκείνος όμως έζησε, αν και οι γιατροί δεν κατάφεραν να αφαιρέσουν τη σφαίρα από τον εγκέφαλό του. Ο Καμπάνας κατάφερε μάλιστα να εξασφαλίσει συμβόλαιο με βραζιλιάνικη ομάδα της δεύτερης κατηγορίας. Όσο για τον επίδοξο εκτελεστή του, αναγνωρίστηκε. Ήταν ένα… εξέχον μέλος εγκληματικού συνδικάτου.