Η Henley & Partners με μια νέα έκθεσή της αποκαλύπτει ποιες είναι οι πιο πλούσιες πόλεις στον κόσμο, με βάση τον ρυθμό «γέννησης» εκατομμυριούχων. Και που λέτε η Αθήνα είναι στην 43η θέση. Not great, not terrible θα πείτε, αλλά διάολε, μόλις γυρίσαμε από σούπερ μάρκετ, δώσαμε 20 ευρώ για χαρτί υγείας και τυρί και τρέμουμε να δούμε το υπόλοιπό μας στην τράπεζα, γιατί πρώτα και πάνω από όλα πληρώσαμε το ενοίκιο. 

Μην αγχώνεστε όμως, καθώς από ό,τι φαίνεται, η Αθήνα μας μετρά 23.100 εκατομμυριούχους, εκ των οποίων 38 πολυεκατομμυριούχοι και 2 δισεκατομμυριούχοι. ΟΚ, αυτοί οι δεύτεροι μπορούμε να μαντέψουμε ποιοι είναι. «Ως κράτος – μέλος της ΕΕ, η Ελλάδα προσφέρει στους κατοίκους και τους πολίτες της μια σειρά από οφέλη, όπως υψηλά επίπεδα ασφάλειας, εξαιρετικές ευκαιρίες εκπαίδευσης, ισχυρές επιλογές υγειονομικής περίθαλψης και ένα αξιόπιστο κράτος δικαίου» υπογραμμίζεται χαρακτηριστικά στο δημοσίευμα. Αχ, γελάμε υστερικά. 

via GIPHY

Για να μη σας αφήσουμε με την απορία, η πρώτη δεκάδα με τις πιο πλούσιες πόλεις του πλανήτη ξεκινά με τη Νέα Υόρκη, η οποία απαριθμεί 58 δισεκατομμυριούχους, 724 πολυεκατομμυριούχους εν συνόλω 340.000 εκατομμυριούχων που διαμένουν σε μερικές από τις δημοφιλέστερες περιοχές του κόσμου όπως η 5th Avenue στο Μανχάταν, του Staten Island Bronx, το Μπρούκλιν και το Κουίνς.

Δεύτερο το Τόκιο με 290.300 εκατομμυριούχους από τους οποίους 14 είναι δισεκατομμυριούχοι και 250 πολυεκατομμυριούχοι ενώ φιλοξενεί και κολοσσιαίες πολυεθνικές όπως η Hitachi, η Honda, η Mitsubishi, η Softbank και η Sony. 

Τρίτη η Bay Area του Σαν Φρανσίσκο 290.300 εκατομμυριούχους από τους οποίους 14 είναι δισεκατομμυριούχοι και 250 πολυεκατομμυριούχοι ενώ φιλοξενεί και κολοσσιαίες πολυεθνικές όπως η Hitachi, η Honda, η Mitsubishi, η Softbank και η Sony. 

Τέταρτο το Λονδίνο, που ενώ παλιότερα (το 2000)  βρισκόταν στην πρώτη θέση αυτής της λίστας, πλέον έχει κατέβει στην τέταρτη. Έπειτα η Σιγκαπούρη, το Λος Άντζελες, το Χονγκ Κονγκ, το Πεκίνο, η Σανγκάη των 127.000 εκατομμυριούχων και 40 δισεκατομμυριούχων και το Σίδνεϊ

Συνεχίζουμε να μην τσεκάρουμε το υπόλοιπο στην τράπεζα. Γεια σας.