Όσοι γνωστοί σας δεν πήγαν στα νησιά, ταξίδεψαν στην Ευρώπη αυτό το καλοκαίρι, παρά την αύξηση στις τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων. Αλλά μην ανησυχείτε αν δεν κάνατε και εσείς το ταξίδι που τόσο θέλατε, μόνο και μόνο για να δείξετε στο Instagram ότι περνάτε τέλεια ενώ τη βγάζετε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου. Όπως διαβάζουμε στο CNN, έρχεται πτώση των τιμών των εισιτηρίων το φθινόπωρο οπότε μπορείτε και τώρα να μας βομβαρδίσετε με stories.

Οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων στις αρχές του φθινοπώρου είναι πολύ χαμηλότερες από τις τιμές κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, σύμφωνα με μια έκθεση της Τρίτης από το Hopper, μια εφαρμογή κρατήσεων για ταξίδια. Οι αεροπορικές εταιρείες προσπαθούν να προσελκύσουν περισσότερους πελάτες να ταξιδέψουν κατά τη διάρκεια της περιόδου εκτός αιχμής, με στόχο να ενισχύσουν τη ζήτηση και να σας φάνε ξανά τα λεφτά.

Τα αεροπορικά εισιτήρια προς κορυφαίους διεθνείς προορισμούς θα μειωθούν επίσης το φθινόπωρο, με τις τιμές προς την Ευρώπη να έχουν μειωθεί κατά 31% σε σχέση με τις θερινές κορυφές. Γνωστή ως «shoulder season», τα αεροπορικά εισιτήρια συνήθως πέφτουν το φθινόπωρο, καθώς η ζήτηση υποχωρεί μετά τους πολυάσχολους καλοκαιρινούς μήνες.

Σε μια προσπάθεια να δώσουν κίνητρο στους ταξιδιώτες να κλείσουν ταξίδια στις αρχές του φθινοπώρου, οι αεροπορικές εταιρείες ρίχνουν τις τιμές για να μας ωθήσουν να προγραμματίσουμε ένα ταξίδι πριν από τις χειμερινές διακοπές, αναφέρει το Hopper στην έκθεσή του. 

Οι τρεις μεγάλες διεθνείς αεροπορικές εταιρείες των ΗΠΑ, η American, η Delta και η United, είδαν όλες μια αύξηση της διεθνούς κίνησης τους τελευταίους μήνες και πρόσθεσαν υπηρεσίες για να καλύψουν τη ζήτηση. Είμαστε κορόιδα με λίγα λόγια.