Τα άτομα που μένουν στο ίδιο σπίτι μπορούν να συνεχίσουν να μοιράζονται έναν λογαριασμό Netflix και μπορούν να τον χρησιμοποιούν σε διάφορες συσκευές όταν ταξιδεύουν, ανέφερε η εταιρεία. Οι υπόλοιποι βλέπουν μηνύματα μόλις μπαίνουν στο λογαριασμό που τους ζητάει να επιβεβαιώσουν αν το IP address του Netflix είναι αυτό που πληρώνει συνδρομή.

Άρα, τέρμα οι τζαμπατζήδες. Σας αντιμετωπίζει ως ταξιδιώτες και θα έχετε περιορισμένη προσβασιμότητα με τετραψήφιο pin που έρχεται στο κινητό που πληρώνει τη συνδρομή στο Netflix. Σε μια κίνηση που φέρνει νέα εκατομμύρια συνδρομητές προχωρά το Netflix. Το Netflix θα επιβάλει τους κανόνες κοινής χρήσης κωδικού πρόσβασης προχωρόντας σε έλεγχο IP διευθύνσεων, αναγνωριστικών συσκευών (device ID) αλλά και της  δραστηριότητας ενός λογαριασμού. Για να μην δημιουργήσει μεγάλες αντιδράσεις με τους συνδρομητές του, το Netflix μπορεί να καταργήσει σταδιακά την κοινή χρήση κωδικού πρόσβασης αντί να την τερματίσει άμεσα.

Πρέπει να είναι όλες οι συσκευές συνδεδεμένες στο ίδιο wifi. Μπορεί το Netflix να προχώρησε σε κατάργηση της κοινής χρήσης των κωδικών πρόσβασης, ωστόσο πρόσθεσε  σχεδόν 5,9 εκατομμύρια νέους συνδρομητές τους τελευταίους τρεις μήνες, τριπλάσιους από όσους ανέμεναν οι αναλυτές.

Πέρυσι η εταιρεία έχασε συνδρομητές για πρώτη φορά στην ιστορία της. Έκτοτε άρχισε να μαζεύει και πάλι πίσω τους συνδρομητές και στις αρχές του έτους ανακοίνωσε την αναστολή της κοινής χρήσης κωδικών πρόσβασης.

Το Netflix γνωρίζει εδώ και καιρό ότι η κοινή χρήση κωδικών πρόσβασης είναι ένα πρόβλημα που επηρεάζει τα κέρδη του, αλλά η άνοδος των συνδρομών το 2020 επέτρεψε στην εταιρεία να μην ασχοληθεί με την αντιμετώπισή του. Με τα έσοδα να πέφτουν το 2022 και την πρώτη απώλεια συνδρομητών του Netflix εδώ και 10 χρόνια, ο διευθύνων σύμβουλος του Netflix, Reed Hastings, αποφάσισε ότι ήταν καιρός να ασχοληθεί με το θέμα, το οποίο είχε αναβάλλει για πολύ καιρό.

Ξεκινώντας από το 2023, το Netflixήδη ζητάει από τους ανθρώπους που μοιράζονται λογαριασμούς με άλλους εκτός του νοικοκυριού τους, να καταβάλλουν σχετικό αντίτιμο. Το Netflix έχει δοκιμάσει πρόσθετες πληρωμές για την κοινή χρήση κωδικών πρόσβασης σε ορισμένες χώρες της Λατινικής Αμερικής, χρεώνοντας περίπου 3 δολάρια επιπλέον ανά χρήστη. Σε αυτές τις χώρες, ο κύριος κάτοχος του λογαριασμού πρέπει να παρέχει έναν κωδικό επαλήθευσης σε όποιον εκτός του νοικοκυριού θέλει να έχει πρόσβαση στο λογαριασμό, με το Netflix να ζητά επανειλημμένα τον κωδικό μέχρι να καταβληθεί ένα μηνιαίο τέλος για την προσθήκη συνδρομητών εκτός νοικοκυριού. Αυτό το σενάριο μάλλον θα συμβεί και στη χώρα μας.

Το premium πακέτο του Netflix, για παράδειγμα, επιτρέπει το stream με ανάλυση Ultra HD 4K καθώς και την υποστήριξη παρακολούθησης ταυτόχρονα σε τέσσερις υποστηριζόμενες συσκευές, όπως iPhones, iPads, Android smartphones, PC και Mac, εφόσον οι συσκευές αυτές ανήκουν σε άτομα του ίδιου νοικοκυριού.