Όταν σχεδιάζουμε ένα ταξίδι, όλοι έχουμε πολύ ψηλά τον πήχη για όλα όσα πρόκειται να ζήσουμε. Μπορεί να ετοιμάσεις το καλύτερο πρόγραμμα, να προσέξεις κάθε λεπτομέρεια, να απαρνηθείς τον ύπνο για να ζήσεις κάθε στιγμή στο μέρος που θα επισκεφθείς, αλλα, guess what: τα απρόοπτα είναι μέρος του ταξιδιού και δεν μπορείς να τα αποφύγεις. Must αξιοθέατα που για καιρό είχες στο bucket list σου, μπορεί να μην ανταποκριθούν στις απαιτήσεις σου και να σε απογοητεύσουν. Συγκεντρώσαμε μερικές από τις πιο απογοητευτικές ταξιδιωτικές εμπειρίες που περιγράφουν οι χρήστες στο Reddit.

«Η κεντρική πλατεία και η αγορά Jemaa el-Fnaa, του Μαρακές. Από όλα τα μέρη που επισκεφτήκαμε στο Μαρόκο, η Jemaa el-Fnaa ήταν η μεγαλύτερη απογοήτευση. Είναι γεμάτη από μαγαζιά με ρούχα και άτομα που πιέζουν να σε κάνουν να βγάλεις φωτογραφίες με κόμπρες. Το Μαρακές γενικά είναι φοβερό, αλλά η αγορά είναι μια απογοήτευση».

«Η Κόκκινη παραλία στη Σαντορίνη. Σε αντίθεση με πολλά από τα άλλα ελληνικά νησιά, η Σαντορίνη δεν είναι γνωστή για τις παραλίες της. Αλλά η Κόκκινη Παραλία είναι η πιο διάσημη και ένα από τα μέρη που όλοι οι ταξιδιωτικοί οδηγοί και τα blogs σε παροτρύνουν να επισκεφθείς. Το χρώμα της παραλίας είναι σίγουρα μοναδικό, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι όπως φαίνεται στις φωτογραφίες. Επίσης γινόταν το αδιαχώρητο. Κατά την άποψή μου, θα έχετε μια καλύτερη εμπειρία αν επιλέξετε να πάτε μια εκδρομή με σκάφος και να απολαύσετε από μακριά τις παραλίες».

«Το Παρίσι. Το επισκέφθηκα για πρώτη φορά φέτος, και δεν νομίζω ότι η λέξη “μισώ” είναι η σωστή, αλλά το Παρίσι σίγουρα δεν με ενθουσίασε. Υπάρχουν σίγουρα μερικές καταπληκτικές τοποθεσίες αλλά άλλες πόλεις και κωμοπόλεις στην Ευρώπη έχουν πολλά περισσότερα να δείξουν από την αρχιτεκτονική της περιόδου του Μεσαίωνα. Σε ότι αφορά τους κατοίκους μιας πόλης που προσελκύει τους περισσότερους τουρίστες στον κόσμο, οι κάτοικοι του Παρισιού δεν φαίνονται να είναι καθόλου ευχαριστημένοι με τους τουρίστες και το δείχνουν σε κάθε ευκαιρία. Πιστεύω ότι θα προτιμούσαν να υπάρχουν μόνο Παριζιάνοι στο Παρίσι».

«Η επίσκεψη στο Στόουνχεντζ στην Αγγλία δεν αξίζει με τίποτα τον κόπο. Η πρόσβαση είναι δύσκολη και δεν υπάρχει τίποτα άλλο να κάνετε εκεί παρά να κοιτάξετε τους βράχους. Υπάρχει ένα πολύ μικρό μουσείο, αλλά αυτό είναι όλο. Η πόλη κλείνει γύρω στις 4 μ.μ.».

«Η Las Ramblas στη Βαρκελώνη. Η Βαρκελώνη είναι μια υπέροχη πόλη, αλλά όλοι διαφημίζουν αυτόν τον δρόμο που είναι γεμάτος κόσμο. Θεωρείται το must της πόλης, αλλά ακόμα δεν καταλαβαίνω τον λόγο. Κάθε εστιατόριο και μαγαζί που βρίσκεται σε αυτόν τον δρόμο είναι υπερτιμημένο, κακής ποιότητας και «παγίδα» για τους τουρίστες. Αξίζει πολύ περισσότερο να αξιοποιήσετε τον χρόνο σας και να κάνετε μια βόλτα στη γοτθική γειτονιά της πόλης παρά στη Las Ramblas».

«Το Ντουμπάι. Θεωρείται ως ένας από τους καλύτερους τουριστικούς προορισμούς στον κόσμο, αλλά όταν ήμουν εκεί, ένιωθα σαν να βρίσκομαι σε ένα λούνα παρκ υπό κατασκευή. Ένιωθα σαν να πηγαίνα από την μια τουριστική παγίδα στην άλλη».

«Η κορυφή του Empire State Building. Θα συνιστούσα να πάτε στο 30 Rockefeller Plaza. Είναι φθηνότερο, οι χρόνοι αναμονής είναι πέντε λεπτά αντί για πέντε ώρες και η θέα είναι καλύτερη».