Μπορεί στο μυαλό μας η αναφορά “καλοκαιρινή προετοιμασία” (ή όπως αλλιώς την περιγράφουν οι αθλητικογράφοι) να περιγράφει ένα “τσούρμο” ξένων και Ελλήνων που με εκατομμύρια στην τσέπη τρέχουν στα βουνά της βόρειας και κεντρικής Ευρώπης, η αλήθεια όμως δεν είναι ακριβώς έτσι. 

Ακόμα κι αν πέρασες ή περνάς αυτό το στάδιο κάθε χρόνο, με την ερασιτεχνική ομάδα της γειτονιάς σου ή με το σύλλογο που παίζεις από παιδί, τα πρότυπά σου πιθανότατα “αγγίζουν” την επαγγελματική μορφή του αθλητισμού.

Ευτυχώς στην αντίληψή μας έπεσε αυτό. Μια συγκλονιστική μικρού μήκους ταινία που απογειώνει τη σύγχρονη κινηματογράφηση παρουσιάζοντας μοναδικές στιγμές των νεαρών αθλητών της Trona, μιας Καλιφορνέζικης ομάδας Football, που προσπαθεί για να ξεχωρίσει ανάμεσα στους τιτάνες της χώρας. 

Βλέπετε η μικρή, νεανική ομάδα είναι η μόνη που λόγω της ξηρασίας που πλήττει την περιοχή, αγωνίζεται σε χωμάτινο γήπεδο και όπως είναι φυσικό κανείς δεν θέλει να επενδύσει ή να τους υποστηρίξει έμπρακτα. 

Οι ψυχές και η δύναμη που κρύβουν μέσα τους, όμως, λένε άλλα. Το μεγαλείο ψυχής των πιτσιρικάδων, οι αληθινές αξίες που ριζώνουν βαθιά στον αθλητισμό και το μοναδικό ένστικτο επιβίωσης του ανθρώπου, όλα σε αυτή την αξεπέραστη ταινία.