Ένα μέρος της χαράς του γκολ για τους οπαδούς είναι και ο πανηγυρισμός. Αν αυτός δεν είναι αντάξιος του τέρματος που σημειώθηκε, ο οπαδός πιθανόν να ξενερώσει. Ένα παραδείγμα για να καταλάβετε. Ο πανηγυρισμός καρδούλα, του Γιώργου Σαμαρά, στην πιο σημαντική στιγμή της ελληνικής εθνικής ομάδας σε μουντιάλ είναι ο απόλυτος οδηγός για το πώς ΔΕΝ πρέπει να πανηγυρίζει ένας παίκτης. 

Βρήκαμε τους 5 πιο αγαπημένους πανηγυρισμούς και θα κάνουμε αίτημα στις εταιρίες βιντεοπαιχνιδιών να τους συμπεριλάβουν στο παιχνίδι. Και αυτό είναι δέσμευση αγαπητέ προβοκάτορα.

1. Κρεγκ Μπέλλαμι. Ο Ουαλός που έχει μακρά θητεία στην Πρέμιερ Λιγκ και έγινε γνωστός για τα πολλά γκολ αλλά και για τον εκρηκτικό του χαρακτήρα, όταν έπαιζε στη Λίβερπουλ το 2007 έκανε το εξής θεϊκό: Σε μια προπόνηση της ομάδας του, αφού μανούριασε με τον Ρίισε, άρχισε να κυνηγά τον συμπαίκτη του με ένα μπαστούνι του γκολφ. Όλοι τον κατέκριναν, αλλά εκείνος απτόητος στο επόμενο παιχνίδι, όταν σκόραρε υποδήθηκε τον αθλητή του γκολφ και έκανε πως ρίχνει με το αόρατο μπαστούνι του.

2. Ρόμπι Φάουλερ. Άλλος ένας παικταράς της Λίβερπουλ και εξίσου προβληματικός χαρακτήρας με τον προαναφερθέντα. Ο Ρόμπι μας χάρισε ίσως τον πιο διάσημο πανηγυρισμό στην ιστορία του ποδοασφαίρου μαζί με εκείνον του Μπεμπέτο που κοίμιζε το αόρατο μωρό του. Ο Ρόμπι σε ένα ντέρμπι μίσους Λίβερπουλ-Έβερτον και αφού σε όλο το παιχνίδι οι αντίπαλοι οπαδοί του φώναζαν πως παίρνει ναρκωτικά, σκόραρε και έπεσε στα γόνατα για να αρχίσει να σνιφάρει τη γραμμή. Τιμωρήθηκε με 60.000 λίρες πρόστιμο, αλλά το καταχάρηκε!


3. Πολ Γκασκόιν. Euro 1996 και οι παίκτες της εθνικής ομάδας της Αγγλίας, το έχουν ρίξει έξω και μπεκροπίνουν. Άλλοι φωτογραφίζονται μεθυσμένοι σε μπαράκια και μερικοί να πίνουν το Βόσπορο αραχτοί σε οδοντιατρική καρέκλα. Ο ήρωάς μας σκοράρει εναντίον της Σκωτίας και ξαπλώνει δίπλα στο τέρμα. Οι συμπαίκτες του αναπαριστώντας τη φωτογραφία που είχε βγει στη δημοσιότητα λίγες μέρες πριν, ρίχνουν νερό στο ορθάνοιχτο στόμα του από το μπουκάλι που βρίσκεται δίπλα στην εστία. Έπος!
 

4. Πήτερ Κράουτς. Ο πιο τίμιος άμπαλος. Κι αυτός πέρασε από τη Λίβερπουλ η οποία φαίνεται πως έχει τη συνήθεια να μαζεύει τα καλύτερα φιντάνια. Ο Κράουτς είναι ένας μικρός άσχημος θεούλης, και αυτοσαρκάζεται στο μέγιστο βαθμό. Έχει μείνει στην ιστορία η απάντηση του στην ερώτηση “αν δεν ήσουν ποδοσφαιριστής τι θα ήσουν;”. Η μεγαλειώδης απάντησή του ήταν “ΠΑΡΘΕΝΟΣ”. Ο τύπος αυτός είχε δει τον Ντέιβιντ Μπέκαμ να χορεύει σε ένα πάρτυ και είδε κάτι ρομποτικό στις κινήσεις του. Oπότε σε ένα παιχνίδι της Αγγλίας με τη Τζαμάικα, πανηγύρισε χορεύοντας σαν ρομπότ και από τότε κάθε φορά που σκόραρε (όχι συχνά) πανηγύριζε με αυτόν τον τρόπο.
 

5. Φίνιντι Τζορτζ. Επειδή η Ελλάδα είναι παντού, να και ένα γκολ που το φάγαμε εμείς! Μουντιάλ 1994, Ελλάδα-Νιγηρία και σε μια αντεπίθεση οι Νιγηριανοί σκοράρουν με τον τεράστιο Τζορτζ. Αφού κρέμασε τον Έλληνα τερματοφύλακα, έφυγε αριστερά, έπεσε στα τεσσερα, περπάτησε σαν σκύλος και σηκώνοντας το δεξί του πόδι, μας κατούρησε κιόλας. Σχεδόν κυριολεκτικά!